Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.08.2014 21:29 - ПОРОЖАНОВ НАЗНАЧИЛ ДВЕ МАНЕКЕНКИ ЗА СЪВЕТНИЧКИ В ПОЛИТИЧЕСКИЯ СИ КАБИНЕТ
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 860 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Порожанов назначил две манекенки за съветнички в политическия си кабинет 2014-08-16 15:01:21  Финансовия министър Румен Порожанов е назначил две манекенки за съветнички в политическия му кабинет, съобщава в-к “Банкерь”.

Вержиния Драгомирова, която е бивш служител на Държавен фонд “Земеделие” по времето, в което Порожанов бе негов изпълнителен директор, сега вече е на работа в политическия кабинет на министъра.

Малко известен факт е, че Вержиния Драгомирова е дъщеря на Васил Драгомиров – изпълнителен директор на фирма “ТИТАН”. Сметопочистващата фирма, чийто съсобственик Димитър Борисов-Гърнето бе спрягана като един от основните спонсори на протестите срещу правителството на Пламен Орешарски през 2013 година.

Основните качества на Вержиния Драгомирова за да заеме позицията съветник на финансовия министър е…, че дамата е партньор на началника си по игра на тенис на корт.

Извън личните мотиви, през Драгомирова се планира да се осъществяват плащанията от бюджета по адрес на фирми, които са собственост или са близки до висшите партийни функционери на ГЕРБ.

Другото назначение в Министерството на финансите е Теодора Зафирова, за която мълвата твърди, че е назначена лично от Бойко Борисов.

Зафирова се ползва с личната протекция на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов още от времето, когато бе кмет на София. В този период Зафирова е шеф на протокола на Столичната община.

Зафирова последва Борисов и в Министерския съвет. Днес е устроена при Порожанов, за да наблюдава всичко в полза на ментора си Борисов.

Осигурен ли е по този начин пряк достъп до дирекциите във финансовото министерство на бизнесмени от кръга на Котараците? – питат се анализатори.

Шокиращите данни за случващото се в Министерството на финансите, които изнася в-к “Банкерь” не спират само със скандалните назначения.

Министерството на финансите е голям корпоративен клиент на „Глобул“.

Като група всички работещи ползват намаления, а на ръководните постове по традиция се полага модерен телефон „Блекбъри“. Още с назначаването на министъра скъпоценното устройство пристигнало в кабинета му.

"Не го искам този телефон, искам такъв като на Чобанов", троснато заявил Порожанов.

Когато предавал поста си, Чобанов оставил телефона си на бюрото, където Порожанов го зърнал. Това бил един блестящ „Самсунг Галакси Ес 5″, по който наследникът му хлъцнал.

Този телефон обаче не бил по глобулския договор, а подарък на Чобанов от колегите му – министри, по повод на последния му рожден ден. Дотогава той ходел с една стара „Нокиа“, за която твърдял, че му върши прекрасна работа и не иска да я сменя.

Претенциозният Порожанов обаче настоял на мерака си и „побъркал“ не само „обоза“ във Финансите, но и хората от „Глобул“.

През сложни перипетии, телефонът марка „Чобанов“ му бил осигурен.

Очевидци разказват, че заместничката на Порожанов – ревизорката Теменужка Петкова, е била на поста си още на 6 август, но това бе пазено в тайна пет дни.

Тя си харесала кабинета на Людмила Елкова – заместничката на Чобанов по разходната част на бюджета – на втория етаж с хубаво изложение, но не могла веднага да се настани в него.

Елкова заминала в отпуска и взела ключовете от стаята, така че се наложила сложна логистика, за да ги върне и Петкова да седне в креслото й, допълва изданието.

 





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10360655
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1996
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930