Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.12.2014 22:56 - СЕРГЕЙ ЛАВРОВ ВЕЖЛИВО ПОКАНИ НАТО ДА СЕ МАХНЕ ОТГРАНИЦИТЕ НА РУСИЯ
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 5794 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Сергей Лавров вежливо прикани НАТО да се махне от границите на Русия

Външния министър на Русия припомни, че не руските войски са на границата на САЩ, а напротив – НАТО струпва войските си в Източна Европа и по руската граница, което Лавров определи като „недопустимо нарушение“ на договореностите алианса да не се разширява на изток от Берлин от средата на 1990-те

image

Придвижването на инфраструктури на НАТО към руските граници е неприемливо, заяви министърът на външните работи на Руската Федерация Сергей Лавров, коментирайки решението след срещата на държавите-членки на алианса в Уелс за струпване на допълнителни войски по границата на Русия и в Източноевропейските държави.

„Действията на Западните ни партньори доведоха, ако не до пълен хаос, то най-малкото до повишаване на риска от конфронтация. Причината е проста: те не искат да признаят очевидното – преврата в Украйна бе организиран с директната помощ и насърчаване от САЩ и Брюксел“, заяви Лавров.

„След това тези хора се почувстваха недосегаеми, особено когато взеха властта и сформираха новото правителство. За тях всичко стана позволено. Всичко им е простено. Не чуваме никой да критикува действията и провокативните становища на властта в Киев, националистическите и нео-нацистки тенденции, подклаждащи омраза към етническите руснаци.“, заяви външния министър на Русия.

Сергей Лавров изказва и възмущението си от безкрайните „пътешествия не само на американски, но и европейски официални лица из цяла Европа, Латинска Америка и Азия“, с които целят да убедят и други държави да се включат към икономическата война срещу Русия.

Външния министър на Русия припомни договореностите между страната и НАТО след разпада на СССР и съгласието на Горбачов Германия да се обедини и да се присъедини към алианса, според които НАТО не трябва да се разширява повече на Изток. Въпреки това към днешна дата почти във всички съседни държави на Русия има войски на алианса или членуват в него (виж картата по-долу – бел.ред.). В Украйна, която се готви да се присъедини също към НАТО вече действат смесени войски на НАТО с главен щаб в Полша, в които участват военни от Украйна, Полша и Латвия.

„Заинтерсовани сме от спазването на договореностите и подсигуряването на сигурността и за Европа и за Русия в цялата Евро-Атлантика. В този контекст гаранциите, които получихме от НАТО, че разширение на Изток повече няма да има изиграха основна роля за нашата политика, те за жалост не бяха спазени“, заявява руския външен министър.

image

 

 

__________________________________________________

използвани източници: „Гласът на Русия“, „Правда.ру“

Сподели »



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10362437
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1996
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930