Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.12.2014 18:42 - СКАНДАЛЕН СПИСЪК С КАЛИНКИ НА ДПС ОТ ДАНС ПОПАДНАЛ В РЪЦЕТЕ НА МЕСТАН ?
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 2651 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
​Скандален списък с калинки на ДПС от ДАНС попаднал в ръцете на Местан? Последна редакция на 24/11/14 16:07       image

Лютви Местан

  154 политически назначения запазиха постовете си заради теч на информация

В началото на август неправителствената организация Българска европамет връчва официално на служебния премиер Георги Близнашки горещ списък с имената на 154 „калинки“ на ДПС. За тях има съмнения, че са политически назначения във всички нива на държавната администрация в страната и обезпечават обръчите на Доган. Информацията е събирана в продължение на няколко месеца от регионите и институциите, а целта е държавата да бъде прочистена от зависими играчи на задкулисието, заемащи важни постове без доказан професионализъм и качества, и

обслужващи единствено корпоративно олигархични интереси

Служебният премиер предава по каналния ред веднага списъка на ръководството на ДАНС за да бъде извършена проверка на визираните в него държавни служители. Но само два дни по-късно горещият списък се оказва неочаквано в ръцете на лидера на ДПС Лютви Местан и става повод за спешна среща с президента Плевнелиев. Политикът се оплаква, че се готви политическа чистка и защитава хората си, плашейки традиционно с етническия мир. Реакцията му блокира възможността за проверка, а 154 кадри на Сараите, за които има документирана информация, че изпълняват политически поръчки в администрацията, запазват постовете си. В края на мандата на служебния кабинет се оказва, че ДАНС реално не си е мръднал пръста по темата и няма реализирана проверка.

Така се налага тежкото усещане, че списъкът е попаднал в Местан именно от хора в Агенцията, подозират от Българска европамет. Според тях този скандален случай налага в обществото усещането, че Агенцията наистина е под контрола на определена политическа сила и работи за корпоративни, а не за обществените интереси.

През последните месеци политици многократно предупреждаваха за подобни зависимости, а най-показателен беше случаят с Христо Бисеров. Два дни преди държавата да разбере за стартиращо разследване срещу зам. председателя на ДПС и зам. председател на парламента, Доган го разжалва от заеманите постове и така етническата партия се опита да излезе суха от скандала. Оказа се, че дори преди главния прокурор да разбере за проверката, информация за Бисеров е изтекла към Сараите. Съмненията бяха, че предупреждението е дошло именно от ДАНС. Въпреки тежкия скандал никой не разследва случая, защото цялото правителство на 

Орешарски реално бе на къса верижка в корпорацията на Сокола

От Българска европамет са категорични, че ако не бъдат изчистени политическите назначения, въпреки добрите намерения всички опити за реформи от правителството на Борисов ще бъдат блокирани.

Вижте в прикрепения файл обявените за политически назначения на ДПС.





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10317711
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1991
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031