Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09.2013 23:51 - ТАЙНА СРЕЩА НА ЗЗЛАТОТЪРСАЧИ
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 704 Коментари: 0 Гласове:
0



 Тайна среща на златотърсачи. Ще умуват на кого да дадат нова концесия

Любител златотърсач намери 5-килограмова златна буца

Утре и в неделя провеждат Национален конгрес за разкриването на български Клондайк

Специалисти по добив на разсипно злато се събират на таен Национален конгрес в местността „Ковач” в Странджа планина. Въпреки специалния пропускателен режим, са взети и допълнителни мерки за сигурност.

След 21 ч. в местността са започнали да навлизат автомобили с пропуски, повечето джипове, а някои от тях с чужда регистрация. На входа към ловното поле откъм главния път Бургас – Малко Търново организаторите били поставили импровизиран пункт за допуск само на хора, показващи специален конспиративен документ.

„Утре и в неделя в местността „Ковач” ще се проведе форумът на златотърсачите. Мястото в Странджа е близко до горното течение на река Велека, за което са събрали данни, че ври от златоносен пясък”, съобщи служител от ловното поле, пожелал анонимност.

От кметството в Община Малко Търново казаха, че не знаят за организирането на подобно събитие. Проверка в гранична полиция установи, че патрули са засекли раздвижването в този район на Странджа, проверили са документите на всички, оказали са се редовни. Сред тях имало и акредитиран журналист, чиято самоличност бе запазена в тайна от дежурните в гранична полиция. Този журналист единствен бил допуснат да отразява двудневното събитие.

Щяло да се умува на кого да се доверят златотърсачите, за да получи разрешение за концесия за разработването на бъдещия български Клондайк. „В България находища на злато има в Челопеч и Ада тепе край Крумовград, което дава до 7 гр. на тон злато. Разработката на тези находища си струва, защото има печалба. В горното течение на река Велека златото е малко и от него се интересуват предимно промивачи на пясък, може да се добие до 1 гр. на ден със специално корито”, каза един от най-добрите български специалисти в тази област – геологът доц. Илко Бонев. КАто бивш изпълнителен директор на „Бургаски медни мини” и тесен специалист по подобни находища, той разполагал с пълните изследвания в този район на Странджа.

източник: Флагман.БГ

 

 

 




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10394669
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1996
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930