Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2014 15:54 - ПРОФ. МИНЕКОВ КЪМ РАДАН КЪНЕВ: ИЗЛИЗАЙТЕ ПЪРВИ ОТ ТАЗИ НЕВЪЗМОЖНА КОАЛИЦИЯ
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 2329 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

  Проф. Минеков към Радан Кънев: Излизайте първи от тази невъзможна коалиция Превъзпитанието на мафията е нещо невъзможно, написа известният скулптор image

Снимка БГНЕС

  • Политика|
  • 05/12/2014 13:38:00|
  • print
 

"Съюзихме се с мутра с надеждата да я превъзпитаме", написа в остро писмо до лидера на ДСБ Радан Кънев скулпторът проф. Велислав Минеков. "Излизайте първи и с достойнство от тази невъзможна коалиция, друг успешен ход няма", призова Минеков, който, разочарован от политическите решения на Реформаторския блок, обяви през ноември, че напуска политическата формация.

Ето и пълния текст на писмото:

Радане, писах на Меглена, че се разделяме. Добре е да ти пиша и на теб.

Предложихме достойна програма за култура от РБ. Програмата бе дело създадено от 124 души наши съидейници, елитни имена в тази сфера. Две години събирах съвети и предложения. Оказа се, че тази програма е скрап.

Съюзихме се с мутра с надеждата да я превъзпитаме.

Избрахме "Главен Мултак" за министър. Целунахме се с Цецка и Цветан.

РБ гласува с 14 народни представители за Бинев.

Кой мислиш гласува за РБ ? Полицаи, военни, земеделци?

Кой ще гласува за РБ на следващите избори?

При цялата ми политическа некомпетентност, която познаваш, ще си позволя да те съветвам.

Единоначалието в РБ означава безконтролен разпад.

Недоверието може да бъде градивен елемент - ХДС -ХДСС плюс някакво ФДП, пример от моята втора родина.

Излизайте първи и с достойнство от тази невъзможна коалиция, друг успешен ход няма. Присъствието ни там е в алгоритъм на ежедневен срам. Трябва да заявим, че превъзпитанието на мафията е дело невъзможно. Всеки следващ час в този безморален съюз носи щета. Структурите ни ще бъдат превзети с пари и полегато насилие. Виж какво стана с Тома, Пепи и Людмил от ДБГ (вероятно визира Тома Биков, станал медиен съветник на премиера, Петър Николов - парламентарен секретар на правителството, и Людмил Веселинов - в УС на НДК, б.р.). В ДСБ примерите са също ужасяващи, ти се досещаш.

Коалицията приклекна в колаборация. Позволявам си да ти припомня, че идеята за РБ бе в основата си и моя. Добрите намерения се превръщат в нещастие и мрак. Губим хората, които ни обичаха. Тезата "с малко, но завинаги" е парадоксална илюзия. Ченгесарщината в съюз с тарикати желаят нашето погребение. Обречени сме в собствената си визия за единствени представители на недоволна, креативна интелектуална маса. Нещастието на мислещия, на можещия се превърна в перверзия на обявилият се за десен народен любимец и балканска Бърдоква. Имаме избор да бъдем наведени слуги на случаен пазвант, или да изберем съдбата на достойния и нещастен разум.

Възможно е да не съм прав. Бедата е, че съм черен гадател.

Знам, че твоите надежди са и мои, Славето.





Гласувай:
1



1. kmetova - не сме чак толкова тъпи
06.12.2014 18:43
Това писмо е тест за достойнството и интелекта не само на Радан Кънев, но и на всички човечета около селския хитрец. Наглеците искат да им бъдем благодарни, че се "жертват в името на стабилността" Слава Богу, че все още се намират хора като проф. Минеков.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10394564
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1996
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930