Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01.2014 21:46 - КЛИМАТОЛОЗИТЕ: ЕСЕНТА И ПРОЛЕТТА МОГАТ ДА ИЗЧЕЗНАТ
Автор: kolevm38 Категория: Други   
Прочетен: 1050 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
23.01.2014 г., 19:42 Климатолозите: есента и пролетта могат да изчезнат image

© Фото: Flickr.com/Truthout.org/cc-by-nc-sa 3.0

Времето не се уморява да ни прави изненади: затопляне в началото на януари в европейската част на Русия и невиждани студове на американския континент. Според експерти, всичко това е свидетелство за глобални промени на климата на Земята.

Планетата явно е в треска – ту студ, ту жега. В началото на януари в Северна Америка удариха най-силните студове за последните 100 години. Отрицателни температури имаше дори на Хаваите. А в европейската част на Русия на дърветата набъбнаха пъпките, в градините разцъфтяха божурите и чесъна, в горите се надигнаха кокичетата.

Разбира се, аномалии на времето е имало и преди, както казват учените. В историческите документи са споменавани различни случаи. Например, през 1011 година се описва една люта зима навсякъде – тогава бе замръзнал Босфорът, в Египет Нил се бе покрил с лед. През 1083 година имало голяма засуха на Руската равнина, през 1471 – невиждано ранна пролет в Западна Европа: през февруари дърветата цъфтели като през май…

Климатолозите казват, че в сравнение с миналото сега наблюдаваме много силно увеличаване на аномалните природни явления. При това в северните ширини промените на климата са особено забележими, казва старши научният сътрудник на Института за проблеми на екологията и еволюцията към РАН и участник в многобройни експедиции в Арктика Иля Мордвинцев:

- През последните години в Арктика, и за това се говори много, се наблюдава аномалия. Затоплянето на Арктика се усеща и по състоянието на ледената покривка, и по ежегодното й намаляване. Тази тенденция се вижда през последните 5 години, и сега можа да се говори за затопляне. Друг е въпросът – с какво е свързано всичко това? Дали е от изхвърлянето на въглероден двуокис или просто някакви циклични процеси в природата, които са наблюдавани и по-рано, но не са били фиксирани, както се прави сега с помощта на космически системи.

Климатолозите предупреждават, че климатичните промени довеждат до смесване на сезоните: зимата и лятото стават дълги, а междинните сезони постепенно изчезват. Миналата година руснаците фактически нямаха пролет – времето бе студено до средата на април. Но месец май беше горещ както винаги. Така че, ако климатът на Земята продължи да се променя, това ще престанем да го смятаме за нещо аномално, т.е. ще се възприема като норма.

Мненията на редакцията и на автора могат да не съвпадат.

Светлана Калмикова
Цялото:
http://bulgarian.ruvr.ru/2014_01_23/Klimatolozite-esenta-i-proletta-mogat-da-izcheznat-9016/





Гласувай:
0



1. truthful - Дали е от изхвърлянето на въглероден двуокис?
23.01.2014 22:15
2n CO2 + 2n H2O + фотони → 2(CH2O)n + 2n O2 - Това е общото уравнение на кислородната фотосинтеза, КОЯТО АКО Я НЯМАШЕ И Я НЯМА ЗАГИВАМЕ !!!!!! Добре го запомнете. И нито един учен НЕ Е СТАНАЛ И ДА КАЖЕ - ЧАКАЙТЕ, за какво става въпрос? Че то СО2 е НЕОБХОДИМ ЗА ФОТОСИНТЕЗАТА, КАКВИ ГИ ГОВОРИТЕ? Но такъв не се намира. Чудно защо? Учените не знаят!?, не са чували или са забравили!? ТЕ ПРОСТО СЕ СТРАХУВАТ, ЗАЩОТО НАЙ-МАЛКОТО ЩЕ ОСТАНАТ БЕЗ РАБОТА, а може и да им се случи да се "посаумоубият малко".
Подобни статии и изказвания на климатолози са пълна НЕИСТИНА. Истината е, че ако няма пролет и есен няма да има много растителни и животински видове. Останалите живи докато се адаптират при многото население на Земята и става една!? Климата не се променя сам, а целенасочено от НСР с помощта на кемтрейлс и HAARP. Клипове в нета за това има много - стига някой да ги проумее. Ето един от тях http://www.youtube.com/watch?v=znaTirqLIds&list=TLR2fzGbYAYB8FOvi9WtKrRw6bRHDO-9Cy Вижте го обезателно и пак си помислете лъжат ли ви климатолозите? И за СО2 и за промяната на климата!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10396672
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1996
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930