Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.08.2014 23:01 - С МИРЕН ХОД ПУТИН РАЗОБЛИЧИ ЛИЦЕМЕРНИЯ ЗАПАД
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 727 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Time: С мирен ход Путин разобличи лицемерния Запад 13.08.2014 · by Светът днес · in Светът. ·

imageРешението да изпрати в източна Украйна хуманитарна мисия е много умен ход от страна на Путин, казват експерти за Time.

Преувеличено паникьорската реакция на Запада и Украйна около мирната инициатива разобличава тяхната лицемерна позиция по отношение на Русия, всички действия на която се възприемат като агресивни.

Русия положи немалко усилия при изпащането на хуманитарната помощ в Украйна, за да изглежда всичко напълно безобидно – бели чистички камиони и шофьори в еднакви дрехи, приличащи на „пощенски куриери“, пише Саймън Шустер на страниците на Time. Независимо от това, САЩ и техните съюзници обявиха хуманитарната мисия за „троянски кон“.

По време на конфликта в Украйна от началото на март до днес Русия наистина се държа агресивно, пише авторът. Нито Украйна, нито Западът не повярваха на руските благи намерения – но напразно.

Целта на този конвой е само хуманитарна помощ, добавя Шустер. 90 процента от хората в региона подкрепят хуманитарната помощ, подчертава изданието.

Макар Путин да не се е отказал от своите военни планове, той прекрасно разбира, че хуманитарният конвой едва ли ще му помогне да ги осъществи. Ако той е решил да нападне Украйна, то няма да се налага да прибягва до лъжи. Съсредоточаването на руски войски на границата с Украйна и контролианите от опълченците участъци от границата биха му позволили да премине в настъпление за няколко часа, при това да го направи внезапно, продължава Шустер.
image
Реакцията на Запада е преувеличена, продължава изданието. Американските и украинските чиновници един след друг изказваха опасенията и предупрежденията си по отношение на Русия, а също и заплахи да не допуснат камионите. Ако задържането на хуманитарния конвой стане факт и руската помощ за пострадалите от войната се блокира на границата от украинските сили, цялата предпазливост на Запада ще изглеждала достатъчно истерична и параноидна, отбелязва авторът от Time.

„Това е много умен ход от страна на Путин, – смята експертът по Русия и Украйна от вашингтонския Wilson Center Матю Рожански. – Така Путин успява да разобличи маневрите на Запада. Това е един вид совеобразен вик на Путин за хиперболизираната позиция,според която всичко, което прави Русия е агресивно и контрапродуктивно.

Най-често тази позиця се потвърждава, отбелязва Шустер.
Но хуманитарният конвой в Източна Украйна, както е видно, е изключение от правилата, продължава Шустер. Ако Путин искаше само да подобри имиджа си, отзовавайки се на призивите на руснаците за помощ на източна Украйна, сега, заради недоверието на Запада, той се оказа по-близо до сценария с употреба на военна сила.

About these ads



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10390327
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1996
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930