Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2014 19:11 - РУСКАТА АРМИЯ ВЪЗВЪРНА ВЯРАТА В СЕБЕ СИ
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 637 Коментари: 0 Гласове:
0




  06.01.2014 г. Руската армия възвърна вярата в себе си image

Фото: РИА Новости

2013 стана за въоръжените сили на Русия година на големи промени. Масови учения и неочаквани проверки, доставки на съвременно оръжие и нов подход към бойната подготовка на военнослужещите - всичко това е част от мащабната програма на превъоръжаване на армията, разказва военният експерт Игор Коротченко:

- Извършва се активна доставка на самолети и хеликоптери от различна класа за военно-въздушните сили. Постъпва на въоръжение нова техника и навигация със цел да бъдат използвани всички онези предимства, които дава много точното оръжие.

С назначаването на Сергей Шойгу на поста министър на отбраната на страната, в армията започнаха неочаквани проверки на бойната готовност на войските и мащабни учения. Армията оживя, подчертава Игор Коротченко:

- Въоръжените сили много позитивно възприеха назначаването на министър Шойгу. За офицерския корпус се появи ясна и понятна цел: усъвършенстване на бойната подготовка, увеличение на активността на армията на полигоните, в морските походи, увеличение на количеството на полетите на самолети от далечната и стратегическата авиация. Промени се моралният климат в офицерските колективи. Защото основният смисъл на военната служба се състои именно в това, да бъдат отработени задачите на отбранителната способност на държавата.

В проверката на бойната готовност на войските, министър Шойгу внесе елемент на състезателност. През лятото на 2013 година в Русия бяха проведени първите международни състезания по „танков биатлон”. В тях участваха екипажи от Русия, Армения, Беларус и Казахстан. Състезанията се състояха от два етапа: крос, т.е. преминаване по сложен многокилометров маршрут с преодоляване на различни препятствия, и стрелба на три огневи рубежа. Състезанията се оказаха толкова интересни и поучителни, че заинтересуваха страни от НАТО. През 2014 година да участват в „танковия биатлон” изразили желание Германия, Италия и САЩ.

През юни 2013 година на бойно дежурство беше включен радиотехническият център в Армавир, южната част на Русия, около Черно море. На 3 септември именно там откриха изстрелване на балистични ракети в акваторията на Средиземно море. Отначало страните на НАТО отказваха да признаят изстрелването. Но по-късно стана ясно, че това било учебно изстрелване на балистични ракети на Израел, който предварително уведомил САЩ за намеренията си. По този начин Русия демонстрира възможностите си за проследяване на внезапно възникнала ситуация във въздушно-космическото пространство.

Министерството на отбраната на Русия разработи План за дейност до 2020 година. Основната му цел е създаване на армия, способна да гарантира противопоставянето срещу всякакъв, дори високотехнологичен противник. За разлика от предишните години, всички пунктове на този план са осигурени с финансиране. Така че, руската армия посреща 2014 година с оптимизъм.

Мненията на редакцията и на автора могат да не съвпадат.

Татяна Табунова




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10394399
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1996
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930