Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.08.2014 19:41 - ГОЦЕ-ГЕРГОВ-ЦАЦАРОВ-ЦВЕТАНОВ... МАСОНСКИ АФЕРИ И ПРИКРИВАНЕ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 598 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Гоце-Гергов-Цацаров-Цветанов... масонски афери и прикриване на престъпления Обогатил ли се е Георги Гергов с помощта на своя брат по ложа Сотир Цацаров? от Биволъ Четвъртък, 29 Ноември 2012 10:31 43773 посещения

image

Годината е 2009. ГЕРБ току що са дошли на власт, със заявка да разчистят авгиевите обори на корупцията и зависимостите, наследени от Тройната коалиция.  В началото на ноември 2009 в МВР и при Главния прокурор постъпва сигнал от полицай от Икономическа полиция в Пловдив (входящ номер 188-59 / 04.11.09 г.)

В справка от 5 страници, която Биволъ публикува тук, най-подробно е описана престъпна схема на видния пловдивски бизнесмен Георги Гергов за ощетяване на държавата.

 

image image image image image

Ключов момент в схемата е завишаването в десетки пъти на стойността на активите, апортирани от Гергов в смесени дружества с държавата. Това става с активното съдействие на Пловдивския окръжен съд, чийто шеф Сотир Цацаров сега е кандидат за главен прокурор. Именно в този съд в изключително кратки срокове са одобрени експертните оценки на имотите на Гергов, като са пренебрегнати куп груби нарушения на законите - назначаване на експерти, поименно посочени от Гергов, апортиране на недовършени обекти и на имоти с тежести (ипотекирани или заложени), апортиране на чужда собственост, стократно завишаване на цените на земята и др. В сигнала са изнесени и данни за използване на документи с невярно съдържание. По този начин държавата губи стотици милиони.

Разследването е толкова прецизно, че по него веднага може да се започне писане на обвинителен акт. Нищо подобно обаче не се случва. Сигналът е смачкан от Цветан Цветанов. Полицаят, дръзнал да тръгне срещу Гергов е уволнен, а по-късно получава заплахи за живота си. Вместо логичната прокурорска проверка и възбуждане на наказателно преследване срещу Гергов и съучастниците му за корупция и финансови измами, държавата симулира активност чрез търговско дело за собствеността на Пловдивския панаир. Потулените от МВР доказателства за престъпленията създават предпоставки съдебната битка в крайна сметка да бъде загубена окончателно от държавата във ВКС.

Защо се случва всичко това? Кандидатурата на шефа на пловдивския окръжен съд Сотир Цацаров за главен прокурор дава друг прочит на събитията. През 2009 г. Цацаров още не е заплют от Цветанов и Борисов за бъдещ главен прокурор. Очевидно е, че Гергов не би могъл да обсеби такива активи без помощта на съда, който одобрява завишените експертизи. Едно разследване би разкрило престъпления против правосъдието, извършвани в подопечния на Цацаров съд.

Масони под старите тепета

Пловдивският бизнесмен Петър Станчев не се притеснява да говори за генезиса на зависимостите в Пловдив, довели до заграбването на държавни активи от Гергов. Според него тези зависимости се формират в псевдомасонска ложа с име Слънце-Ориент, организирана от бившия президент Първанов. Ложата е замислена като център за икономическо и властово влияние по оста Свиленград - Пловдив. Такава ложа наистина е регистрирана като сдружение в Пловдивския Окръжен съд през 2005 г. Данните са изнесени от Станчев в предаването на Георги Коритаров по Пловдивската обществена телевизия и в интервюта за онлайн медии още през 2009 г. Самият Станчев твърди, че също е масон, но в друга ложа.

Ето как Станчев обяснява  реализацията на схемата:

Значи, тази ложа какво прави? Гергов му трябва сега в момента оценка. Той, хваща си другарчето по ложа Цацаров и казва: "Искам да си направя оценка на тея имоти". Цацаров вика: "Няма проблеми". Гергов пише официално писмо до съда... иска трима оценители от съда... и той сам си предлага трима оценители с оригинален документ до съда. Съдът му приема естествено и тримата оценители. От първата оценка до предложение и т.н. до крайните му оценки, цялата работа се прави за една седмица. Няма тука насрочване на заседание, нормална процедура... всичко се праска, все едно е собствен съд, разбираш ли, по бърза процедура... Оценката се умножава от първия оценител до следващия над сто пъти се завишава...

Чуйте и аудиозаписа на Петър Станчев пред микрофона на Биволъ. Записът е направен дълго време преди да се заговори за кандидатурата на Сотир Цацаров за главен прокурор.

 





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10385702
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1996
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930