Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.11.2014 12:40 - ДВА ТРУПА И ДВА ИЗЧЕЗНАЛИ ТЕФТЕРА СПАСИХА ОТ СЪД Ц.Ц., Б.Б.
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 712 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ДВА ТРУПА И ДВА ИЗЧЕЗНАЛИ ТЕФТЕРА СПАСИХА ОТ СЪД Ц.Ц., Б.Б.

ИНИЦИАЛИТЕ ОТ БЕЛЕЖНИКА ДОЙДОХА НА ВЛАСТ И ЗАТРИХА
ДОКАЗАТЕЛСТВАТА СРЕЩУ СЕБЕ СИ. СЛЕДСТВИЕТО ПРИКЛЮЧИ, ЗАБРАВЕТЕ!

Светла ГАНЕВА

image

Част от скандалните записки на Златанов

 

 

На 20 ноември съдът щеше да изправи на очна ставка сре­щу Филип Златанов Бойко Борисов, Цветан Цветанов и евентуално Росен Плевне­лиев, ако главният прокурор се осмели да му поиска имунитета както го направи за петима народни представители. Те щяха да отговорят поръчвали ли са Златанов като шеф на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси да използва комисията като бухалка срещу техните политически опоненти и вътреш­нопартийни дисиденти, както и да слага чадър над лица в конфликт на интереси, на­пример държавния глава Росен Плевнелиев.

image

Филип Златанов

Сега обаче това няма да стане, защото тефтерите, в които послушният Злата­нов си е записвал кого да удари и кого да предпази „изчезнаха”. Колкото и да твър­ди главният прокурор, че това е „просто криминално деяние”, той няма как да убеди милионите българи, че не става дума за ор­ганизирано унищожаване на изключително важни съдебни доказателства, които мо­жеха да донесат присъда на Борисов, Цве­танов и Фидосова. Българите не са глупаци. Най –малкото са гледали филми за мафията, в които важните свидетели се убиват, а веществените доказателства се крадат. За да остане мафиотският бос сух пред закона.

По какво се различава днешната поли­тическа картина у нас от филм за Коза Ностра?

Ето ви дело срещу Цв. Цв. За нарушаване на закона при подслушване. Само месец след началото на делото загина при пътен ин­цидент проф. Евгений Николов, експерт по същото дело. Минчо Спасов, бивш съпар­тиец на Борисов от НДСВ и Атанас Атана­сов бивш шеф на НСС тогава нарекоха тази смърт „странна и съмнителна”. Днес Ата­насов е депутат от Реформаторския блок и коалиционен партньор на Борисов. Днес той мълчи.

Десет дни след изборите, на 16 октом­ври бе убит друг много важен експерт по делата срещу Цв.Цв. – Николай Найденов. Той работеше по възстановяване на уни­щожените файлове от „цецомобила”, с който МВР подслушваше по времето на Цветанов.

И сега две седмици преди делото срещу Филип Златанов, който получи вече 3 годи­ни и половина затвор на първа инстанция, изчезнаха тефтерите му.

Какви са фактите:

През юли 2013 г. зам.-главният прокурор Борислав Сарафов и прокурор Роман Васи­лев показват сканирани страници от бе­лежниците на Златанов, намерени в дома му при обиск. Става дума за търговия с влияние, казват обвинителите. Политически лица, набелязани от И.Ф. по нареждане на Б. Б. и Ц.Ц. трябва „да се ударят“, т.е. да бъдат набеде­ни в конфликт на интереси, макар че такъв няма, а други лица, например президентът, да бъдат закриляни, като се укрият сигналите, че са в конфликт на интереси. Например: „За Плевнелиев – 1) недопустимо е да стане из­вестно; 2) 1.09.2012 г. – прекр. се; 3) в 12 да се отиде при Ранкова – незабавно да се извади – код по НКПД; Гл. секретар 1112 – 7026“ и т.н.

Става ясно също, че

И.Ф. е изисквала от Златанов да й докладва

за всяко позвъняване и за всяка своя стъпка.

Депутатката от ГЕРБ с инициали И.Ф. е принудена да напусне и парламента, и ГЕРБ, за да не привлича общественото внимание. В 42- то НС е назначена временна комисия за изясня­ване на аферата.

През април 2013 г., на първа инстанция съ­дия Андрей Ангелов от Софийския градски съд осъжда ефективно Филип Златанов на 3 и половина години затвор, но не за търговия с влияние, а за далеч по-лек състав, какъвто е престъпление по служба (чл.282, ал.2 от НК). Осъден е, защото е действал в облага на пре­зидента Плевнелиев, тъй като е укрил сигнал срещу него и в същото време е действал в ущърб на съветничката му Димана Ранкова, тъй като комисията е взела решение по сиг­нал срещу нея, а не й е съобщила за него. Кръ­гът на обвиняемите е ограничен единствено до „бушона“ Златанов… Останалите иденти­фицирани в тефтерчетата лица не са разпи­тани. Не е правена графологична експертиза на бележките. Защитата на Златанов обжалва. Все пак присъдата измива лицето на българския съд, защото му дава по-тежка присъда от тази, която обвинението иска. По това време Бо­рислав Сарафов и Роман Василев са вече „ударени“, и „профилактираната“ по този начин наблю­даваща прокурорка Снежана Копчева е искала само условна присъда за Златанов!

