Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06.2015 23:15 - ЦИГАНИТЕ ЩЕ ЗАПАЛЯТ БЪЛГАРИЯ, А ПЛЕВНЕЛИЕВ СЕ СНИМА С КОМПАНЬОНКИ, ВМЕСТО ДА СВИКА КОНСУЛТАТИВНИЯ СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 1896 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                  четвъртък, 18 юни 2015 г. ПРОЧЕТЕТЕ ВЕЛИКОЛЕПНИЯ АНАЛИЗ НА КЕВОРКЯН: ЦИГАНИТЕ ще ЗАПАЛЯТ България, а Плевнелиев се снима с компаньонки, вместо да свика Консултативния съвет за национална сигурност!   image Advertise:

Президентът е зает с вселенските си грижи, той се е самоназначил в тази си роля. Като навит с пружина подхвърча по безсмислени форуми и държи още по-безсмислени речи. Имаше и едно изключение тия дни - когато се снима с една компаньонка, това ни обнадежди, че най-после ще започне да стъпва по земята. Тази му снимка може магистрално да промени бъдещето му - да го направи по-реалистично, защото всяко сексуално приключение, дори най-епидермалното, може да има значение за нашите захлупени политици, може да им даде възможност да видят по-трезво случващото се край тях.

Плевнелиев непрекъснато никне там, където не го садиш, и винаги е готов да изсипе една кофа думи - никому ненужни, все суче някакви безсмислици.

Една негова фотогалерия ще изпълни със сериозна тревога зрителя - или се е надигнал на пръсти, или тялото му е заело някаква немислима поза, а лицето му винаги е обърнато подлизурски усмихнато към човека, край когото е цъфнал.

За този човек гравитацията сякаш не съществува - тия дни го видяхме край един от охранителите му: беше заел поза, която е направо невъзможна, тялото му се беше извило в почти идеална въпросителна - и човек се пита, какво толкова иска да научи за себе си.

В такива случаи той сякаш иска да ни подскаже, че е пряк потомък на Вили Каучука - знаменитата в миналото вариететна актриса Вили Кожухарова - и е наследил нейните умения. И може би наистина това е трябвало да бъде призванието на Плевнелиев - но кога ли българинът улучва призванието си, това се случва твърде, твърде рядко. И нашият Плевнелиев е нямал този късмет - и е улучил президентския пост, вместо да се навре в каучукоподобното си битие.

 

Иначе като човекът каучук, който отгоре на всичко прави и астрологически прогнози, той щеше да има страхотен успех сред простолюдието - чак президент едва ли щеше да стане, но пък всеки пътуващ цирк щеше да го ангажира.

 

Плевнелиев и сега ще има успех, ако започне да реди пасианси край шадравана при президентството: самият той заел позата шадраван, главата му промушена между краката откъм гърба - хвърля ли, хвърля карти. И може би тъкмо в тази поза щяха да го навестят някои по-ценни идеи.

 

Но да оставим настрани мечтанията си и да се върнем при човека, който президентства. В това си амплоа той проявява крайна гъвкавост - но само телесна. И изобщо не забелязва истинските български драми, които всички останали забелязват. Това му позволява безметежно да каучукосва - да назначава формени недомислия за министри, а дори и за премиери, да взема за сериозно онова, което всички останали приемат за комично. И да запазва мълчание в ония случаи, в които е задължително да каже нещо.

 

Иначе, дори циганите от Гърмен и Орландовци да си построят катун пред президентството, този човек пак няма да ги забележи. Хората вече се питат, дали Плевнелиев изобщо знае, че наоколо се навъртат цигани, че те са достигнали крайната си степен на оскотяване; че сме въвлечени от години в една война, която скоро ще приеме опустошителни форми.

 

Наясно ли е какво се случва в клетата ни България, докато той се гушка със знойни компаньонки?

 

Не е ли време да преметне ръка и върху някой истински български проблем?

