Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.08.2014 10:16 - В РУСИЯ ЧАКАТ ТУРСКИТЕ ПРОДУКТИ
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 943 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В Русия чакат турските продукти image

© Фото: AP/Sisi Tang

Руските ответни мерки на санкциите на ЕС и САЩ бяха възприети от някои наблюдатели като "удар по собствените си интереси", и дори се чуха изявления, че "от санкциите сериозно ще пострада руският пазар на храни." Но, мониторингът през първите седмици показа, че големи промени на пазара не се наблюдават.

Според руските експерти, от санкциите върху хранителните стоки могат да пострадат ритейлърите, специализирани в продажбата на вносни стоки, а те са малцинство.

Турските предприемачи в Русия са широко представени в ресторантьорския бизнес. Собственикът на московския ресторант "Добра година" Мехмет Емин Икбал Дюре разказа за "Гласът на Русия", че неговият бизнес никак не е пострадал от санкциите:

- Нашият бизнес не се сблъска със сериозни проблеми, заради санкциите. Ние само направихме малки корекции в менюто, където се използват европейски продукти. Но все пак и за тези ястия без проблеми намираме нужната алтернатива, както при руските производители, така и сред доставките от страни, които не попадат под санкциите. Нашият ресторант повече се специализира в морските деликатеси. А морски продукти и преди ембаргото, ние получавахме от Камчатка, тъй като те са по-качествени и по-евтини и нашите клиенти ги предпочитат. Дори мога да кажа, че имаме малък прогрес в бизнеса, и това се дължи на факта, че хората идват, за да поговорят за политика, и, съответно, остават при нас малко по-дълго от обичайното.

Руското правителство заяви, че последствията от тези мерки ще бъдат много сериозни за западните фермери, но в Русия ефектът ще бъде минимален, и дефицит на храни не трябва да се очаква. Според предварителните оценки, отговорът на Русия на наложените срещу нея санкции ще струва на Запада повече от 15 милиарда долара. Това е сумата от вноса на храни, която ежегодно осигуряват доставките от страните от ЕС, САЩ, Канада, Австралия и Япония – това е повече от една трета от всички доставки на хранителни продукти в страната от чужбина.

Русия, от една страна, се надява, че санкциите могат да стимулират ръста на вътрешното производство, а от друга страна, вече увеличи контактите си с традиционните си партньори от страни извън ЕС, за да намери нови доставчици от страни от Латинска Америка, Близкия Изток и Азия.

Един от традиционните партньори на Русия е Турция, и не случайно миналата седмица в Анкара беше изпратена внушителна руска делегация. По време на разговорите в Анкара, от Федералната служба за ветеринарен и фитосанитарен надзор направиха изявление, че от 15 септември 2014 г. допълнителен брой доставчици от Турция, ще бъдат допуснати на руския пазар на хранителни продукти.


Цялото:
http://bulgarian.ruvr.ru/2014_08_21/V-Rusija-chakat-turskite-produkti-3679/




Гласувай:
1



1. shtaparov - По това проличава колко са ни братя. ...
25.08.2014 16:31
По това проличава колко са ни братя. Не народа на Русия- той е наш,а престъпните му властници с незаконния узурпатор начело. Той не се посвени да наруши дори руските закони,та ние чакаме да уважава нашите?? Това няма да стане,дори ако "нашите" комунисти ни превърнат в руска република!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10364954
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1996
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930