Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.02.2015 22:06 - СВЕТЪТ Е ПРЕД СВОЯ " НУЛЕВ ЧАС "
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 1258 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Светът е пред своя "нулев час"
02.2015

image

Получавам стотици въпроси "какво да се прави". Най-късият отговор е "трябва да се прави онова, което по принцип не трябва да се прави".

А какво не трябва да се прави? Тук нещата са още по-прости – не трябва да се прави онова, което е около нас от 20 години, т.е бардакът и глобалният хаос от отчаяното търсене на спасение на така наречения либерален капитализъм. Значи, трябва да бъде унищожена системата, която ражда този бардак. Виждате ли колко прости и логични са нещата. Поне на теория.

На практика обаче надделяват опитите за удължаване на живота на системата на всяка цена. Така, бавно, постепенно и незабелязано навлязохме в горещата фаза на поредната Голяма война, която, както обяснявам от доста време, за разлика от Първата и Втората, няма изразени бойни фронтове и се води на различни полесражения – военно, икономическо, финансово, културно, религиозно.

Заради това беше наречена хибридна война, в която България вече е участник. Последствията ще са трагични. Защото България е една унищожена държава и шансовете да се излезе от тази дупка са минимални въпреки влизането ни в ЕС и НАТО.

Вероятно малко хора помнят, че в средата на 70-те години позицията на България спрямо тогавашния ЕИО (по-късно ЕС) беше разработена на основата на моята дисертация "България и ЕИО". Малка по обем, но с ясен извод – влизането на България в ЕС ще бъде самоубийство. Тогавашните премиери ме викаха за консултации - защо е така. Защото икономическата интеграция е обективен процес, на повъзлово и подетайлно коопериране, при което бяхме на светлинни години от Запада. И защото вече имахме позиция в разделението на труда в рамките на СИВ.

Вероятно малко хора помнят и че от средата на 70-те години пишех уводните статии на "Работническо дело" за интегрирането в рамките на СИВ и ЕИО. Ролята на вестника беше директивна. Нямаше ЦК или Министерски съвет. Имаше уводни статии на "Работническо дело", които даже от 40-годишната перспектива не са толкова глупави, както искат да ги представят днешните политизтърсаци. В тях пишех, че за държава, в която 90 на сто от националния доход минава през външната търговия, т.е. през международното разделение на труда, от които 90 на сто отиваха трайно към тогавашния СССР, всяко откъсване от този пазар ще бъде пагубно. За съжаление именно това се случи.

Същото се отнасяше и за нашия отбранителен потенциал в рамките на Варшавския договор. По стечение на обстоятелствата от средата на 70-те години имах възможност да присъствам на национални и съюзнически генералщабни учения и да разбера каква армия имахме, какви планове бяха подготвени за нея, с какви удари и по какви направления. Ще добавя, че слуховете за използване от нас на тактическо ядрено оръжие в отговор на удар срещу България съвсем не бяха слухове.

С една дума – имахме много сериозна армия и още по-сериозна икономика, която, ако не беше превратът от 1990 г. щеше днес да ни изкара на равнището на Швейцария от 90-те години.

Днес обаче нямаме нито едното, нито другото. Имаме обаче несъкрушима БГ-глупост.

Националното ни богатство се оказа в ръцете на няколко бандитчета, а останалите получиха дупката от балона. При такова чудовищно разслоение никога няма да има демокрация, независими съдилища, честни избори и винаги ще има корупция, насилие, дебилизиране на масите. Животът в тази България ще бъде унила безнадеждност, за да разберем отново старата максима, че "по-лошо от враждата с англосаксонците може да е само дружбата с тях". В условията на кризата те могат да се спасят /или поне да се опитат/, като ни унищожат. Което върви с пълна пара с помощта на местни колаборанти.

Всичко започна с първите цветни контрареволюции в Източна Европа. Ликвидират ни в икономиката, армията и демографията. Такива загуби България не е имала в нито една война.

Хаосът и военните действия, които досега покриваха огромни пространства от Афганистан до Мароко, преминаха в Европа – граждански войни в Украйна, Гърция, Испания, Франция.

Ако се погледне сегашната траектория, по която се движи светът, в нея няма смисъл. Но има смисъл, ако се анализират скритите мотиви. Както писах "САЩ не са в задника на света, те са много по-дълбоко". Нещата са страшни. Глобокризата поглъща Запада, който прекратява своето съществуване в досегашния вид. Така завършва старият свят. Мечтите за Вечния Райх се изпариха. Цялата тази конструкция отдавна излезе от подобните рамки на Втората световна война и придоби собствени.

Тази война по кардинален начин се отличава от войните от миналото. Тя има комбиниран характер, в който информационно-психологическата част е не по-малко важна от ракетите и танковете. Проблемът вече не е дали Голямата война ще започне, а с какви инструменти разполага светът, за да разоръжи върхушката на САЩ, Англия и Израел.

Светът отново е разделен на две. Но този път не на социализъм и капитализъм, а на Изток и Запад. Съотношението е 7:1, т.е. 7 милиарда срещу 1 милиард. Значи. Има шанс. Да се върнат нещата назад вече е невъзможно. Ходът на историята няма да признае този алгоритъм.

САЩ са официалният спонсор и на тази война. Поводите за войната се създават, ако са нужни. Ако има нужда, ще има и повод.

Китай е номер 1. Русия (с Путин или без него) се върна в историята, или по-точно вече не е на погрешната страна на историята. Изборът на Путин е или да остане в тази история, или да потъне в безславие.

Залозите в "глобалната" игра са максимални и никой не иска да излезе от това "казино на края на вселената". Какъв ще е поредният номер на тази световна война няма значение, нито пък дали се определя като Армагедон или Апокалипсис. Защото след броени минути топчето на рулетката може да падне върху двойната, т.е. ядрената, нула.

Ако нефтът падне до 15 долара за барел, при тази цена вече ще стане "целесъобразно" започването на пълномащабна сухопътна война, която няма да убие, а ще съживи икономиката. Да не забравяме, че стойността на горивото е основен фактор при планирането и воденето на войните.

От тактическа и стратегическа гледна точка Русия и Китай повече не трябва да правят никакви предупреждения. Те просто са длъжни да действат не само при нефта и газа, но и при златото. Ще припомня, че "златното правило" е, че онзи, който има златото, определя и правилата.

Казва се, че повечето войни бяха избегнати, защото просто бяха отложени. Но тази вече започна. Явно друг път няма. Образно казано дяволите сами гонят народа към господа, но по този път ще е по-тежко за дяволите.

Ситуацията е безпрецедентна и готови рецепти няма. С което отговарям и на въпроса от началото "какво да се прави".

Ясно е, че кризата ще продължи, докато не изчезне самата система. Това е криза на системата. Системата се нарича капитализъм.

Започва войната за бъдещето. Светът е пред своя "нулев час". Оттук нататък всичко е възможно.

 Issue 237, February 2015 imageimageimageimage




Гласувай:
2



1. estirbg - Започва войната за бъдещето. Светът е пред своя "нулев час". Оттук нататък всичко е възможно.
03.02.2015 22:58
Какво следва ли? -
дадено е в картата на папа Йоан II - разделяне на света на десет зони с установяване на Нов Световен Ред! Вижте ги -
http://estirbg.blog.bg/history/2011/12/18/kartata-na-papa-ioan-pavel-ii-desette-zoni-na-noviia-svetove.868887
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10393108
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1996
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930