Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2015 21:17 - КОЙ КОГО ДА АРЕСТУВА, СЛЕД КАТО МАФИЯТА В ДЪРЖАВАТА Е САМАТА ДЪРЖАВА !
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 1303 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Публикувано на 30.03.2015 / 22:26 КОЙ КОГО ДА АРЕСТУВА, СЛЕД КАТО МАФИЯТА В ДЪРЖАВАТА Е САМАТА ДЪРЖАВА!

imageКакво промени интервюто на Явор Дачков с Цветан Василев? Какъв е ефектът? Какво се случва в държавата след него?
Смятам, че ние не живеем в нормална държава и всичко ненормално се приема за нормално. Главният прокурор Сотир Цацаров определи информацията от Цветан Василев като литературна. Едни журналисти ще се пребият от бързане да се оправдаят, че са чисти и сини като седемте рилски езера. Някои не до там журналисти. КТБ е фалирана. Активите се разпарчатосват… Един банкер стои зад граница и се страхува за живота си. И не ме интересува дали е мафиот или част от статуквото! Защото останалите, с които е делял баницата до скоро, не са по-различни, а на всичко отгоре и днес ни управляват.

Дами и господа управляващи, знаете ли, че Шенген ще гледаме през крив макарон. Визите за САЩ никога няма да паднат за българи. Голяма част от руските граждани питат дали е безопасно в България. Сериозни чуждестранни инвестиции в страната ни, в близките 20 години, няма да има. Европейските субсидии ще бъдат редуцирани, защото нямаме никакъв напредък в борбата с корупцията в държавната и общинска администрация, в законодателната, изпълнителната и съдебната власти. Предстоят санкции от ЕК по няколко оси, защото има страшно много нарушения на Закона за обществените поръчки при провеждането на конкурси за фирми-изпълнители по проекти с европейски финансиране, управляващите органи (съответните министерства) си затварят очите, а голяма част от проектите няма да отговарят на европейските изискванията. ОЛАФ ли чакате да дойде, за да се поспрете малко и да започнете да изпълнявате качествено поне инфраструктурните проекти? /Пък и от ЕК не са най-честните. Аванта няма да ви пускат, ако се облагодетелствате повече от тях./ Много скоро няма да има пари за пенсии, защото няма да има кой да внася осигуровки. НЗОК бе източена още при ГЕРБ-1, а милиардите се „изпариха“ в нечии джобове. Безработицата се увеличава. С нея и престъпността. Наводнения, свлачища… висока смъртност и ниска раждаемост…
В тази България ли искате да живеете, дами и господа управляващи? Щастливи ли ви ли правят парите на нещастния, измъчен, излъган, ограбен и изчезващ български народ? Добре ли живеете сред мизерстващите и бездомните? Изобщо наясно ли сте какъв е смисълът на живота и дали това, което правите, е това, което искате от него, от живота?
Много въпроси, малко отговори. Ако България бе нормална бяла държава, равноправен член на ЕС, демократична и правова, след вчерашното интервю на Дачков с Василев, днес не световните, но най-малко европейските медии трябваше да гърмят от заглавия за арести в България. А то какво стана – главният прокурор не се впечатлявал от литературни изпълнения. Впрочем, кой кого да арестува и кой на кого да повдигне обвинение, след като мафията в държавата е самата държава!

Стоян Тончев

 



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10375827
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1996
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930