На 25 септември 2014 г. Апелативният съд дава ход на делото с искане за графологична експертиза, която трябва да докаже дали за­писките в тефтерчетата са водени само от един човек и дали този човек е обвиняемият Филип Златанов.

Защитата иска разпити и на лицата Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Росен Плевнелиев, Цецка Цачева и Искра Фидосова

Тоест, ако главното веществено доказа­телство – тефтерчетата, не бяха „изчезна­ли“, опасността да се изправят на очна ставка със своя бивш служител е била съвсем реална за Плевнелиев, Борисов, Цачева и Цветанов. Това са обаче и лицата, заемащи върховете на държавността, от президент, през минис­тър-председател и председател на парламен­та, до зам.-шеф на управляващата партия. Затова и тефтерчетата мистериозно се из­париха.

Делото в Апелативния съд е отложено за 16 октомври, като до тази дата съдът изисква да бъде направена графологична експертиза. Впрочем, нещо такова е било направено, но върху копия от страниците. Само че защита­та не се е „вързала“. Първо, копия могат да бъ­дат фалшифицирани с изтриване или добавя­не на текст. Второ, по тях не личат ключови елементи на графологията – например силата на натиска на химикалката при определени участъци от буквите, ъгли, наклон и пр.

Каква е причината правоохранителните органи изобщо да назначават експертизи върху копие? Тефтерчетата по онова време са били налични и тяхното състояние е поз­волявало да се изследват. Отговорът е ясен – назначаването на експертиза върху копие е негодно да предостави валидни наказател­ноправни сведения. Затова е от ключово значение да узнаем името на лицето, което е наредило експертизата да се прави върху копия. То е било наясно, че никой уважаващ себе си съд няма да издаде присъда, базира­ща се на такава експертиза, пък и защитата лесно би я оборила. Това лице е възпрепят­ствало правосъдието.

Делото е отложено за 16 октомври.

На 30 септември 2014 г. Със следователско постановление двете тефтерчета, черно­то и червеното, са предоставени на Сте­фан Бенчев- криминалист от Института по криминалистика на МВР за истинска графич­на експертиза.

На 16 октомври 2014 г. експертизата не е готова, затова делото пак се отлага, този път за 20 ноември.

На 29 октомври 2014. следовател е изискал обратно тефтерчетата заради предсто­ящо заседание по делото на САС.

5 ноември 2014 г. Бенчев тръгва да ги носи, но на бул „Монтевидео“ , т.е. близо до столичното следствие, те … изчезват. По-късно вътрешният ми­нистър Веселин Вучков (гер­баджия, който до февруари 2013 г. беше зам.-министър на Цветан Цветанов!) пусна версията, че Бенчев спрял да смени спукана гума и в това време дошъл на метър от него и отмъкнал от ко­лата чантата му. В нея били тефтерчета­та и – внимание! – папка с други документи по делото на Златанов, плюс 180 лв. Какви документи е имало в изчезналата папка – не знаем.

Излъга ли Вучков и защо вещото лице не е уведомило МВР за „обира”?

Странно, уж е криминалист, че даже и доктор по криминалистика, но в този мо­мент лицето Бенчев не намира за нужно да уведоми веднага следствието, че всички доказателства по делото на Златанов са изчезнали. Бенчев не си дава труда да отиде даже в полицията. Той отива в 6-то РПУ чак на 6 ноември и заявява, че са му „изчезнала“ чантата с документи. Той не споменава, че е станал жертва на кражба. Не споменава и какви са изчезналите тефтери и останали­те документи. Поради това полицията не тръгва да ги издирва. Тоест, Бенчев е дейст­вал така, че да възпрепятства правосъдие­то и да даде повече време на евентуалния крадец (ако той не е плод на въображението на министър Вучков).

Заличаването на доказателства е напра­вено така, че дори съмнителният Бенчев трудно може да получи обвинение. Специа­листите твърдят, че в този случай умисъл е много трудно да се докаже.

Операцията е перфектна. Б.Б. Ц.Ц. и Р.П. излизат сухи, също като босовете на мафи­ята по филмите.

Българите тук си казват „Да бе, работа­та е ясна, инициалите от тефтера дойдоха на власт и затриха доказателствата срещу себе си. Два трупа и два изчезнали тефтера – следствието приключи, забравете!”

Имаше такъв италиански филм за мафия­та. Ние обаче нямаме нужда от филми. Ма­фията си я гледаме всеки ден по новините.






Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10387959
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1996
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930