Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2014 22:31 - "КОМЕРСАНТ": РУСИЯ ОБМИСЛЯ "ПРЕЦИЗНИ ОТВЕТНИ УДАРИ" ПО УКРАЙНА
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 1263 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
„Комерсант“: Русия обмисля „прецизни ответни удари“ по Украйна Дата: юли 14, 2014 В: Свят | Коментар/и : 0

imageМосква обмисля „прецизни ответни удари“ по украинска територия. Това пише в. „Комерсант“, като се позовава на близък до Кремъл източник.

Причината е, че конфликтът в Украйна за пръв път взе жертва сред гражданите на Русия на руска територия. В неделя при артилерийски обстрел от Украйна загина жител на руската Ростовска област, а две жени бяха ранени, припомня изданието. Руското външно министерство предупреди, че инцидентът може да има необратими последици, отговорността за които ще падне върху украинската страна. Киев опроверга твърденията, че стои зад обстрела.

По думите на източника на „Комерсант“

Русия „знае със сигурност откъде се стреля“ и търпението ѝ „не е безгранично“.

Не се предвиждала обаче мащабна акция, а само целенасочени единични удари срещу позициите, от които се стреля по руска територия.

Москва едва ли ще осъществи пълноценен силов сценарий в Украйна, смятат експерти на изданието.
Въпреки широкия отзвук на трагичния инцидент в Ростовска област не се очакват промени в основната стратегия на руския президент Владимир Путин в Украйна, смята Дмитрий Тренин, директорът на Московския център „Карнеги“.

„Тази стратегия предвижда да постигне интересите на Русия, без пряко да се меси в конфликта в Украйна, което би довело до окончателно скъсване със Запада, особено с Европа“, пояснява експертът. „При това положение бих очаквал от Москва решителни дипломатически стъпки, но едва ли ще последва военно участие, включително изпращане на руски миротворци в Украйна“, добавя Тренин.

„Трагедията в Ростовска област показа, че не е възможно конфликтът в Източна Украйна да бъде ограничен само до украинската територия.

Онези, които предполагаха, че този конфликт няма да ни засегне никога и по никакъв начин, бяха изпаднали в опасна заблуда“, коментира пред всекидневника политологът Андрей Кортунов. Ескалацията на източноукраинския конфликт създава множество заплахи за Русия – големи количества неконтролирани оръжия край границите ѝ, проблеми с бежанците и трансграничната престъпност. Освен това и от двете страни действат сили, заинтересовани от провокации с цел Русия да бъде въвлечена във войната в Украйна, предупреждава аналитикът. „Станалото прави още по-актуално политическото уреждане“, заключава той.

Източник: БТА





Гласувай:
7



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10388694
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1996
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930