Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2015 23:33 - ЗА ЗАПЛАТИТЕ НА МАГИСТРАТИТЕ
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 591 Коментари: 0 Гласове:
0



За палатите на магистратите 16/03/2015 | Дейност | 16 коментара

Чрез сдружение “План Б”

До ВСС – етична комисия

До Главен прокурор

До Народно събрание на Република България

До Елка Атанасова лично

Дами и господа,

Като гражданско сдружение с нестопанска цел, конституирано за да се бори с корупцията във всичките й проявления, Ви препращаме сигнал, който постъпи в нашето сдружение.

“В последно време в България стана модерно да се разкриват грозни и, от гледна точка на морала, престъпни деяния на висши магистрати. Уж са на държавна заплата, радетели на справедливостта, а зад официалния им честен лик се крие пълна корист, интересчийство, алчност и лукс. Преди време близката до Цветан Цветанов прокурорка Ася Петрова, стана герой в медиите с грозния факт, че ползвала луксозно жилище, собственост на държавата, облечено в пълен лукс, за скромните 60 лв. на месец наем.

Оказва се, че тази „зараза” е полепнала по морала и на други нейни колеги, каквато е бившият шеф на Окръжна прокуратура в Благоевград, а в момента член на ВСС, госпожа Елка Атанасова.

Жилището, което обитава в столицата Елка Атанасова е било собственост на държавата. Преди време обаче то е прехвърлено на Министерството на правосъдието с цел в него да се нанесе новоизбраната знакова висша магистратка.

Като елитен държавен служител Атанасова се е настанила в жилище в авторитетния столичен квартал „Оборище”. Любопитно е, че преди да бъде прехвърлен, на имота е извършен основен ремонт, включващ всички екстри на стойност над 90 000 лева. Имуществото вътре е за над 40 000 лева, твърдят запознати.

Наемът за жилището обаче е равен на стек цигари. Месечно Атанасова брои само по 79 лв.

Нейни колеги, а и съседи, твърдя, че банята й била оборудвана с тангенторна вана, хидро джет и други екстри на съвременния лукс. За всичко това, разбира се, плащаме ние – данъкоплатците. Манията на прокурор Атанасова да живее в лукс не е от сега.

Прилагамe снимки с вилите й край град Сандански, които, разбира се, по документи са собственост на неин близък роднина. Те са в съседство с култовия СПА Хотел „Медите”, а в района дори си имат име – „Пъстрите вили”.   Причината за това име е ефектното осветление, направено на фасадата на къщите, което нощно време ги превръща в истинска архитектурна приказка. Комплексът, в който отдъхва от морния си столичен труд г-жа Атанасова, е снабден с топла минерална вода, италиански мебели – маркови и трудно достъпен съвременен разкош, достоен за монарх, но не и за висш магистрат.

image

Има една легенда, тиражирана от уста на уста в родния й Сандански, която разказва как когато Елка Атанасова отиде да почива във вилите си, специална кола пътува за Гърция, за да й достави прясна любимата й морска риба. Чести гости в този комплекс са и други колеги на Атанасова, както и местни политици – кметове и общински съветници, които по достоверна информация все още й плащат т. нар. „данък спокойствие”. Именно от такива нейни „клиенти” вилата е била построена без нито един лев инвестиция от страна на Атанасова.

image

За никого в Югозападна България не е тайна, че Елка Атанасова е чадърът за съдебната хигиена и липса на наказателна отговорност над големи бизнесмени и политици. Чрез своя армия от адвокати, наречена на нейния език „кокошки носачки”, тя окупира бизнес лобита и политически кръгове и срещу заплащане им гарантира комфорт и сигурност от наказателно преследване и наказателни дела.

Знаков случай, като доказателство на това наше разкритие, е бившият следовател Ангел Рашев, който днес е водещ благоевградски топ адвокат, специалист по наказателни дела. Същият е особено близък с бившия окръжен прокурор Елка Атанасова. Слуховете носят, че двамата често се виждали в Сандански насаме, дори пътували в чужбина, уж на специализация. Рашев е известен като голям чаровник в юридическата гилдия и за Атанасова било „чест” да го привлече в екипа си и в личния си живот. Публична тайна е, че, ако има сериозно наказателно преследване срещу някой, той може да се спаси, ползвайки услугите на адвокат Рашев. Разбира се, хонорарът му е пет пъти над минималния определен в законовата наредба. Като бивш следовател той познава добре системата, а „гърбът му“ – висшият магистрат Елка Атанасова, му гарантира изход от всякаква съдебна ситуация. Пример за това е наказателното преследване срещу две от най-големите месопреработвателни компании – КФМ и Мес-Ко Петрич. Преди време гръмна голям медиен скандал, че двете компании влагат конско месо в продуктите си и месо със съмнителен произход. Из медиите тръгнаха обясненията на собствениците, че са невинни, а месец след това им е повдигнато обвинение заради застрашаване общественото здраве. Мярката за неотклонение е подписка, а делото обещава да бъде знаково. Наемайки адвокатската кантора на Ангел Рашев обаче, за десет работни дни всички доказателства по делото стават косвени, продуктите, произведени с конско месо, стават мезета по специална испанска технология и обвиненията срещу собствениците са свалени. Скандалното в случая е, че всичко тръгва от разкритията на д-р Йордан Войнов, който към онзи момент е изпълнителен директор на Агенцията по храните – София. След прекратяване на наказателното производство срещу КФМ и Мес-Ко Петрич, той млъква и спира да се изказва в медиите по случая. Вижда се колко е дълга мощната ръка на висшия магистрат Елка Атанасова.

Доволни от услугите на тандема Рашев-Атанасова, компанията КФМ предприема нова коварна стъпка. Тя е основана от четирима собственици – Тодор Наков, Тина Трайкова и двама испански граждани. През септември месец 2013 година Наков и Трайкова предприемат стъпки по изхвърлянето на своите съдружници от печелившата им фирма – изфабрикуват протокол от Общото им събрание, подписват с фалшиви подписи двамата испанци, че доброволно напускат фирмата и обявяват това пред Агенция по вписванията. Тук е мястото на сензацията – според справката в Агенцията по вписванията и националните регистри, въпросните двама испанци са с изтекъл срок на документите за пребиваване в България от 2002 г. Странно как с нередовни документи те са дошли в България и доброволно са напуснали управлението и собствеността си от КФМ-Благоевград?!

Когато разбират за тази машинация, въпросните испанци пускат жалба до прокуратурата за кражба на подпис от страна на Трайкова и Наков. Защитник на Трайкова и Наков отново е адвокат Ангел Рашев. По случая имало образувана преписка, и въпреки безспорните категорични доказателства, прокуратурата преценява, че престъпление няма и следва страните да предявят частен иск за уреждане на техните взаимоотношения.

Разчитам, че ще направите необходимото, за да се промени тази абсурдна ситуация по върховете на съдебната власт в България.”

Нашата функция по казуса няма да се изчерпа само с подаването на настоящия сигнал.

Сдружение “План Б”

office@planbe.bg

www.planbe.bg





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10395046
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1996
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930