Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03.2015 21:25 - ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ, СПРЕТЕ ДА ГОВОРИТЕ ГЛУПОСТИ !
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 789 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Господин Президент, спрете да говорите глупости!
  • Категория: Коментарът на...
  • Публикувана на Четвъртък, 26 Март 2015 12:30
  • Написана от Николай Михайлов
  • Посещения: 129

imageГосподин Президент на Република България, с изказванията си пред Дипломатическата академия във Виена, във ваше интервю за предаване на BBC, в предаването Панорама по БНТ и редица други ваши публични изявления по повод окупация на България от Русия, вие нанасяте сериозен удар върху политическите и икономически отношения между двете държави. Спрете да го правите, не говорете глупости, не излагайте себе си и родината ми с вашите думи в тази насока, защото днес сте президент, утре не, но България ще я има и след вас.

Разбираемо е, че така говорите, защото така ви е наредено от посолството на САЩ в София, но Вашингтон е далеч и за 25 години демокрация от там не сме видели нищо добро и полезно за България.

За разлика от САЩ, Русия е основен доставчик на енергийни ресурси за България, при това надежден и сигурен. Нека бъдем реалисти и да приемем, че в близките 20 години друг доставчик, освен Русия, едва ли ще се появи. Нека бъдем реалисти, господин Плевнелиев и вместо чужди интереси, да защитаваме интересите на България. Защото вече и малките деца видяха, че когато България защити интересите на САЩ по отношение на газопровода „Южен поток“, Русия бе достатъчно търпелива, достатъчно изчака и когато видя, че на страната ни не може да се има доверие, много бързо намери решение и налице е „Турски поток“, в комплект с намаление на цената на природния газ за Турция с над 10 процента.

Тези дни стана ясно, че този летен туристически сезон ще трябва да бъде записан като губещ, след като Президента на Руската федерация Владимир Путин се разпореди държавни служители в Русия да не почиват в България. Това са 10 милиона души – служители и техните семейства. Десет милиона, г-н Плевнелиев. И за разлика от туристите от Европейския съюз, които не харчат почти нищо извън пакета, който са заплатили, то руските туристи са платежоспособни и харчат не малко пари за развлечения и отдих извън пакета, който са платили. И тези туристи, г-н Президент, ще отидат в Крим, ще отидат в Турция, ще отидат в Гърция, ще отидат в Кипър. Все страни, чийто президенти, правителства и политици мислят трезво, мислят първо за собствените си страни и народи, а не се подчиняват на волята на САЩ и не защитават сляпо и безропотно техните интереси.

Оставям настрана отказа ни да строим АЕЦ Белене и намерението ни да предоставим на американската компания / която всъщност е японска собственост / Уестингхаус възможност да строи 7 блок на АЕЦ Козлодуй. Блок, който по последна информация, ще струва почти колкото щеше да ни струват двата 1000 мегаватови блока в Белене. Блок, който ще глътне поне още два милиарда долара за изграждането на хранилище за ядрени отпадъци, защото за разлика от руските реактори, чието отработено гориво се изпраща обратно в Русия за преработка, то от седми американски реактор ще остава в България и ние трябва да го съхраняваме.

Господин Плевнелиев, не е за подминаване факта на огромните загуби, които търпи българската икономика от спазването на санкциите срещу Русия, които наложи Европейския съюз, респективно и България, по заповед на САЩ. Тези санкции не се измерват само в парични знаци. Те се измерват в загубени за дълго време пазари, съкратени работни места и не на последно място – загубено доверие в България като надежден търговски партньор.

Така, че г-н Президент, спрете да говорите откровени глупости за окупация на България от Русия, спрете да сочите Русия с пръст и да я наричате окупатор.

Г-н Президент, ако имате поне малко чест и мъжко достойнство, заемете позиция, която отразява интересите на народа, а не интересите на чужда държава от която България никога не е виждала нищо добро.

Ако не сте способен на тази мъжка постъпка, то просто си подайте оставката, за да не срамите България и българския народ.

Бъдете прагматик.

Бъдете държавен глава, а не лакей на чужда държава.

Бъдете мъж с чест и достойнство. Среден път няма.

И още веднъж – престанете да говорите глупости.





Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10396713
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1996
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930