Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2015 23:29 - ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ ПРАТИ АРМАГАН НА АХМЕД ДОГАН. "РЕСТОТО" ПРИСТИГА ЗА ГЕРГЬОВДЕН .
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 673 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
убликувано на 29.03.2015 / 14:13 ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ ПРАТИ АРМАГАН НА АХМЕД ДОГАН. „РЕСТОТО” ПРИСТИГА ЗА ГЕРГЬОВДЕН.

imageЦветан Василев прати армаган на Ахмед Доган. Интервюто на Дачков – „телеграма-светкавица“.
Забравете конспирациите. В държавата на Сарая всичко е на ачика. Дори няма нужда от илюстративно-показателни синхронизации. И все пак – голямото интервю на Явор Дачков в „Гласове“ излезе на 29 март, светла дата за „персоналните журналюги“, обслужващи Сарая. Миналата година рожденият ден на Ахмед Доган само дето не беше обявен за официален празник – кръгла годишнина. Сега е по-тихо, несравнимо по-тихо… Защо ли? Изведнъж – гръмотевица от Белград. Интервю-бомба. И най-сетне – доста по-конкретно говорене от Цветан Василев.

Интервюто наистина е „телеграма-светкавица“ – нещо като армаган за „ЧРД“. Има нещо знаково – само за Доган банкерът говори като за равен. „Делян Пеевски никога не ми е бил равен.“. И нямало никога да бъде това, което мислел, че е. Обаче за Доган е друго – в една вметка банкерът бодва „Цветан“ и „Доган“ като пример… Протежетата на Делян Пеевски раздуваха през юни м.г., че Ахмед Доган е вдигнал „червен картон“ на Цветан Василев. Банкерът определя Делян Пеевски като „средство“, „инструмент“, „координатор“ в рамките на по-голям Сценарий. Чий?

„Клиентите са ни скъпи“ – помните ли този рекламен слоган на КТБ? Е, май непоносимо скъпи се оказаха спецклиентите-“паразити“ за „новия Буров“? Безвъзмездното прехвърляне на дялове от компании е нулиране на Схемата на „новия Буров“. Искането е било неприемливо, защото той не е можел да се разпорежда с тях. Казаното за фонда от Оман и за VTB ясно го илюстрира. Цветан Василев е предпочел да се раздели с Ахмед Доган, но да не рискува „ресто“ от Онези Държатели! Апропо. Кога Делян Пеевски му е поискал „безвъзмездното прехвърляне“ – през април. И по-точно – дали не е броени дни след „ЧРД“ на Ахмед Доган?!

Сега Цветан Василев се опитва да пласира „ресто“ за „ЧРД“ на Ахмед Доган. Дано не го подценява. Той не е „смелчага“ като Бойко Борисов. Банкерът сам казва, че на 6 юни 2014 г. Б.Б. се уплашил. Цветан Василев бил следен от всички. Ако и това не е изплющяване по бузките на „смелчагата“ Бойко Борисов? Ахмед Доган е Боец. И още – като „Вода“ е. Изтича между пръстите – като банката на Цветан Василев… Доган разпореди атаката, след като беше решил да смени курса – заради Украйна, разбира се, реши да се прави на проамерикански настроен и скочи на „руската схема“. Нали помните колко болезнено реагира Лютви Местан, когато „Ню Йорк Таймс“ определи ДПС като „проруска партия“.

Цветан Василев греши с декларацията-“завещание“ при нотариуси за смъртта си. Двата клана са ясни. Водачът на единия може и да трепне лекинко, но за него и без това се знае всичко – при американците, при руснаците, при англичаните, при германците, при турците, при сърбите, че и при албанците (Което е кошмарно за него, защото Даут Кадрийски не е с по-малки възможности от Сретан Йоцич, за да не кажем друго…) всичко е „в готовност“. Водачът на другия клан – Ахмед Доган, изобщо няма да се притесни от внушението на Цветан Василев за „опасното завещание“ при двама нотариуси в различни държави. Тази част от „телеграмата светкавица“ изобщо не може да го стресне“. Обаче отнемането на заплютите активи и дялове би поставило под риск новата идея Ахмед Доган – ДПС да бъде незаобиколим фактор даже и при задължително гласуване.

Цветан Василев твърди, че „активите са в резултата на банката“. Той се видя. Оманците, които излязоха московци, и хората на Путин дали ще оставят активите в ръцете на Ахмед Доган и Бойко Борисов при сегашния проамерикански курс. Банкерът лукави за VTB. Сам знае защо не се активираха тогава и защо сега няма да има прошка. „Рестото“ пристига за Гергьовден или Хъдърлез – според предпочитанията… И няма нищо общо с „майския мостов заем“. Залогът е – „всичко наше се връща“. Лихвите клановете ще ги изплащат с последващо кланяне…

Цветан Василев говори за „статукво“. Дали не е забравил за ресурса за „онтологично сканиране“ на Статуквото от Ахмед Доган, особено когато иде реч за „огледално статукво“ – „…Големият ти шанс да преобразуваш инерциалния момент на статуквото и новите енергични полета на изкривяването, в стартова и ускорителна енергия…“. И още – „А властта е да управляваш баланса на „заченатите“ и „умиращите“ реалности…“. Цветан Василев да прецени от коя страна на Баланса е за Ахмед Доган.

И още – защо бигбосът на ДПС прати Лютви Местан да пие кафе с Бойко Борисов преди рождения ден, на който Делян Пеевски седеше до Емел Етем, бидейки почетен гост, преди срещата през април 2014 г.?! Как да се отрече Б.Б. от уговорката през март с Ахмед Доган, след като цената е ясна – власт срещу отстраняване от играта на Цветан Василев. Просто е – Доган и Пеевски убедиха Борисов, че Василев стои зад Метежа, защото искал да става премиер. Делян Пеевски не спираше да повтаря това след гръмването на мегаскандала.

„Офертата“ на Цветан Василев на 6 юни 2014 г. е била неприемлива за Б.Б. – целта му е била не просто реванш и връщане на власт, а управление чрез Стабилност по договорки със Сарая. Сега е друго – ако Б.Б. лиши Ахмед Доган от НСО, той ще си направи свое „НСО“(Да не се бърка с охраната на Делян Пеевски.), но няма да забрави обидата, няма как да не забележи, че вече не го признават за Институция.

Съдбоносната грешка на Цветан Василев е очеизвадна – заплахи на Ахмед Доган не му действат, за разлика от обиди и „вадене от джобове“. Обаче. Ако Цветан Василев блъфира със „завещанието“ при нотариусите, за да прикрие истинските активности с вразите на Ахмед Доган, тогава е друго. Залогът при това положение е „или-или“ – философът Доган харесва Киркегор, знаем това. Или-или…

www.bgsniper.com

 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10395678
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1996
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930