Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2014 00:30 - п. москов: неосигурените ще разберат каква е разликата между тях и останалите пациенти
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 3094 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
П. Москов: Неосигурените ще разберат каква е разликата между тях и останалите пациенти Последна редакция на 09/12/14 08:53       image

Петър Москов


  Лекарите се подлагат на подобен тормоз, защото ромите се чувстват безнаказани, смята министърът

"Не съм казвал, че линейките няма да ходят само в ромските махали, не съм правил етнически определения, а че няма да допусна да има насилие срещу лекарите. На тези хора аз съм им работодател и затова имам отговорности към тях. Те няма да влизат в ромските махали, докато не бъде осигурена сигурността им", заяви отново министърът на здравеопазването д-р Петър Москов. 

"Докато има подобни инциденти никой няма да се запише да работи в "Спешна помощ". По този начин ще бъдат нарушени правата и на останалите пациенти, които имат нужда от спешна помощ", прогнозира Москов. 

"В голяма част от тези махали няма държава и това е така по различни причини. Трябва да се осигурят равни права на всички граждани. Очевидно когато биеш лекари, не можеш да се криеш зад това, че си социално слаб. Връщането на държавността в тези махали минава през определени действия. Лекарите се подлагат на подобен тормоз, защото ромите се чувстват безнаказани. Мерките, които ще се вземат ще бъдат не, за да ограничат права, а за да осигурят сигурност. Трябва да има ангажимент на самите общности, защото не можем да вкараме армия, за да защитим правата на лекарите", категоричен е  Москов. 

"Аз нямам спор с Българския хелзинкски комитет, но трябва да се осигури възможността нашите пациенти да имат достъп до спешна помощ. Аз мога да търпя всякакви изстъпления, но ще стане така, че българските лекари да бъдат защитени. Моля за извинение, ако някоя от думите ми се е сторила твърде звучна за някои от либералните среди. Моля за извинение за думи, но това е разказ не за конкретен побой, а за местата, където се случват те. Ние бинтоваме тази травма през годините и я държим под похлупак", коментира декларацията на БХК министър Москов.

"Заплатите в спешната помощ ще бъдат увеличени от догодина с 20%. Особено в натоварените центрове те ще нараснат драстично. Изготвихме концепция за развитието на спешната помощ: от следващата година голяма част от еврофондовете ще влезе в автопарка на "Спешна помощ", обеща министърът. 

"Неосигурените български граждани ще разберат каква е разликата между тях и останалите пациенти. Това ще бъде регламентирано в новите здравни наредби. От моя екип законова търпимост към тези пациенти няма да има. НАП също ще ни помогне", заяви Москов.





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10385690
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1996
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930