Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.12.2013 18:56 - ЗАЩО СЕ ПРОВАЛЯТЕ ВЪВ ВСИЧКО, С КОЕТО СЕ ЗАХВАНЕТЕ
Автор: kolevm38 Категория: Бизнес   
Прочетен: 366 Коментари: 0 Гласове:
0



Защо се проваляте във всичко, с което се захванете   13 авг 2013
image Снимка: Dreamstime
 

Ако се проваляте във всичко, с което се захванете (като работа), то вероятно повтаряне едни и същи грешки отново и отново или пък просто не се захващате с нещата, които ви подхождат, които са ви интересни и за които имате някакви познания и подготовка.

Истина е, че някои хора са добри в спорта, а други просто не са родени за атлети и няма смисъл да се мъчат да спечелят медал в надпревара или в състезание. Въпреки това, ако се опитвате да постигнете успех в поприще, което не ви е добре познато, прочетете тези пет неща, които може би ви спъват по пътя:

1. Неуспехът се корени в основата на нещата.

Много хора си мислят, че вече знаят основите неща за определена дейност и пропускат да „прочетат инструкциите" в дълбочина. Проблемът е, че личната преценка често ни заблуждава по отношение на нашите собствени възможности. Затова е важно да започнем в началото с малки и предпазливи стъпки, докато добием увереност, че се справяме добре. За всяка дейност/бизнес е важно в самото начало да изгради здрава основа, върху която да се надгражда.

2. Бързате и не влагате много мисъл в действията си.

Много хора се провалят в дейностите, с които се захващат, защото са припряни и бързат без да мислят как точно да свършат работата по най-добрия и ефикасен начин. Проблемът тук е, че тези хора обикновено правят същите грешки отново и отново, без да забележат че проблемът е в тях. Ключът тук е да забавите малко темпото и да помислите как да подобрите своята работа. Как да я прецизирате. Скоро ще видите, че се справяте със задачите доста по-добре.

3. Нямате концентрация и добра методика.

Проучванията показват, че хората губят много работни часове, поради липса на концентрация. В резултат на това те допускат и повече грешки, а после губят и време, за да ги поправят... Ако човек не си харесва работата, а я практикува само заради заплатата, той ще попада в този капан редовно. За да подобрите своята концентрация, трябва действително да практикувате нещо, от което разбирате или към което имате определен интерес.

4. Позволявате на разочарованията си да ви победят.

Ако установите, че разочарованията ви демотивират, опитайте се да не приемате нещата на живот и смърт. Нещата в живота не винаги протичат гладко и трябва да приемете това. По принцип работата тече много по-лесно, когато човек я върши с добро настроение.

5. Опитвате се да успеете в нещо, към което имате нулев интерес.

Ако практикувате трудна или скучна работа, има опасност често да се чувствате зле, а и да не се справяте според очакванията на своите шефове. Захванете се с дейност, към която имате поне някакъв интерес и ще откриете, че у вас се заражда желание да се научите на повече и да подобрите уменията си, за да постигнете напредък. Ако нямат реален интерес към определен вид работа, най-добрият съвет към вас е да я загърбите, защото сте в губеща позиция още от самото начало.





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10389871
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1996
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930