Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2014 21:54 - УДО УЛФКОТЕ РАЗКРИВА КАК СЕ ПРАВИ БЛЕСТЯЩА КАРИЕРА ЧРЕЗ СЪТРУДНИЧЕСТВО СЪС СПЕЦСЛУЖБИТЕ, ВЪЗХВАЛА НА САЩ И ПЛЮЕНЕ ПО РУСИЯ.
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 1130 Коментари: 0 Гласове:
0



Удо Улфкоте разкрива как се прави блестяща кариера чрез сътрудничество със спецслужбите, възхвала на САЩ и плюене по Русия Публикувано: 28 окт. 2014, 20:16 | Обновено: 28 окт. 2014, 20:16       Берлин, Германия image   Един от най-известните журналисти в Германия Удо Улфкоте, когото наричат немският Сноудън, нанесе тежък удар по репутацията на западните медии. В новата си книга "Продажните журналисти", той разказва как се фабрикуват информациите. „Публикувах от свое име материали, написани от агенти на ЦРУ и други служби, най-вече от германските тайни служби”, свидетелства журналистът, пред RT.„Един прекрасен ден агентите от BND (германската Федералната служба за разузнаване) дойдоха при мен в кабинета ми във в. Frankfurter Allgemeine във Франкфурт. Те поискаха от мен да напиша статия за Либия и Муамар Кадафи… Дадоха ми цялата необходима секретна информация и ме накараха да сложа името си под статията”, сподели журналистът.

В тази статия пишело, че Кадафи се опитва да построи тайно завод за изработване на химическо оръжие. Историята се разнесла из всички световни медии буквално за броени дни. Улфкоте склонил да се подпише под фалшифката след като бил заплашен с уволнение от редакцията на Frankfurter Allgemeine Zeitung, най-авторитентото издание на ВАЦ, където той работел от 17 години. 

След тази публикация ислямистите обивили награда за главата му. Заплашена със смърт е и съпругата му, а Удо изкарал 3 инфаркта. 

"Свободата на словото в Германия е симулация, а кариерата е резултат от сътрудничество със спецслужбите", пише Улфкоте в книгата си, в която има списък на журналистите, поддържащи тесни връзки с ЦРУ и BND. "Всички те заемат ръководни длъжности и много бързо са изкаили кариерната стълба", отбелязва авторът.

Ако отворим днес страниците на произволен европейски вестник или списание, ще попаднем на десетки статии за това, колко добре се живее в Щатите. Дали това обаче е точно така, пита се германският журналист Удо Улфкоте.

„Аз вършех погрешни неща. Правех го, за да манипулирам хората. Това беше истинска пропаганда. Моите колеги също се занимават с подобни работи, защото са им платили. Става дума не само за журналистите в Германия, но и в цяла Европа”, заяви Улфкоте.

„Станах дори почетен гражданин на Оклахома, защото пишех статии, одобряващи политиката на САЩ. Подкрепяха ме агенти от ЦРУ, а аз им помогнах в няколко случая, в които без моята журналистическа помощ те просто биха се опозорили”, казва още журналистът пред RT.

"На този принцип работят всички големи немски СМИ. Под диктовка в Der Spiegel се появява статия без доказателства, че опълченците са свалили малайзийския Боинг. Но нито там, нито по телевизиите или в други вестници ще видите информации за разстрелите на мирни жители в Донбас, за артилерийския обстрел с касетъчни снаряди и фосфорни бомби. Това е защото няма поръчка от различни трансатлантически  проамерикански организации като  Aspen Institute, "Атлантический мост", German Marshall Fund of the United States - те са толкова много", обяснява Улфкоте.

Като благодарност за лоялността журналистът получава от тях гарантиран достъп до висши политици и милиардери, с които прави "ексклузивни удари", за които получава колосални хонорари. Това са хора, които не живеят на една заплата. Може ли един журналист да си позволи вила в Тоскана или във френския Прованс, допълва той. 

Въпреки, че в централните немски медии е нямало каквито и да било информации за скандалния бестселър, вече са продадени над 50 000 бройки от него. Нямало е и нито един опит да бъдат оспорени в съда изнесените от Удо Улфкоте позорни факти.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10317597
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1991
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031