Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.04.2014 17:27 - ТЕЗИ ЧУШЛЕТА СВАЛЯТ КРЪВНАТА ЗАХАР
Автор: kolevm38 Категория: Изкуство   
Прочетен: 1151 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Тези ‘чушлета’ свалят кръвната захар Публикувано от: SM on 28/10/2013 – 8:07 

image

Пригответе се да бъдете шокирани…

Почти 70 процента от американците страдат от диабет или от преддиабет. СЕДЕМДЕСЕТ ПРОЦЕНТА!

Най-лошото е, че повечето случаи могат напълно да бъдат избегнати. Един от последните броеве на списанието Natural Health Dossier даде уникален протокол за излекуване от диабет тип 2 (въпреки че традиционната медицина казва, че това е невъзможно).

Но когато мислят за превенция, повечето хора се фокусират върху нещата, които не трябва да ядат. Сладките неща, хлябът и твърде многото плодове са първи в списъка. Но кое е също така важно?  Яденето на повече храни, които спомагат за поддържането на кръвната захар под контрол.

image

И има един зеленчук, който разгражда скорбялата преди тя изобщо да има шанса да се превърне в глюкоза в кръвотока.

Чушчиците му са познати като ‘пандишпановите полумесеци’ на зеленчуковия свят.

Стабилизиращият кръвната захар зеленчук е бамята. Семената й са пълни с инхибитори на алфа-глюкозидазата, които предотвратяват преобразуването на скорбялата в глюкоза – захар в кръвотока в тялото.

Изследователите казват, че бамята драматично снижава нивата на кръвната захар. Те дори гледат на нея като на потенциално алтернативно лечение на диабета.

Фибрите в бамята стабилизират кръвната захар като регулират скоростта, с която захарта се абсорбира от чревния тракт. Половин чаена чаша сварена бамя съдържа около 4.1 грама фибри.

Бамята съдържа и големи количества витиман А, витамин В6, витамин С, витамин К, магнезий, калий и цинк.

Ако преварите бамята, тя губи всичките си витамини. И става лигава. Като я опитат в това състояние, много хора не я харесват.

Но ако я сготвите както трябва, бамята ще е хрупкава и вкусна. И ще ви покаже различното лице на този не винаги харесван.

image

Два вкусни и здравословни начина да ядете бамя са на скара и много леко сварена (не я препоръчваме пържена, разбира се).

Преди да я сложите на скарата, оваляйте чушчиците в зехтин и различни подправки. Сложете ги на скарата за дестина минути. Можете да добавите малко счукан чесън в зехтина. Чесънът много отива по вкус на бамята.

Като споменахме чесъна, нарежете скилидките и ги задушете в зехтина. След минута добавете нарязаната бамя и мъничко вода, за да я задушите леко. Ако не я преварите ще получите свежа, леко хрупкава бамя, която изобщо не е лигава.

Така че, ако сте опитвали бамя и сте решили, че не ви харесва, време е да й дадете още един шанс. Като при повечето зеленчуци, от значение е как ще ги сготвим. А яденето на бамя е от голямо значение за кръвна захар в здравословни норми.

Търсете органична бамя с по-дребни чушчици. Когато е презряла, чушките са по-големи и твърди.

 

Източник: Institute for Natural Healing, This Lady-Finger Vegetable Lowers Blood Sugar, 26 October 2013

http://institutefornaturalhealing.com/2013/10/this-lady-finger-vegetable-lowers-blood-sugar/#Continue

Снимка: meghantelpner.com



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10392669
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1996
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930