Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2014 20:42 - ЕВРОПА ЗАЛЯТА С ХЕРОИН ПОД КОНТРОЛА НА НАТО
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 2805 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Европа залята с хероин под контрола на НАТО  Качено на: 10:00, 06/12/2014

imageСТРАНИТЕ ОТ ОДКС СЪС СЪВМЕСТНИ УСИЛИЯ СРЕЩУ РАЗРАСТВАЩИЯ СЕ НАРКОТРАФИК И ТЕРОРИЗЪМ В РАЙОНА НА ГОЛЕМИЯ БЛИЗЪК ИЗТОК

Половината от цялото количество хероин, което постъпва в Европа, се доставя от групировката „Ислямска държава” (ИД). Това съобщи шефът на Федералната служба за контрол по наркотиците (ФСКН) Виктор Иванов на заседание на Координационния съвет на ръководителите на органите за противодействие на наркотрафика (КСОПН) на страните членки на Организацията по Договора за колективна сигурност (ОДКС).

Направен бе изводът, че знаков резултат от 13-годишните военни действия на НАТО в Афганистан е появата на огромна мрежа от антиправителствени въоръжени формирования, обединяващи над половин милион екстремисти. „Този агресивен контингент два пъти надхвърля по броя на своите наемници редовните армии на такива страни като Великобритания, Франция, Сирия, Ирак”, заяви Виктор Иванов. Той добави, че за този период само по официални източници в Афганистан са били доставени около един милион единици автоматично стрелково оръжие. „При това въпросният въоръжен контингент, от една страна, е въвлечен като силова компонента във високодоходното производство на наркотици и международния милитаризиран наркотрафик, а от друга — служи като неизчерпаем резерв на наемна военна сила за конфликтите в Централна Азия и Близкия изток”, каза шефът на ФСКН.

Според него по-нататъшното военно присъствие в Афганистан ще способства за увеличаване броя на антиправителствените въоръжени формирования. Още повече, че тази седмица Вашингтон обяви, че няма да може да изтегли своя контингент от страната до края на тази година и че краят на мисията се отлага най-малко за догодина. Участниците в заседанието са убедени, че без ликвидирането на огромното афганистанско производство на дрога, не може да се постигне урегулиране на конфликтите в целия голям Близък изток. Именно трафикът на афганистански хероин е солидната и непрекъснато възобновяваща се финансова база за функционирането на „Ислямска държава”, която извлича баснословни доходи от снабдяването на Европа с опасния наркотик и същевременно дестабилизира редица страни в Близкия изток и Северна Африка.

Терористичната активност в тази част на света достигна катастрофални размери”, предупреди тези дни постоянният представител на Русия в ООН Виталий Чуркин.

Той призова към обединяване на усилията в борбата срещу екстремизма и тяхното координиране с онези сили в региона, които действат против терористите, каквито са правителствените сили в Сирия и Ирак. „Регионът преживява дълбоки сътресения. Халифатът на екстремистите днес укрепва позициите си на обширни територии в Ирак и Сирия, прехвърля въоръжени банди в съседни страни — като Ливан и Либия например. Обогатява се чрез престъпления и сенчеста търговия с газ и петрол, не се свени да използва оръжие за масово унищожение”, заяви руският представител в Световната организация.

/​”Русия днес”/





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10357489
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1996
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930