Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.12.2013 14:33 - БЪЛГАРИТЕ СТОЯТ В ОСНОВАТА НА ЧОВЕШКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ
Автор: kolevm38 Категория: История   
Прочетен: 30280 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 21.12.2013 14:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

От века Българи сме ние,
потомци сме на род велик
надмогнали сме мъки, време
запазили сме своя лик.

И тук на Дунав и на Волга,
край Вардара и при Кавказ,
с кръвта си българска сме горди,
светлик тъй древен грее в нас.

Какво,че време раздели ни,
погивахме в безброй борби
духът нас български крепи ни
и Тангра от високо бди!

На днес културните народи
култура давахме преди,
звездата българска води ги
По пътя им през много дни!

Ще бъдем! Пак ще оцелеем!
Ще надживеем всеки миг!
ще даде Бог да съумеем
да възродим народ велик!

И тук на Дунав и на Волга,
край Вардара и при Кавказ
красиви, горди и свободни
една съдбата е за нас!

из " Поема за Казан"

     image

“ Българите стоят в основата на човешката цивилизация”-- Франсоа Митеран

I.

Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни,

II.

Наследници на Българската Арийска държава ИДЕЛ са древните Шумерска, Великата Уйгурска империя (наследници на която са Китайците),  Индийска, Критска, Микенска, държавите на Майте, Ацтеките и Инките в Америка, Троянска, Етруска (на основата на която възниква Италианската и Римската цивилизации), Хунска, Дулобска, Дунавска, Киевска-Черна България (бъдеща Украйна и Русия), Волжка-Бяла България,  Хазарска, Унгарска държави.

III.

Библията е откраднала Българската история. Най-старата книга в света е древния български епос Чулман Толгау (Сказание за Чалман) написан 6000 години преди новата ера и разпространена от Българския поет Кубан Боян 154 години преди христа. От него става ясно че така наречена "Библия" е открадннала древните български исторически личности и събития. Сказание за Чалман ни разкрива че Българския владетел Абар Кан роден между азовско и каспийско море и властвал над северен Масгут и Бирак (Балканите и Мала азия) е написал първата книга за Единобожието (Монотеизъм). Тази книга е пренесена първо до Сирия а след това до Йемен където е открадната за да бъде създадена Библията в която АБАР КАН се е превърнал в АВРАМ. Абар е едно от имената на бог Иджик получил второ раждане като на Абар кан.

IV.

Лоян се е наричала столицата на династията Джоу (XI-IIв.пр.Хр.), създадена от източното крило на хунобългарите. Пазач на архивите там бил Лао Дзъ (Стария мъдрец). Китайците нямат Ъ и йероглифът Дзъ е взет от глаголицата. Там го наричат още БО-ЯН(Богар)-име от българския етнос. Той е основател на Таонизма, на Доа и Дъ (Път на вселената и нравствен закон).” Най-великата книга на света ”-казва  Толостой. Знакът “Ин и Ян” е български по смисъл на единство. Така светилото на мъдростта на Китай Лао Дзъ е от български произход. Между многото негови ученици е и Конфуций , който по-късно се опитва да въведе в императорския двор синархично управление характерно за българските държави. В Индия наричат Боян Боганатар или Болгар.  Между неговите ученици са будителите Буда и Бабаджи… Светското име  на Буда Гаотама е принц Сидхарта-княз на скитите сърцевината на които са били българите. Така че Браманските и Будистките учения са преподавани от протобългарски посветени. На 96 години Боян напуска Китай поради упадък на нравите и се отправя към древната Българска държава Шамбала .

V.

