Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.09.2015 14:02 - ПУТИН : СЕГАШНИЯТ РЕД В СВЕТА НЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ДА СЕ ТЪРПИ !
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 6446 Коментари: 1 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Путин: Сегашният ред в света не може повече да се търпи! Sep 30, 2015  
image

Сегашният световен ред повече не може да бъде толериран. Трябва да има широка международна коалиция срещу тероризма, подобна на антихитлеристката коалиция през Втората световна война, заяви руският президент Владимир Путин в своята реч пред Общото събрание на ООН в Ню Йорк.

 

Руският президент говори за първи път пред ООН от 10 години насам и речта му бе очаквана с огромен интерес.

„Мюсюлманските страни трябва да играят решаваща роля в тази коалиция. Така наречената „Ислямска държава" изопачава хуманистичната природа на Исляма", убеден е Владимир Путин

През 1945 година страните, които победиха нацистите, се обединиха, за да приемат ключови принципи на международния ред. Те се срещнаха в Ялта. Ялтенската система, която беше оформена след Втората световна война, беше родена с цената на милиони човешки живота и две световни войни, каза Путин.

Русия е готова да работи със своите партньори на базата на консенсуса. Опитите да се подкопае ООН са "изключително опасни", заяви Путин. Ще се озовем в свят, доминиран от егоизма, а не от колективната работа. Истински независимите държави ще бъдат заменени от протекторати и територии, контролирани отвън.

Путин се оплака в речта си от експорта на т.нар. демократични революции. Това довело до насилие, бедност и социални бедствия. Обвинявайки индиректно САЩ, Путин разкритикува политиките, базирани на "изключителност и своеволие".

Президентът на Русия особено остро коментира темата за легитимността на държавната власт. Не трябва да се играе и манипулира с думите. В международното право всеки термин трябва да бъде прозрачен, разбираем, трябва да има единно разбиране и единно разбираеми критерии, подчертава президентът на Русия.

„Съветският експеримент да изнася своята идеология често водеше до трагични последствия. Не трябва да повтаряме този опит. Осъзнавате ли сега какво сте направили?", попита Путин тези, които се опитват да „изнасят революции" в света след Студената война.

"Ислямска държава" набра мощ след инвазията на САЩ в Ирак през 2003 г. Терористичната група вече активно се разпростира и към други райони, а това е повече от опасно, заяви Путин. Той подчерта, че отказът да се работи със сирийското правителство и да му се помага в борбата с терористите от "Ислямска държава" е "огромна грешка". "Никой друг освен силите на президента Башар Асад не се бори с "Ислямска държава".

Русия като сегашен председател на Съвета за сигурност на ООН ще търси съгласие по резолюция, която трябва да координира действията на всички сили срещу "Ислямска държава", заяви руският президент. Резолюцията е за възстановяване на държавността на Сирия, обясни Путин, без изрично да споменава подкрепата за режима на президента Башар Асад. "Няма друга алтернатива", коментира руският президент.

Русия ще свика в най-скоро време конференция на министерско ниво, на която ще бъде направен анализ на случващото се в Близкия Изток. Трябва да има координация на силите, борещи се с "Ислямска държава", според принципите на ООН. Ако това бъде постигнато, няма да има нужда от бежански лагери.

Путин отново се оплака по отношение разширяването на НАТО. Според него логиката на конфронтацията е довела до сегашната криза в Украйна. По думите му „военен преврат", координиран отвън, е довел до гражданска война в Украйна.

 

"Правилата на играта бяха променени в интерес на малка група привилегировани", коментира Путин по отношение на глобалната икономика и на световната търговия. Руският президент коментира, че наложените от ЕС и САЩ санкции на Русия отразяват „растящия икономически егоизъм" в света.

По време на обръщението на Путин в залата нямаше високопоставен представител на САЩ. По време на речта на американския президент Барак Обама пък преди това присъстваше руският външен министър Сергей Лавров, който бе видян да си води бележки, предаде Би Би Си.





Гласувай:
7



1. krumbelosvet - Аман от азбучни манипулации.
18.02.2016 16:34
В зората на "прехода", цяла година на първа страница на "24 часа" се появяваше снимка на Луканов с крива уста. А светът наистина вече не се търпи, и така мислят и много от сънародниците ви у комшиите. Но, Вие сте полезен на блога. Знаем какво иска Ердоган.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10360828
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1996
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930