Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2014 20:02 - ПРОФ. КОНСТАНТИНОВ: ЗАПАДНОТО ЛИЦЕМЕРИЕ ЩЕ "ТУРИ" КРАЙ НА БЯЛАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 531 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Проф. Константинов: Западното лицемерие ще "тури" край на бялата цивилизация Последна редакция на 04/12/14 17:04       image

Проф. Михаил Константинов

  Южен поток спря заради политическа блокировка, за да увисне Украйна, всички се държат като побъркани, но пред света е изправен безмилостен и ясно дефиниран враг - този, който казва, че ще ни пререже гърлата, е категоричен професорът-математик

В интервю за Агенция "Фокус" математикът проф. Михаил Константинов отговаря на въпроса възможно ли е разнобоят по „Южен поток” да бламира правителството и да предизвика политическа криза, има ли опасност правителството да загуби подкрепата си и да падне. "Че чак да падне – няма да се случи това нещо. Защото много лични и корпоративни интереси, а бих казал и национални интереси са преплетени в това правителство в момента и то няма как да падне, защото нищо друго не се вижда на хоризонта. Но криза има, и тя е отражение на всеобщата европейска и американска криза, която върлува в момента."
Проф. Константинов коментира и решението на руската страна за „Южен поток“. "Има и малко емоционална реакция на руснаците, тяхното обяснение беше почти смехотворно - не може да обвиняват една малка България, защото тя е малка, за пропадането на такъв интернационален проект. Така че там нещата не са приключили и може още да се развиват. Но на мен ми прави впечатление злоупотребата с тия двойни стандарти на Запад: проглушиха ни ушите, че „Южен поток“ не отговарял на техните изисквания. А изискванията били, че трябва да има и други участници в „Южен поток“, други, така да се каже източници на газ. Ами да отиват другите източници на газ и да се включат в „Южен поток“. Аз не разбирам за какво става въпрос. И „Северен“, и „Южен поток“ тръгва от руските източници. Като иска някой друг да се включи към тръбата, да се включи. Но то няма такъв. Това са множество смешни работи", твърди професорът.
Според него, е очевидно, че на този проект е направена една политическа блокировка, "защото с „Южен поток“ Украйна увисва, но за сметка на това Европа си има стабилни доставки на газ, аргументира се той и добави: "България обаче също увисва. Като че ли сме забравили какво се случи, когато украинците започнаха да крадат газ преди 4-5 години, руснаците им дръпнаха кранчето, и в резултат на това в България стояхме на студено. Така че на това западно лицемерие трябва да му се сложи край, всички да си поемат отговорността, да си гледат работата и да не се правят повече на луди. Тежка политическа криза в България няма как да има."

На въпрос на водещия предвидим партньор ли е Путин и дали това не е поредният му политически блъф, проф. Константинов поясни, че Путин не е достатъчно предвидим партньор, но веднага допълни: ЕС и САЩ също не са предвидим партньор. "Какво изведнъж се разтревожиха така от „Южен поток“? Нали те искаха да го няма? Каква е тази тревога, не мога да я разбера. Кажи сега – искаш или не искаш? Така че в момента всички се държат като побъркани, и това положение не може да продължава дълго. В момента рискуваме да направим такава грешка, с която да „турим“ край на бялата цивилизация. Точно ще „турим“ край и да не кажа кои ще дойдат – ще дойдат тези с чалмите. Това е, което идва в момента. Пред света, пред бялата цивилизация е изправен безмилостен и ясно дефиниран враг. Този, който казва, че ще ни пререже гърлата. Първата работа, която имаме, е да „асфалтираме“ този враг. Много обичам този термин – минавате и асфалтирате Ислямската държава. Каквото остане под асфалта - остане, след което сядате на масата и решавате какво да правите с газа. Но преди това трябва да се ликвидира „Ислямската държава“ – не да се преговаря с нея, не да се воюва с нея. Минава се и се асфалтира. Толкоз!", каза професорът в заключение.





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10317388
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1991
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031