През V в.пр.н.е браманът Панини, роден в столицата на Бактрия (България) създава на санскрит първата граматика в света и се записва  в Махабхарта. Бактрия била населена с бели мъдреци от арийско потекло, доведени от великия Рама, а столицата и се наричала Бълг. Оттам е и етонимът ни Бълг (високо издигнати) и Ари (свободни).От там именно българските брамани носещи ведическото знание, навлизат в Индия и диктуват Свещенните “древноиндийски” книги на Санскрит (съвършен, свещен и скрит), наричани Веди.Българите въвеждат кастовата система,  будизма и свещените книги на будистите, българите са строили статуите на Буда, разрушени от талибаните в Афганистан.Българите са създали  уникалната 37 степенна държавна йерархична система и Вечния календар. Евангелието мълчи за живота на Исус от 11 до 30-годишната му възраст.  В езотеричните школи обаче се знае, че е бил при арийски просветени Българи в Шамбала.  За Шамбала (Бактрия ) индийските епоси “Махабхарата” и “Рамаяна” говорят, че била най-великата страна на мъдреци и учители (Гури) . Ииндийския епос говори че Шамбала (големи,  много шамани) била страна на север от Индия с хиляди пещери и тайни. Според географските карти на това място се е намирала древната  Бактрия , един от псевдонимите на която е точно “страната на многото пещери”. Според поверието в Българската държава Шамбала живеят господарите на света, от там тръгват световните водачи и учители на човечеството като Лао Дзъ(БО-ЯН), Буда, Христос, Заратустра, Майтрея…,които били но обучение там при безсмъртните български шамани и колобри.

VI.

Българският календар е най-стария и най-съвършенният в света. Това е признато официално от ЮНЕСКО.Последните изследвания показват,  че началото на календара е през 5505 пр. Хр.Българите пренасят от хилядолетията преди Христос една от най-съвършените системи за измерване продължителността на земната година . Движението на съзвездията, оприличени на животни, се отчита в 12-годишен цикъл в съответствие с пътя на Янкул (Юпитер) около Слънцето. По начина на подреждането на дните и месеците, календарът на древните българи  е превъзхождал индийските и китайските календарни системи взаеймствани от него. Древнобългарския календар е признат от всички световни специалисти в тази  област за най-прецизния. Дори и днес, когато светът се гордее с космическите си постижения, не може да бъде създадена по-точна календарна система от Българската! Това означава, че българите са познавали до съвършенство космическите цикли и движенията на планетата Земя в пространството. И то няколко хилядолетия преди Христа, когато повечето народи са живеели в епохата на каменната ера.

VII.

Най-старата писменост в света е Българският "куниг" на чиято основа е създадена Българската глаголица. Преди създаването на българската азбука глаголица и кирилица, древните българи са имали своя писменост - куниг, а писмените знаци се наричали кун. В Шумер и Акад думата "кунуку" означавала  "надпис" или "царски надпис". Писмеността си българите са пренесли от Централна Азия в Европа . Древното българско писмо е открито по всички места, населявани от нашите прадеди - Волжско-Камското междуречие, Северен Кавказ, Добруджа. В произведението "За буквите" Черноризец Храбър отбелязва, че българското рунно писмо е служело и за гадаене. Създавайки новата българска азбука, Кирил и Методий и техните ученици използват древните български  знаци --куни (известни още като руни) : А, Б, В, О, Х, М, Е, Ш, Щ, Ц, Ж, Ъ, Ь, Ю, Ч, К, Т, голям юс, малък юс, - или по-голямата част от азбуката.


VIII. 

Около 198 г. пр. Хр. – Великият Български Владетел - кан Мотун (200 - 174 г. пр. Хр.) - от рода Дуло (син на Кан Тюмен)  създал най  голямата Империя в Човешката история , завладял Китай за 200 години пленява китайския император Лиу Панг заедно с 320 000-та му армия и поставя Китай във васална  зависимост от Българите.Кан Мотун (владял 27 народи през II в. пр. н. е. от Каспийско море до Великия океан,  вкл. Япония,  до Кашмир на юг. Издал закон: "Който продаде или подари даже педя българска земя на чужденци - за  бъде наказан със смърт").

IX.

През 378г.сл. н.е. Кан Дере(АЛП-БИЙ) от рода ДУЛО дядо на Кан Атила и Кан Бледа разгромява при Адрианопол двете Римски Империи и им забранява да имат Армия а император Валент е убит. 

КАН АЛП-БИЙ (АРБАТ)-378-402 сл. н.е. разбива при Дере (Адрианопол) близо до планината Арбат (Родопи) двете Римски държави. В резултат на тази победа КАН АЛП-БИЙ е известен и под имената Кан Дере и кан Арбат а Българската столица Кара-Балин (Киев) е преименувана в Кан-Дере. На гроба на победителя кан КАН АЛП-БИЙ е издигнат монумент със знака на рода Дуло – символ на Българската царска власт.

