Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.12.2014 23:19 - ЧУКОЛОВ: ДА НАПРАВИМ ТАКА: ЧЕ ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА ДА ПОСРЕЩНАТ СТАРИНИТЕ СИ ДОСТОЙНО
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 2319 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Чуколов: Да направим така, че възрастните хора да посрещнат старините си достойно

imageРеформата, която трябва да се направи за пенсиите трябва да доведе до това българските пенсионери да имат достойни старини. Това заяви от парламентарната трибуна народният представител от АТАКА Десислав Чуколов по време на дебатите за бюджета на ДОО във вторник. Той подчерта, че това са хората, които са съградили България, а сега търпят унижението да я видят разграбена, търпят и унижението на мизерните си доходи. “Пенсионерите в България се чудят как да вържат двата края. Те са градили България, а сега си мрат тихо вкъщи. Те не излизат по площадите да думкат с тъпани, вувузели”, заяви Чуколов.

Той беше категоричен, че общественото мнение не забелязва или се прави, че не забелязва проблема с пенсионната система. „А когато се срива една банка, тогава всички медии, партии и президент се събират. Защото положението с банковата система било трагично. Положението с пенсионната система също е трагично и трябва да бъде обсъдено от всички”, категоричен бе Чуколов. Националистът напомни, че проблемът с пенсионната система засяга 2, 2 милиона българи и тази тема е най-важната, защото българите намаляват. „Заминават извън страната или умират”, уточни той.

Депутатът от АТАКА обърна внимание на факта, че в Унгария и Чехия е осъществена пенсионна реформа, в хазна им влизат повече пари и се използват за социално дело. Той уточни, че реформата при тях е успешна, защото са проявили характер и не са приемали отвсякъде „специалисти” като Ран-Ът, благодарение, на чийто план намаля българската нация. „Колко пъти през годините излизат представители на МВФ и казват, че в България не трябва никакво увеличаване на пенсиите, никакво увеличаване на доходите. „Казват увеличете годините, на които се пенсионират хората. Колко пъти идваха тук и ние ги приемахме като последната инстанция, като пратеници на Господ Бог, който е дошъл тук да ни каже как да се случват нещата? И се съобразявахме с тях. Хайде да направим така, че да се съобразяват точно с тези 2,2 милиона българи, които стават избиратели на всички политически партии”, добави националистът.

Чуколов заяви, че проблемът с пенсионната реформа трябва да бъде поставян постоянно на дневен ред, а главното е в българската хазна да се събират достатъчно средства, за да бъдат разпределяни за социално дело.

Атакистът обърна внимание и на друг проблем. Че дори и да се вдигнат рязко пенсиите парите пак ще изтичат от България, защото пенсионерите първо си плаща разходите. “Идваме до това, което от АТАКА говорим от години. Трябва да се направи така, че тези пари, които изтичат от България (за 2011 г. са около 28 млрд. лв.) да останат тук в България. Трябва да има българска държава, а не всичко да бъде приватизирано, дадено на поредния тарикат български или чужд. Но тези пари не влизат в хазната. Така трябва да направим, че държавата да има пари, да докажем, че държавата не е лош собственик. Това е задачата пред нас. Друг път няма. Каква друга пенсионна реформа ще направиш, като няма средства в държавата. Така, че това е нашата задача оттук-нататък”, допълни Чуколов.

Той заяви категорично, че АТАКА няма да подкрепи бюджета на ДОО.

„Ако сме държавници, ако сме хора на място ще направим така, че българските пенсионери да посрещнат старините си достойно. Точно за това от АТАКА настояваме да бъде основна тема за България – доходите на хората”, завърши Чуколов.

 


 





Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10377113
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1996
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930