Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2014 23:52 - ЕЖЕГОДНОТО ПОСЛАНИЕ НА ПРЕЗИДЕНТА НА РУСИЯ Д ФЕДЕРАЛНОТО СЪБРАНИЕ
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 791 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Ежегодното послание на президента на Русия до Федералното събрание  Качено на: 13:21, 04/12/2014

imageПрезидентът Путин се обърна към Федералното събрание на Русия с послание, в което се съдържа неговото виждане по основните направления на развитие на Русия в близкото време. Президентското послание до парламента е предвидено от Конституцията и се смята за едно от главните политически събития в Русия.

Русия се отнася с уважение към Украйна, към братския народ, към суверенитета на страната и е готова във всеки момент да окаже помощ, заяви днес по време на ежегодното си послание към Федералното събрание президентът на Русия Владимир Путин.
В същото време Русия не може да не осъжда държавния преврат, който беше извършен в Украйна и доведе до кървава трагедия в югоизточното част на страната, подчерта президентът.
***
„За Русия, Крим древните Корсун, Херсонес, Севастопол имат огромно цивилизационно и сакрално значение така, както Храмовата планина в Ерусалим за онези, които изповядват ислям и юдаизъм.
И именно така ще се отнасяме към това днес и завинаги”, заяви президентът Владимир Путин в обръщението си към Федералното събрание на Русия.
Путин подчерта, че „ако за редица страни на Европа суверенитета и националната гордост са забравени понятия и разкош, то за Русия това е абсолютно необходимо условия”.
***
Никой няма да постигне военно превъзходство над Русия, заяви днес президентът на Русия Владимир Путин в обръщението си до Федералното събрание на страната.
Той подчерта, че „Русия има възможности и може да използва нестандартни решения за отбранителната способност на страната”.
Путин също отбеляза, че Русия няма намерение да участва в надпреварата във въоръжаването, но отбранителната способност на страната ще бъде осигурена.
***
Русия е направила огромен принос в подкрепата на Украйна, кредитирайки нейната икономика, каза президентът Владимир Путин.
Според него, през последно време руските банки са инвестирали в украинската икономика близо $25 милиарда. Министерството на финансите на Русия миналата година беше предоставило на Украйна кредит от $3 милиарда. “Газпром” – за още $4,5 милиарда, плюс намаления за газа. Сумарно това са $32,5 милиарда.
***
Антируските санкции не са просто нервозна реакция на САЩ и техните съюзници, и не са свързани с позицията на Русия по държавния преврат в Украйна или с „кримската пролет”, за сдържане на влиянието на Русия можеше да се използва който и да е повод, каза президентът Владимир Путин в четвъртък по време на ежегодното си послание до Федералното събрание.
Според руския лидер, политиката на сдържане е измислена „не вчера”, тя се прокарва спрямо Русия в течение на дълги години, десетилетия, ако не и с векове. „Всеки път, когато някой смята, че Русия става прекалено силна и самостоятелна, всички тези инструменти се включват незабавно. Но да се разговаря с Русия от позицията на силата е безсмислено” – предупреди Владимир Путин.
***
Русия ще е отворена за света, за чуждестранни инвестиции и съвместни проекти, каза днес президентът Владимир Путин.
Той отбеляза, че Русия няма намерение да прекъсва отношенията си с Европа и САЩ, и при това ще продължи сътрудничеството с Африка и Близкия Изток. „Никога няма да тръгнем по пътя на самоизолацията, ксенофобията, подозрителността, търсенето на врагове. Това е проява на слабост, а ние сме силни и уверени в себе си. Нашата цел е да придобием колкото се може повече равноправни партньори и на Запад, и на Изток” – каза Владимир Путин.

Засягайки вътрешните проблеми в Русия, президентът Владимир Путин призова правителството да удвои обемите на пътното строителство.

Владимир Путин каза, че транспортната инфраструктура е необходима за разполагане на нови производства в рамките на икономическото развитие в Русия. Освен това, президентът направи предложение за пълно еднократно амнистиране на капиталите, които се връщат в Русия. Според него, това решение „веднъж и завинаги ще преобърне офшорната страница в историята на руската икономика“. Руският държавен ръководител предложи за срок от 4 години да се фиксират данъците върху бизнеса.

/Гласът на Русия/





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10315574
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1991
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031