По късно урус тархан, глава на правителството става сина на КАН АЛП-БИЙ - Муенчак (Мундзук) баща на Кан Атила и Кан Бледа. Муенчак, след смъртта си е погребан на високия хълм до столицата Кан-Дере (Киев) редом с дядо си Кан Булюмар (Баламбер) 361-363 от н.е.,който извършил важни обществени и държавни реформи премествайки Българската Столица от река Атил (Волга) на река БуриЧай (Дон) наименувайки я Кара–Балин (днешния Киев).

Отец Паисий, поп Йовчо и йеросмонах Спиридон говорят за тази паметна битка през 378г., в която Българите разбили 80 000 византийска армия и убили император Валент.

Анастасий Библиотекар (ок.810 - 879/880) съобщава, че след разделянето на Римската империя през 364 г. при императорите Валентиниан I (321 - 375) и Валент (328 - 378) "българският народ връхлетял и заел всички страни по Дунав". Анастасий Библиотекар пояснява също така, че: "БЪЛГАРИТЕ ОБЕДИНИЛИ СВОЕТО ОТЕЧЕСТВО СЪГЛАСНО РОДСТВЕНОТО ИМ ПРАВО".Тоест тези дето са "връхлетели" и тия, дето са заварени са от един народ и са се обединили.

Историците, включително и арабските пишат, че по това време световният език на дипломацията е Българският...!!!

X.

 Българската мощ достига своя връх при управлението на легендарния Български вожд КАН Атила (434 - 453 год.) от рода Дуло подчинил под властта си територия от Франция до Китай.Поставил на колене Константинопол и Рим, той остава в историята с прозвището Бич Божий (Flagellum Deum). 

 Заветната цел на Атила била да Унищожи робовладелската Римска империя разсадник на расова разпуснатост, нравствена развала и разврат, да  освободи поробените народи и да създаде от Европа и Азия една могъща Арийска Империя, устроена на здравите и високи нравствени принципи на древните Българи да построи нова световна държава със справедливо обществено и държавно устройство.

XI.

През 718 година „трижди великият” владетел на Българите Кан Тервел от рода Дуло спасява Константинопол, Източната Римска империя и християнска Европа, на която оттогава се смята за съпокровител.

През 711 година арабите нахлуват в Тракия със силна войска и опустошават напълно цялата провинция. След това се насочват към Константинопол и като се укрепяват близо до градските стени, започват пълна обсада на града откъм сушата. Три хиляди кораба навлизат в Босфора и обсаждат Константинопол и откъм морето.

Целта е двете ислямски армии - от запад, откъм Испания, и от изток, откъм Константинопол - да нападнат едновременно от двете страни Европа и да я превземат. Обсадата на града продължава три години. В крепостта няма храна, нито вода, защото арабите прекъсват акведукта.Гладът така притиска дори и арабите, че те изяждали труповете на мъртвите, взаимно се изтребвали, за да се нахранят или търсели дребни камъни и ги изяждали, за да утолят глада си, както пише Михаил Сирийски.

В ранната утрин на 15 август 718 г. над арабските войски се изсипва вихрушка от стрели, а след тях връхлита българската конница. Тервел напада арабите изневиделица и докато съмне, според пестеливите думи на Теофан Изповедник: „Българите …избили 22 хиляди Араби”. Погромът е ужасен, арабите побягват в паника, някои се хвърлят от отчаяние в Босфора, а корабите им вдигат платна и отплават.

Християнският свят с дълбока признателност увековечава святото дело на Българския цар, а църквата го канонизира за светец. Европейските автори наричат Кан Тервел „Спасител на Европа”, защото Българската войска спира арабската инвазия на Стария континент и спасява Източната Римска империя от ислямизация.

XII.

През 917 при Ахелой, след молебен и с Христовия кръст на знамената, славната Българска православна армия под ръководството на Цар Симеон Велики нанесе унищожително поражение на Римската армия. Над 60 000 римляне беха почти избити до крак и само единици успеха да се измъкнат с бег. Тая битка беше наречена от военните специалисти "Втората Кама", а Българската стратегия и тактика се изучаваше в целия свет чак до Китай.

Това сражение е сред най-грандиозните битки за цялото европейско Средновековие. Според арабският хронист ал-Масуди в него вземат участие общо 122 000 души.

Хронистът Лъв Дякон пише 75 г. по-късно в своята „История“ следното: „...И даже днес могат да се видят купищата кости край Ахелой, където бягащата ромейска войска бе позорно посечена."

