Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2014 20:05 - 10 ИЗВЕСТНИ КАРТИНИ СЪС СКРИТИ ПОСЛАНИЯ - I ЧАСТ
Автор: kolevm38 Категория: Други   
Прочетен: 1502 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
      10 известни картини със скрити послания - I част
25 ноември 2013 г. imageПреглед на оригинала

Те са не просто прочути произведения на изкуството. При по-внимателно вглеждане може да видим някои странни, мистериозни и необясними неща, пише Amazing Beautiful World.


10. Мадона със св. Джованино - Доменико Гирландайо, края на 15. век

Картината изобразява Богородица и едно доста здраво на външен вид бебе Исус, но дори изненадващо мускулестата физика на младенеца не е най-интересното нещо тук. Ако се вгледате в задния фон, ще видите мъж, който закрива очите си заради ярката светлина от неидентифициран предмет в небето. НЛО? Може би. Векове преди инцидента в Розуел човечеството очевидно е било запленено от идеята за странни същества, идващи от небето.

 

image

9. Тайната вечеря - Леонардо да Винчи, 1498 г.

Много се е говорило за тайните послания в "Тайната вечеря", като специално внимание й бе отделено в книгата "Шифърът на Леонардо" на Дан Браун. Ето ви още три скрити неща.

Най-напред компютърният експерт Славиша Пеши твърди, че при налагане на полупрозрачна версия върху оригинала, в двата края на масите се появяват рицари тамплиери, а някой държи бебе отляво на Исус.

МУзикантът Джовани Мария Пала пък отбелязва, че ръцете и хлябовете на масите са всъщност музикални ноти, които формират композиция, прочетени отдясно наляво.

Накрая Сабрина Галиция обяснява, че в картината е закодиран математически пъзел, който показва, че краят на света ще настъпи през 4006 г.

image

8. Давид и Голиат - Микеланджело, 1509 г.

"Давид и Голиат" е прочута картина, изрисувана върху тавана на Сикстинската капела във Ватикана. Предполага се, че цялата композиция има форми, които отразяват буквите от азбуката на иврит. По-обстойно наблюдение на двете фигури се вижда, че те всъщност оформят буквата "гимел". В мистичната традиция на кабала тя означава "сила".

image

7. Сътворението на Адам - Микеланджело, 1511 г.


Може би е просто съвпадение, но сходствата наистина са прекалено много. Микеланджело, който от малък се увлича по анатомия и е направил първата дисекция на труп на 17 години, е черпил вдъхновение от човешкото тяло за тази си творба. Специалистите по невроанатомия отбелязват, че нивото на детайлите в картината показва добро познаване на човешкия мозък, включително и на по-малко известните му елементи. Картината е една от най-известните в Сикстинската капела и навярно в същото време е била и един нагледен урок по анатомия.

image

6. Разделението на светлината и мрака - Микеланджело, 1512 г.

"Разделението на светлината и мрака" е един от деветте централни панела в Сикстинската капела и е създадена последна от Микеланджело. Освен това тя изглежда малко по-различно от другите, тъй като поради някаква странна причина авторът е решил да внесе светлината в образа през средата, а не от обичайния ляв ъгъл. Възможно е това да е заради факта, че вратът е доста точно изображение на човешкия мозък. Тъканта, която върви надолу от средата на робата също образува странна издутина, за която много експерти считат, че представлява гръбначния стълб.

image



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10394699
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1996
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930