Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.08.2014 21:45 - МЕНДЕРЕС КУРГЮН: БЪЛГАРСКИ ИСЛЯМИСТИ ОСИГУРЯВАТ ПАРИ И ДОБРОВОЛЦИ ЗА "ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА"
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 1234 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Мендерес Кунгюн: Български ислямисти осигуряват пари и доброволци за „Ислямска Държава“

Лидерът на Националното турско обединение Мендерес Кунгюн заяви, че в България действат радикални ислямисти, които участват в набирането на бойци и парични средства за действащите в Ирак и Сирия терористи от организацията „Ислямска държава“

image

Въпреки тоталното пренебрежение на темата за ислямския радикализъм и мълчанието на българските служби по въпроса отдавна е ясно, че в България оперират клетки на радикални организации.Потвърждение за това идва и от американското разузнаване, което в своите доклади, изтекли в Уикилийкс описва България като „привлекателна цел за терористи“:

(S/NF) Според разузнаването на САЩ и България сред екстремистки групи, които действат във и през България, са ислямистките терористини организации като Ал Кайда, Ансар ал Ислам, Хизбула и чеченските бунтовници. Екстремисти, свързани с Ал Кайда, периодично преминават през България между звената в Западна Европа и Близкия Изток. Хизбула набира подръжници от българската арабска общност от експатриати, много от които подкрепят организацията финансово с приходи от легални бизнеси, трафик на наркотици, крадени коли и хора. Чеченските екстремистки групи са подкрепяни финансово в България чрез контрабанда и наркотрафик от чеченски организирани престъпни групи, докато светските кюрдски групи като KGK (Кюрдската работническа партия – бившата ПКК) също набират средства в България чрез кражба на превозни средства, наркотици и трафик на оръжия.

image

Границите на провъзгласения от „Ислямска Държава в Ирак и Леванта“ (ИДИЛ) халифат

Редица експерти в сферата на борбата с тероризма у нас отдавна алармират за това, но българската държава и медиите пренебрегват темата, държейки обществеността в невидение. Особено актуален въпроса стана след атентата в Бургас и след като с помощта на Турция в България започнаха да се вливат хиляди бежанци от Африка, Ирак, Сирия и други региони и държави, в които западните сили провеждат военни интервенции и в които ислямския радикализъм набира голяма сила.

image

Мендерес Кунгюн

Скандалния лидер на ислямисткото Национално турско обединение, който през 2008г. се опита да регистрира политическа партия у нас, което не му бе позволено и той заведе дело срещу страната ни в съда в Страсбург и чийто 23-годишен син бе арестуван два месеца по-късно от българските власти по обвинение, че с още двама съучастника е замесен в кражбата на медни жици на стойност над 2 милиона евро, потвърди в интервю пред изданието „Репортер“, че в България действат радикални ислямисти, които подпомагат терористите от „Ислямска държава“. Те поддържали връзки с представители на терористичната организация в Македония, Босна и Херцеговина и Албания (миналата седмица в Косово полицията арестува десетки заподозрени, че са членове на „Ислямска държава“. ) и с тяхна помощ изпращали нашенски доброволци в Сирия и Ирак. Ислямистите в България осигурявали и финансова подкрепа за терористичната организация. Според Мендерес Кунгюн българските радикали взимали участие в т.нар. „ислямистки туризъм“.

През 2013г. пък посланика на Сирия у нас – Башар Сафие, официално обяви, че през България  минава нелегален канал за оръжия и финансови средства, предназначени за бунтовниците в Сирия. Според Сафие, бившия външен министър на България, Николай Младенов, е изпълнявал заповедите на Израел, Турция и Съединените щати, но официалната власт не е покровителствала канала.

 

 





Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10364509
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1996
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930