Симеон умира внезапно на 27 май 927 г.в разгара на приготовленията за обсада на Константинопол, като преди смъртта си той се обявява за „Симеон в Христа Бога - самодържец на всички Българи и Ромеи“.

XIII.

На 14 април 1205 г.при Одрин цар Калоян напълно разгромява Кръстоносците с което ликвидира Латинската Империя.

"Цар Калоян Ромеооктон ("Убицът на римляни", демек Гръко убиецът, както те си го наричат) при Одрин и в Източна Тракия унижожи 1500 френски рицаре, демек танкове, и 10 000 латински сержанти". Там загинаха от Български ръце и 3-та главни организаторе и предводителе на Латинската империя и на 4-тия кръстоносен поход Император Балдуин, граф Бонифаций Монсератски и Граф Енрико Дандоло.И десетки хиляди гръци изпитаха неговия гнев, та на повечето икони на Св. Димитър, рисуване от гръци, Св. Димитър "убива" не змей, а лично Цар Калоян".

Българите се сражават в името на Бог и на справедливостта срещу алчните рицари и венецианските лихвари, забравили високата си цел - освобождаването на Гроба Господен от безбожните сарацини - заради примамливите богатства на гръцката империя.

Латинската империя никога не се възстановява от удара, който понася при Одрин на 14 април 1205 г. Унижението от пленяването на самия император и смъртта на най-способните предводители лишават в зародиш младата кръстоносна държава от възможността да наложи господството
си в европейския югоизток.

Както пише в летописа си един от кръстоносците, при Одрин “загина цветът на латинското рицарство”

Нашата делегация в Ньой пък след Световната война беше накарана да "преговаря" в замъка на Граф дьо Ньой, лично убит от Цар Калоян.

XIV.

Волжските Българи са първите в света, които нанасят поражение на Монголската Империя още докато е жив Чингиз Хан и спасяват Киевска Рус (Черна България) от Робство и Унищожение.

  През май 1223, армиите на Чингиз Хан победили Киевска Рус (Черна България) в битката при Калка. Узнала за това армията на Волжска (Златна България) водена от Кан Габдула Челбир започнали да се готви за война.  

През септември 1223 канът на Волжска България - Габдула Челбир при днешния гр. Самара разбива непобедимите до тогава войски на самия Чингиз хан предвождани от най изтъкнатият пълководец на монголците  Уран - сина на Субетей багатур на Самарската Луга. До този момент, той не познавал поражение.

Стигайки южната граница на Волжка България с около 50 000 война, Уран се изправил пред на пръв поглед малобройна българска войска. След като набързо я обърнал в бягство, той влязъл в капана на българите. От настаналото клане според Джагфар Тарихи оцелели 4000 души, а според Китайските източници - нямало оцелели.

Битката е подобна на тази на цар Симеон Велики при река Ахелой на 20 август 917. Тъй като останалите живи пленени татари - около 4000 души, са разменени за по един овен, а преводителят на татарската войска Уран, сина на Субетей багатур като по-глупав за 10 овена.,И до днес тази битка е известна в цяла Азия като "Овнешката битка" След грандиозният провал на монголите, те не посмели да нападнат отново поне докато Чингиз Хан бил жив.

Ибн Ал Хасир пише :...."И тези жители на Болгар, нанесли през 1223 г. съкрушително поражение на непобеждаваните до този момент монголи" През 1223 битката "разстърсила вселената", и е документирана като първото и последно поражение на Чингиз Хан, докато е бил жив.

В резултат Златната орда е задържана за около 15 години отвъд Волжка България и далеч от тогавашния западен свят.

Историка А.Халилов пише:

"Съпротивата на България, продължила до 1278 г., е първопричината Русия и руските земи да не бъдат включени в състава на Златната орда. В това отношение може да се каже, че Волжка България е спасила древна Русия от унищожение"

По време на управлението на Кан Челбир Волжска България укрепва икономически, създава се голяма и боеспособна армия, а държавата се простира от БОЛГАР ДИНГЕЗЕ (Българско Море)-Каспийско море до Северния ледовит океан. Столицата се премества от град Болгар в град Биляр.

XV.

Българите в началото на XII век създават в Болоня далеч преди Оксфорд и Кембридж първия университет в Европа-„Университато Булгаро”(1119г.), Тук е чел лекциите си изключително надарения болонски юрист Булгаро де Булгарис, наречен Златоуст, за когото може да се чете в Италианската енциклопедия. Площодът пред къщата му се нарича”Площад на Българина”.

