Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2013 20:28 - КОЛЕДНО ПОЖЕЛАНИЕ
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 672 Коментари: 0 Гласове:
0



Коледното пожелание, което ще ви разридае, ще ви засрами, ще ви накара да се замислите за бъдещето си!

  Четвъртък, 28 Ноември, 2013 14:04:06  Източник - Фейсбук - автор - Елица Мавродиева

 

imageМили сънародници, за Коледа ще си пожелая само едно нещо - да се ядосате. Казвам вие, защото аз вече съм много, много ядосана.
А поводи да се ядосаме имаме всички. По много.

Вие, които сте на 70 и си спомняте с носталгия онова време, в което не бяхте свободни, но поне не живеехте с дилемата "Храна или лекарства". Ядосайте се че ви докараха до това грозно, унизително положение. Ядосайте се, защото и децата ви живеят с унижението, че не могат да ви осигурят старините, които заслужавате. Ядосайте се за това, че в болниците ви захвърлят като износени пантофи, че ви оставят да умирате, че ви правят рисковани операции, от които не се нуждаете, за да точат пари от здравната каса, ЯДОСАЙТЕ СЕ, ЗА БОГА!

Ядосайте се вие в умишлено поддържаните гета. Вие, подчинените на барони, които преди избори идват и обират гласовете ви като домати, а после ги продават на държавата. Вие, хората, които не се глобяват в трамвая, хората, от които не се изисква да си плащат сметките. Ядосайте се, защото правото да не си плащате сметките ви коства омразата на другата половина от обществото. Ядосайте се за това, че и на вас не ви е лесно и дори когато поискате да излезете от гетото, дори когато направите нещо добро, на вас продължава да не се гледа с добро око.

Защото някой ви е дал правото да не си плащате сметките. И онези, принудени да си ги плащат, обвиняват вас за това. Само че вие не сте виновни. Виновни са онези, които ви го позволяват. Ядосайте им се.
Ядосайте се вие в селата около Кърджали. Вие, честни, отрудени, простички хора, които познавам толкова добре. Ядосайте се на емисарите на ДПС, които обикалят и ви плашат, че ако гласувате за друг, ще има нов възродителен процес.

О, ядосайте се много. Защото същите тези хора са инженерите на възродителния процес.
Ядосайте се вие в такситата за цените на бензина, вие в болниците за заплатите на лекарите, вие в кръчмите за фалшивата водка, всички вие, които още не сте ядосани, ядосайте се.

Защото с нас не се държат като с хора, а като с добитък. Като с маймуни в клетки, на които всеки ден показват една и съща картинка. Лъжат ни нагло, без даже да се опитат да фалшифицират доказателства за лъжите си. Всеки ден крещят в лицата ни, че нямаме избор, че сме нищожни, че ни притежават.
Не се ядосвайте на БСП, ДПС, ГЕРБ… Защото никой от тях никога не е управлявал и не управлява в момента.

Ядосайте се на онези, които стоят зад тях. Истинските управляващи.
Като говоря за тях, даже ми идва и една дума, по-точна от „яд“.
Гняв.
Имаме нужда от вашия гняв. Защото не знаем колко още ще издържи нашият.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10393032
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1996
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930