Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.12.2014 20:32 - НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПРЕМИЕРЪТ НА БЪЛГАРИЯ ДА Е ПРОСТ ЧОВЕК
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 2745 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Не е задължително премиерът на България да е прост човекПрочитания: 1123 | Коментари: 1 Принтирай Изпрати Автор: Тони Стефанов Покрай глупостите, които Бойко Борисов наговори в предаването „Панорама“, цяла България започна да се упражнява с вицове на гърба на Джим Кери. И така, в шеги и закачки в почивните дни, потънаха далеч по-мащабни гафове на българския премиер.

 

image

 

Борисов публично обяви своите съмнения в частните пенсионни фондове и вероятно това е неговата представа за принос към финансовата стабилност в страната. По-страшното е, че с тези си думи той върви по отъпканите пътеки, довели до фалит КТБ – с публичните си изяви той създава напрежение, за което на финала ще обвинява всички други, но не и себе си. От РБ се опитват да има позиция по темата, но докато се произнесе Конституционният съд, поразиите за финансовата стабилност могат да задминат дори последиците от фалита на КТБ. Тоест излизането на реформаторите от управляващата коалиция или трябва да стане сега преди задаващото се бедствие, или ще станем свидетели на погребението на РБ.

Кашата с „Южен поток” е особено показателна! #КОЙ е против „Южен поток” и #КОЙ е за европейските правила, така и не се разбра Борисов сам си говори по темата, понеже от Брюксел и от Москва не му обръщат внимание. За сметка на това той не спира да говори и да размахва някакви схеми, рисувани на коляно. Остава да видим дали някой ще го чуе? Но тук винаги има една сериозна опасност – ако в Брюксел или в Москва случайно се заслушат, ще разберат колко му е умственият багаж на източника на празен шум.

Вероятно не малко от зрителите на БНТ забелязаха и един странен факт – за пореден път Бойко Борисов се разграничи от първия си мандат, който според неговите обяснения едва ли не е минал под знака на Симеон Дянков. Може би заради това напоследък не минава медийна изява на Борисов, без да обясни как не правел нещата като Дянков и не искал никой да бъде „напляскан”. Добре би било различието да се изразява не само в разграничаването от бившия финансов министър на ГЕРБ, а и в интелектуалното израстване на настоящия премиер, но това е само пожелание.

Най-големият гаф на Бойко Борисов обаче мина най-незабелязано. Заявявайки, че ако падне от власт, фондовете секвали, Борисов си позволи да наруши едновременно две ненарушими табута – говори от името на колективен орган като ЕС и олицетворява съдбата на България със... себе си. Истината, като винаги, е точно обратната. От самото си създаване ЕС винаги се е пазил именно от внушения, че се меси във вътрешната политика на страните членки чрез финансови лостове. Няма европейски политик или еврочиновник, който да се подпише под самохвалството на Борисов. Просто защото европейските правила не са създадени специално за Бойко Борисов, но се предполага, че важат и за него. Вероятно този факт трудно ще бъде осмислен от българския премиер, но ако в главите на неговите съветници има два грама разум, е добре да му обяснят, че има теми, по които е забранено изказването в първо лице единствено число. Отделен е въпросът, че опозицията така и не се сети да зададе един простичък въпрос #КОЙ е този политик в Брюксел, който обвързва еврофондовете с властта на Бойко Борисов? Че да видим, аджеба, има ли такъв? В случая въпросът е по-важен от отговора, но няма и въпрос. Да се чуди човек има ли опозиция?

В крайна сметка, някой трябва да нарече нещата със собствените им имена. Наглото самоизтъкване винаги е било приоритет на простите хора, но не е задължително премиерът на България да е прост човек. 

Даже е препоръчително да не е! 

 





Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10389974
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1996
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930