На нейно място далеч преди Оксфорд и Кембридж, е основан първия университет в Европа-„Университато Булгаро”(1119г.) .Там могат да се видят фамилните гербове на Алцеус Булгарини и на Асканиус Булгарино от Сиена. В пълна независимост от черквата, там се учат 10 000 студенти от цяла Европа, за сравнение в  Кембридж основан следващия век учат 5 000.  Магнетизмът му привлича мастити  представители на европейската култура като Томас Бекет, Данте Алигери, Еразъм Ротердамски, Николай Коперник… Университетския параклис  и до днес се нарича „Санта Мария дел Булгари”.

XVI.

 Българите създават Богомилството. Основоположник на това учение, в основата на което стои вярата в Христос и християнството, е Боян Мага, по-малкият син на Цар Симеон Велики. През ХI-XII в. "българската ерес" (Bulgarorum haeresis) се разпространява в цяла Европа. На Запад богомилите  са известни с различни имена – бугри, катари, албигойци и др. Те създават свои школи, университети, в които преподават българската космогония, Христовото учение, мъдростта на древните народи. Там христовото учение е превърнато в мрачен фанатизъм, жестокост и духовен  мрак. От България идва ярък лъч светлина, който събужда европейските народи и запалва факлите на множество хуманистични учения, които довеждат до освобождаване на човешката личност и до реално признаване на нейната духовност. Инквизицията-най-чудовищното и варварско творение в човешката история е основана през 30-те години на ХІІІ век за борба с катарите (западните богомили) и е поверена на Доминиканския орден. Мъченията и издевателствата, на които са подложени богомилите едва ли имат аналог в "християнските църкви". За европейските властници през Средновековието думата “българин” бе синоним на опасна ерес, вещаеща край на тяхното царуване. Така Българският дух, потъпкан в нашата страна, запали на Запад невиждан пожар, който предизвика Хуманизма, Ренесанса, Реформацията  и Великата френска революция, които оформиха основите на днешния свят. Лозунгът на тази революция “равенство, братство, свобода” е по същество наш, богомилски.

XVII.

Българите-Богомили първи издигат идеята за създаване на Европейски съединени щати (Европейски съюз), пренесла се зад океана и реализирана от Хазарите под формата на Съединени американски щати. Европейския съюз е създаден по подобие на старите Истински Български държави и закони, нещо признато от бивш председател на Европейският съюз. 

 ХРОНИКИ

I. Откъс от книгата “За Съдбата на Народите” от богомилския жрец Петър Осоговец, написана през лето 956 от Христа

“…А в четвъртия ден Господ създаде звездите да красят твърдта небесна и да бъдат знамение за векове и народи. Седем едри звезди  сътвори Предвечният и седем области от небето им повери.”
“И вложи Творецът седем духа в седемте светила, та седем ангела се родиха. И повери на всеки ангел да води по един от седемте народа.”


“И ангелите, на които бе поверено да водят народите, се сдружиха с ангелите, що бяха пазители на тези народи, та всеки народ имаше по два ангела: eдин - да го води, а друг - да го пази.” “Слънцето разпери криле над Египет, Месечината над Междуречието, Вечерницата спря над Гърция, Звездата на пратеника покори с лъжи Юдея, Звездата на бранника - Рим, а Звездата на отшелника - Византия.”


“А народите не се бяха родили още на земята, но те живееха в чертозите на Господнята Всемъдрост.”  “И всички народи получиха от Вечния по един звезден дух - само над България тъмнееше мрачина и звезден ангел не развя криле над  нея.” “И ронеше сълзи ангелът, що пазеше България, че всички си имаха другар, а той нямаше. И с плач поиска от Бога Твореца, ала нямаше  вече звезда и звезден дух.”


“Духна тогава Бог в простора и осени с божествено мановение Млечния път, та рой светли ангели се родиха там и повели Бог Млечния  път да властва над България.”


“И превратна бе участта на Египет, умряха двата народа близнаци в Междуречието, изгоря Гърция, погина Юдея, разсипа се Рим, само  Византия и България останаха.”