 

Да вдигне очички от измислените проблеми, за които каканиже безспир - и да каже нещо за Бурята, която се е надигнала? Дори да е някаква възторжена изцепка, типична за неговия дребен ръст, все пак е по-добре да каже нещо, отколкото оглушително да мълчи.

 

Например може да излъже, че комунизмът направи от кротките и работливи по-рано цигани диваци, които нямат никакъв друг избор, освен да започнат кръстоносния си поход срещу българите. Или нещо за Живков може да изтърси - има край себе си достатъчно подлоги, които могат да го подучат как да го направи. Защо мълчи?

 

Циганското надигане е най-съдбоносният български проблем но такива като Плевнелиев дори не съзнават това.

 

В подобни моменти става ясно, чий президент си - на някакъв сульо от „Форин афеърс" примерно, който преднамерено те величае заради глупашките ти изхвърляния срещу Русия, или на народа си.


Advertise:

След въпросната инфантилна статия Плевнелиев сигурно спи с брой от американското списание под възглавницата и страстно шепне насън: „О, да! О, да!".

 

От подобни места знаят как да изчеткат егото на случайните ни политици - и да им завъртят главиците в друга посока, от която не се виждат истинските български проблеми. Лесно могат да им навият пружините и да ги пуснат да подскачат като механичните пилета, на които децата най-много се радват - нищо, че пилето подскача, подскача, подскача и накрая неизбежно се килва на една страна и вирва крака. Само дето дотогава все ще вика страстно „О, да! О, да!".

 

Почти по едно и също време Плевнелиев пое двойна доза афродизиак: навиха му пружината от американското списание и го гушна една компаньонка. Може би дозата е била прекалена, та заради това президентът не вижда как Гърмен се мести ветрилообразно - и сега стигна до Орландовци.

 

Българите са стъписани, а българският „Главнокомандващ" се снима с компаньонки! Държава ли е това?

 

По време на бунтовете непрекъснато се чуват думите „Няма държава, няма държава!". Във всяка телевизионна новинарска емисия неизменно се повтаря това. Държава няма, защото от години държавните мъже не провиждат в Бъдещето. Но си имаме държавен глава, който се снима с компаньонки и дрънка ли дрънка по всевъзможни форуми.

 

Това е същият държавен глава, който се хилеше край Хилари Клинтън, когато тя цъфна преди време тук, за да се срещне с неколцина цигани и да изплющи баналната си реч за техните права. Плевнелиев, никога и при никакви обстоятелства, няма да запаше сабята, за да защити българското, но поне би могъл да извика въпросните циганета, подбрани специално за американската гостенка, и да ги помоли да освежат главата му. Те няма да му станат посредници - издигнатите цигани се държат по-зле със събратята си и от българите. Но поне да ги чуе - все пак те са били в една стая с Хилари, в стаята на фалша, ехей...

 

А може и да покани Азис на един обяд - той е доста по-успешен от него във всяко отношение, а и онзи ден каза нещо необикновено честно по телевизията и трябва да бъде поздравен. Думите на Азис бяха: „Вярвам на българите, ромите да спрат да дерибействат и да паразитират на гърба на цял един народ!".

 

Но това е едната гледна точка, за такива като Плевнелиев тя е достатъчна. Той обаче трябва да чуе и обикновените цигани. Може да направи и една обиколка из подбрани цигански гета - и сетне, ако все още е цял, да свика Консултативния съвет за национална сигурност. Събира го за щяло и не щяло, колкото да си начешат езиците, но сега, когато Бурята се е задала, дори не се сеща, че трябва да го направи незабавно.

 

Това на Плевнелиев дори не му минава през главата. Неговата българщина е каучукова, затова той за три години и една дума не каза срещу циганските изстъпления от всевъзможен характер.

Автор: Кеворк КЕВОРКЯН

Източник: blitz.bg





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10358161
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1996
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930