Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01.2014 16:34 - НА КЛИЧКО ВЕЧЕ МУ Е ВСЕ ЕДНО - СЛУША ЛИ ГО ТЪЛПАТА ИЛИ НЕ
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 529 Коментари: 0 Гласове:
0



20.01.2014 г., 13:41 На Кличко вече му е все едно – слуша ли го тълпата или не  

В Киев се утихват сблъсъците между властта и опозицията. Броят на пострадалите се изчислява вече със стотици. Миналата нощ митингуващите издигнаха барикади от павета и изгориха 4 автобуса и два камиона, докарани от милицията.

Сутринта по улиците на Киев имаше над 100 души митингуващи. Те продължаваха да замерват милицията с камъни. Улица „Грушевски” беше изцяло блокирана от изгорели автобуси. Развитието на събитията в Киев коментира кореспондентът на "Гласът на Русия" там Александър Бондаренко:

- Манифестантите се държат доста агресивно – видях, как те хвърлят бутилки със запалителна смес. Основно тяхно оръжие бяха парчета тротоарни плочи – хвърляха по милиционерите. Няколко пъти милицията се опита да атакува, но тези атаки бяха бързо отбивани. Митингуващите са добре облечени: по каски, с противогази, с палки, хвърляха камъни по сътрудници на реда.

Безредиците в Киев започнаха след митинг на площад „Независимост”, посветен на приетите миналата седмица закони, които, според опозицията, ограничават гражданските свободи в страната. Тогава пред протестиращите се изказваха лидери на опозицията. Арсений Яценюк предложи план за протести и посочи няколко искания, сред които е създаването на успоредни органи на властта. Но изглежда, че манифестантите не се задоволиха с това и те отидоха да щурмуват Дома на правителството и Върховната Рада.

Не успя да ги спре и другият опозиционен лидер – Виталий Кличко. Излиза, че нито Яценюк, нито Кличко не са в състояние да контролират участниците в акцията,смята изпълнителният директор на политологическия център „Север-Юг” Алексей Власов:

- Системната опозиция в лицето на Кличко и Яценюк използва радикалните елементи в качеството на плашило против действащата власт. Кличко като че ли казва: „дори и аз не мога да управлявам тези хора, ако вие не направите отстъпки”.

Според експерта, Кличко ще спечели политически точки и от алианс с лидера на националистическото движение Олег Тягнибок, на фона на който той изглежда по-респектиращ политик. От друга страна, това, както и събитията по улиците на Киев, може съществено да развали политическата кариера на Кличко, продължава Алексей Власов:

- Това, което искат радикалистите, не може да задоволи нито украинската власт, нито, според мен, и западните спонсори на опозицията. Всъщност това е неконституционно сваляне на властта.

При това и до сега не е ясно, кой от опозицията ще води преговори с властите. Протестното движение няма единен лидер. Манифестантите призовават Кличко, Яценюк и Тягнибок да се договорят. Порази отсъствието на единство опозиционерите губят доверието на народа и дават повод за поредни провокации.

Мненията на редакцията и на автора могат да не съвпадат.

Мария Балябина
Цялото:
http://bulgarian.ruvr.ru/2014_01_20/Na-Klichko-veche-mu-e-vse-edno-slusha-li-go-tlpata-ili-ne-1664/




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10393467
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1996
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930