Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.12.2014 17:08 - СИРИЯ И ОПОЗИЦИЯТА ОТИВАТ НА ПРЕГОВОРИ В МОСКВА
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 2392 Коментари: 0 Гласове:
0



Сирия и опозицията отиват на преговори в Москва DesinfoWar / 2 hours ago  ОПОЗИЦИЯТА

Алепо, Сирия.

Сирийското правителство и опозицията ще преговарят в Москва за разрешаване на сирийската криза, съобщи Бутайна Шабаан, съветник на сирийския президент.

Сирия и Русия са се съгласили, “диалогът с опозицията да започне в Москва”, заяви Шабаан в интервю oт Дамаск за RT.

Тя заяви, че Дамаск е водел консултации с Москва, във връзка със “започването на диалог, неговите цели и механизмите за неговото прилагане.”

Възможностите за използване на Русия като център за подновяване на контактите между двете страни в сирийския конфликт, бяха подчертани на разговорите между руският външен министър Сергей Лавров и специалният пратеник на ООН за Сирия, Стафан де Мистура. По време на срещата между тях, която се състоя в Базел, Швейцария, двете страни са се съгласили по точките за преговори между враждуващите страни в Сирия.

Миналия месец, руският президент Владимир Путин се срещна със сирийския външен министър Валид ал Мулем на първата среща на високо равнище между двете държави, от началото на сирийската гражданска война през 2011г. Двамата са обсъждали “двустранните отношения” при закрити врати.

“САЩ иска да води 20 годишна война, за да елиминира Ислямска държава?” image

Бутайна Шабаан, съветник на сирийския президент Башар Асад.

В същото време, Шабаан критикува САЩ за създаването на коалиция “извън Съвета за сигурност към ООН и извън международните закони.”. Тя повтори позицията на Сирия срещу американските бомбардировки по позиции на ислямистите в арабската държава – че те са незаконни намеси и не зачитат суверенитета на Сирия.

Тя цитира изявлението на сирийският президент Башар Асад, че тези въздушни удари не са постигнали никакъв резултат, като главната борба срещу терористите се води на земята.

Ислямистите от ИД – бившите ИДИЛ – получават “тайна международна подкрепа, която им помага да транспортират оръжие и им дава финансова помощ”, заявява Шабаан.

Тя добавя, че за терористите работят експерти на високо ниво и пита откъде са дошли тези хора.

“Затова, със справянето на ислямистите, ние ще разчитаме само на нашите собствени способности, нова коалиция която се създава между Русия, Сирия и държави, които се придържат към своите изявления и обещания.”

“В същото време, Западът, според моето лично мнение, преследва други цели участвайки във водената от САЩ коалиция. Западът, над всичко друго, се опитва да спаси американската индустрия, привличайки финанси от арабските държави в Залива, за да се спасят американските компании”, продължи Шабаан.

Така тя си обяснява, причината, от САЩ да заявят, ще отнеме 10 или дори 20 години за да се унищожи Ислямска държава”.

“САЩ се нуждае от 20 години война, за да унищожи 30 хиляди ислямиста?” запита се тя.

“Сирия има 10 хиляди години история и е видяла много конфликти и войни, но ще остане, докато ислямистите от ИД и други терористични групи ще паднат.”

 

източник:http://rt.com/





Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10375837
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1996
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930