Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03.2014 17:08 - БЪЛГАРИЯ ЩЕ УЧАСТВА В СЪВМЕСТНО БОЙНО УЧЕНИЕ С РУМЪНИЯ И САЩ НА 500 КМ. ОТ СЕВАСТОПОЛ
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 1446 Коментари: 2 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
България ще участва в съвместно бойно учение с Румъния и САЩ на 500км. от Севастопол

Учението е част от зачестилите тактически надлъгвания с бойни учения между Запада и Русия във връзка с кризата в Украйна

image

За пореден път България безразсъдно се включва в поредната провокация спрямо Русия. Днес бе разкрито, че американският ескадрен миноносец „Тракстън“ е преминал Босфора, за да вземе участие в съвместно бойно учение с България и Румъния в Черно море. 

Учението ще се проведе на едва 500 км. от базата на Руския Черноморски Флот в Севастопол -  на 11 март, югоизточно от град Констанца (Румъния).  (виж картата)

imageВъпреки че от прес-службата на нашите военноморски сили заявиха, че учението било „планирано отдавна“ това очевидно е учение, свързано с напрежението в Украйна и е част от серията бойни учения и маневри, които Русия и Запада започнаха да предприемат след задълбочаването на споровете за Украйна. Информация за учението не е качена в сайта на военноморския флот, нито в сайта на МО.

В учението България ще вземе участие със скромната ни фрегата „Дръзки“, американците с „Тракстън“, а румънците с три свои бойни кораби.

От Пентагона също отричат учението да има връзка със ситуацията в Украйна, но и Русия и Запада стандартно винаги отричат маневрите и ученията да са свързани с поредното възникнало напрежение помежду им. Русия също предприе редица изпитания и учения, както и маневри, след като напрежението в Крим нарасна в следствие на руското военно присъствие там. В същото време полският министър на националната отбрана Томаш Шемоняк съобщи, че американските военни учения, планирани през март в Полша, ще се проведат в разширен формат заради ситуацията в Украйна. 

300 американски военни и 12 изтребителя F-16 на ВМС на САЩ ще бъдат прехвърлени следващата седмица в Полша, във военно-въздушната база в местността Ласк.

Поради не дотам внушителните възможности на българските военни сили към днешния ден нашите партньори от НАТО очевидно искат да допринесем в сътрудничеството ни към тях като се превърнем в плацдарм за евентуални военни удари, срещу държави, с които традиционно имаме добри отношения. 

Авиобаза „Безмер“ е на път да се превърне в плацдарм за всяка голяма операция на южния фланг на НАТО. За целта алиансът реши да излее 60 милиона лева за модернизация на летището. Така на него вече ще могат да кацат и най-големите военнотранспортни натовски самолети 

На кой „хвърляме ръкавица“ и показваме мускули, барабар Петко с мъжете?

България не спазва никакъв баланс в отношенията си с Русия и други държави, противоречащи си с нашите сегашни партньори от НАТО. Отношенията ни с държави като Русия зависят изцяло от моментното състояние на отношенията между основните сили в НАТО и Москва. Спрямо държави като Сирия и Иран ние често, чрез Външно министерство, сме издавали какви ли не безумни и безмислени провокативни позиции. Спомняте си изказванията на бившия външен министър Н.Младенов, че „Иран е държава, олицетворяваща злото“ и „Удар срещу Израел е равностоен на удар срещу България“ – тези и куп други непоискани квалификации и уверения на външния ни министър са достатъчно красноречив пример за сателитното състояние на страната ни. 

Миналата година, в момента, когато Барак Обама се готвеше да нанесе военни удари срещу Сирия и когато президента на България Росен Плевнелиев заяви, че „позицията му е същата като на американския президент“, тоест в подкрепа на използването на военна сила срещу Сирия, над България прелитаха израелски бойни самолети, предвижваха се американска военна техника и самолети, за които гражданите алармираха и в последствие от министерството на отбраната излъгаха, че това било (отново) „предварително планирано учение“ – в разчетите за военните учения за 2013г. обаче то не фигурираше, а в него участие взеха дори от разузнавателните служби на България ДАНС и НРС, което е нещо необичайно. 

 



Гласувай:
1



1. aboychev - традиционно доброто ни отношение към народите на руската федерация
10.03.2014 21:02
не е основание да подкрепяме действията на идиот като путин
цитирай
2. pando - ЛЮБОПИТНО
13.03.2014 20:57
Дали ще има елитни дивизии от хомосексуалци и лесбийки?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10391283
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1996
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930