“…Но този, що се вслушва в пророчески вещания, знае твърдо, че неповолни бранни дни ще разсипят Византия навсякъде, а България  като огнена птица ще се възражда из собствената си пепел, та докрай на вековете ще пребъде.” “Защото гаснат звездите една по една. Ала Божият пояс ще свети вечно - и Млечния път ще бъде светъл саван над мъртвата вселена…”

 

 II. „Хрониките на Авийла”, направен за Папа Йоан VІІІ (872-882 г.сл.Хр.), публикуван като „Книгата Арих”

 

„А като се възкачи на престола в Константинопол, императорът Константин V (741-755), който беше отстъпник от Христовата вяра и магесник и врач, и син на магесница и на тъмните сили веелзевулови, уплаши се твърде много поради силата на богарите и събра всички учени мъже в царството си и им думаше: „Какво да сторим, братя мои, защото царството на богарите ще ни изтреби докрай? Те са по-многобройни от нас и прииждат на пълчища без край, и ето – завладели са половината от земите ни, и са ненаситни, и ден след ден се умножават по земята, и плячкосват градовете ни, и превземат крепостите ни, и неведнъж обсадиха нас в Константиновия град, и ако ни завземат, ще ни направят свои роби.

И ето, знаете как Тервел – техният хон, насмалко да стане император над цялата земя, и що говори` пред Юстинияна. И как каза, че земите на Империята са по право на род и по право на родина техни земи от самото начало, и че ние сме незаконно на тяхна земя, а не те - на наша. Що да сторим, прочее, за да се спасим и отървем от тях? Защото даже воеводите ни и целият романски народ примира от страх пред тях и ги счита за законни племена по тези земи. И вярно ли е това, и що можем да сторим.

А съветът на учените и мъдреците, и архонтите, и епископите, и магесниците и предсказателите на Императора се оттеглиха за размисъл, и за съветване помежду си. И като стояха така, при заключени врата, да се консултират помежду си и с древните книги, и с летописите в царската
 библиотека, след десет дни възлязоха пред Императора и рекоха следното, чрез устата на Зосим, Теофан и Теофилакт – висшите съветници на царя:

„Господарю, да не се боиш, нито да се смущава сърцето ти, но внимавай на думите ни и в съвета ни, и непременно ще победиш, защото чрез мъдрост и хитрост предците ти са сразили многобройни врагове и тези богари ще бъдат също като едни от тях.

Защото да, те наистина са най-древен род и са били от най-древно време по тези земи, още преди да дойдат тук дедите ни. И се наричали траки, по името на отеца си Тирак, и са били многобройни племена, и са имали велики царства и велики царе, пред които светът е треперел.

Но като са дошли дедите ти, с мъдрост и хитрост са постъпили с тях, и ето че са ги завладели и са станали техни господари, както си и ти днес. Постъпи и ти мъдро като дедите си и ще ти бъдат роби на теб и чадата ти до века.”

„Що да сторя тогава, кажете, щом знаете.”

„Стори също като предците си - разделяй и владей.”

„Но как да разделя такъв голям и сплотен народ, какъвто са богарите? Ето, че тук пред портите ми е Севарих, син на Аспариха, а пред Солун ме обграждат отвред племенниците му – синовете на Кубариха, техните братовчеди са в Илирия и Панония, в Испания и Галия, и всички са задружни и ме обкръжават отвред? Като нападна единия, другият ме удря в гръб, и като пратя войските си срещу другия, трети ми поставя ултиматум, що мога да сторя аз, който съм един срещу всичките, и как да разделя съюза им и кръвните им родове, когато са всичките деца на един баща?

Тогава висшите съветници на императора – Зосим, Теофан и Теофилакт му отговориха:

„Господарю, тяхната сила е в рода им и в древното им име, с което се наименуват, защото вярват непоколебимо, че са един богоизбран народ, който говори единия божествен език. Воювай срещу тяхното слово с мъдро и хитро слово, и ще ги удариш и сразиш първо в ума и сърцето. Тогава ще отслабнат мишците им и ужас от силата и славата ти ще ги порази. Така ще ги завладееш навеки.

Защото силата е в Словото и в книгите, и в летописите, и в историята, царю, и остава да се помни само това, що се запише в книгите и се опази и разпространи със силата на Империята.

Затова сме велик народ и велика империя, защото това, което ние запишем в книгите, това вярват и следват всички племена, и това подчинява народите. Спомни си какво пише в летописите! Как постъпи на своето време императорът Галиен, който пое на поход срещу богарите-гети в Атика.
 Той пръв обеща на всички богари-гети, които се присъединят към него, римско гражданство и ги наричаше римски-гети-ромеи., а възстаналите против империята гети, обяви за робска бунтовническа сган и ги нарече презрително „готи”, като прокламираше, че чисти и благородни са само гетите-ромеи.

Постъпи, прочее, и ти така!

 Наречи богарите в Мизия и Тракия – вулгари, сиреч мръсен и варварски народ от пришелци от исток, които нямат място в земята т
Гласувай:
5
01. starkmaster - Глупости.
18.10.2016 22:00
Волга е името на реката, ама от началото на XVI век. Това е известно на всеки пълнолетен волжки циганин с булгарско самосъзнание. Така че, както обикновено, на някои им се губят 5-6 века време.

Няма никакви доказателства и извори за древни и сегашни българи на Волга. И никога не е имало такива. Цялото това нещо е, че на руснаците не им отърва да признаят, че езикът им произлиза от БЪЛГАРСКИЯТ, и шашмата за произхода сътворена от руснаците Н.С.Державин и Александър Дмитриевич Чертков (1789-1858) , които първи пускат в ход измислицата, че българите на Аспарух, които през 680 г. създават държава на юг от Дунав, са една малка орда, която славяните асимилирали. Тази откровена лъжа, създадена от Н.С.Державин и Александър Дмитриевич Чертков през 1842 г., и дооформена от хазарите-юдеи М.Сперанский (руснак); Константин Иречек (чешки еврейн); Якоб Веис* (евреин); Карел Шкорпил; Херменгилд Шкорпил; ф.И.Успенский (руснак); Юрий Венелин; Павел Йосиф Шафарик* (чешки евреин); И.В.Ягич (руснак); проф.В.Томашек (чех, австроунгарец); Геза фехер* (унгарски евреин) и еничарина Васил Златарски е точно за това. Това е мотивът великоруските и балканските (сърби, гърци) шовинисти с нокти и зъби да драпат да изкарат нашият народ - тюрки и татари. Точно езикът. Булгари(болгари) се явяват в писанията на арабите СЛЕД 12 в. под имато кипчаки, ( а кипачаките се кръщават пак от кръстниците на половци) и се репродуцират в 14-16 в. в руските писания на болгари. Целта е да се заличи разликата между измислените мюсулмани - болгари край Волга и реалните болгари край Дунав, които дадоха ЕЗИК И РЕЛИГИЯ на руските, азиатско-угро-фини и варяги по същество и род .Тези руски въжделения се чепкат и до днес от руски агенти в българско.
Нито преди 1200 години, нито сега хазари и тюргути от Волга говорят руски като роден език. Българският е абсолютно непостижим като говор за тях
Заради тази лъжа ни разделиха след Берлинския конгрес. Заради нея осакатиха страната ни след Ньойския пакт, а после ни хвърлиха в мечешката прегръдка на СССР. Днес, когато сме на линията на разлома, отново ни заливат с лъжи. За да не помним, че ние Българите сме най - старите европейци, потомци на Траките.
"Татари" е руското название на всички мюсулмани, които се намират по тези места след 14 в.. За да "стоят" по-благозвучно и внушително в титлита на Иван Страшни, ги прекръстват на булгари. В 10 в. ТАТАРИ НЯМА.
Другото- Приликите и подобията НЕ доказват идентичност.
Волжки българи-българите от местноста Валога при врачанското село Оходен, Стара планина.
Овчата битка е била между част от султаната Хорезм и монголотатарите на Темуджин.
Ал-Гарнати специално за мазните булгур тюрк пезевенклар:
"... А учените при тях се наричат БАЛАР, затова са нарекли тази страна "БАЛАР", което означава "учен човек", и това са го арабизирали и са започнали да я наричат "БУЛГАР"."
Демек, измислицата "Волга Булгар" е резултат на фонетични манипулации на руски и съветски учени и естествените недостатъци на куфическата арабица. Няма "Булгар" в изворите, а чувашкото ПЪЛХАР и татарско БОЛФАР. Когато българите са на Балканите през IV и V век, волжките туземци пълхар болфар живеят в каменната ера, не познават камъка и керамиката и вероятно са се учили да ходят на два крака.
Претенциите на татарите за български корени, за това , че те са истинските българи, не са нито безобидни, нито безопасни за нас, българите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 9019049
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1985
Календар
«  Септември, 2021  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930