Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.08.2014 22:13 - ИЗОПАЧАВАНЕТО НА БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 1209 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ИЗОПАЧАВАНЕТО НА БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ image Тракийските надписи са на език, който почти напълно съвпада с…днешния говорим български език. Всъщност „траки“ няма и никога не е имало. Това е гръцка дума, която не е име на етнос, а означава, „варвари“, „неелини“ (въпреки, че почти цялата цивилизация на придошлите гръцки пирати е заимствана от това по-древно местно население). Никога не е съществувал народ, който да нарича себе си „траки“. Всъщност по нашите земи – Балканите и Мала Азия от далечната древност живее местно население, което е едно и също оттогава до … днес и … никога не се е променяло.
Доказателствата, че траките и българите са един народ стават все по-многобройни, сериозни и незаобиколими. Те вече са очевадни за всеки непредубеден човек. Една поредна обща черта е, че както българите, така и траките не са имали робовладелство.
Че българите са древно население на Балканите – това е и мнението на почти всички хронисти, летописци и историци до преди 150 години. Включително и на българските от Паисий Хилендарски до Георги Раковски.
Откриването и разчитането на все повече тракийски надписи и доказването, че езикът на траките е един и същ с българския е последният пирон в ковчега на недоказуемата версия, че българите сме късни пришълци на Балканите и тюрко-славяни.
Двама „гении“ изобретяват официалната ни история!

image
Първият евреин - външен министър на България не е Соломон Паси, а бай Иречек.
Тази брутално фалшификаторска тюрко-славянска версия е изобретена (по-точно обобщена) от чешкия евреин Константин Иречек на 26 годишна възраст, на базата на мнения на късни западни и руски учени – мнения, които са напълно неадекватни и са осмени още от Георги Раковски, който пръв доказва, че българите са арийски народ. Продължител на Иречек е неговият български ученик Васил Златарски бащата на фалшификаторската историческа школа, която все още пише учебниците по история у нас, но предвид глобалните промени, които скоро ще стигнат и до България, едва ли още дълго ще успее да остане на власт. А основателят й- Васил Златарски -ще запомним най-вече със зловещата му роля в Ньойския договор, когато нашият премиер Стамболийски протестира срещу разкъсването на България и в отговор гръцките и западните дипломати цинично му препоръчват картите на „бащата на Българската история“ В. Златарски (и сътрудниците му), според които … Тракия и Македония не са български земи …
Същият е един от главните изобретатели на „славяните“ и „тюрките“ в България. Техен баща той наистина е, но едните му деца (тюрките) никой никога не е виждал по нашите земи (до турското нашествие), а другите му деца („славяните“, които всъщност са плод на кръвосмешение на различни научни бащи и майки като Златарски) никой не е виждал изобщо никъде по света.
imageБащата на тюрко-славяните в България – Васил Златарски.

Първите изобретатели на исторически митове и легенди се появяват у нас няколко десетилетия преди Златарски и всъщност това са снобите и поклонниците на Великите сили – Запада и Русия, т.е. новите гъркомани. Ние се оставихме за известно време (защото една лъжа няма как да е дълготрайна), да ни излъжат, че сме тюрки и славяни (въпреки, че такъв етнос просто … няма, а под „склавени“, „словени“ и под. старите хронисти са имали предвид съвсем друго значение, във всеки случай не и етническо), но ето как са изглеждали тези “модерни учени“ в очите на своите съвременници:

ГЕОРГИ РАКОВСКИimage
„Европейски някои си учени даром мъдруват, че тии българи (дошавши уж чак в 502 год. подир Христа в днешна България) били татаро-унгарскаго племени, но като дошли в България, найшли тамо седем народа славяни, смесили се с тях и се пославянчили до шуш за твърде малко време! Но тии учени не ни показват отде и кога са били дошли тии седем народа славянски в България и някаква си най-мъничка татаро-унгорска остатка в езика ни?! Нам е познат коренно татаро-турский език и със сичките старания, които сме положили няколко години да открийме такова нещо, за святата истина повестности, нищичко не сме найшли“.
……………………………………………………………………………………………
Чудни са европейските някои си учени, които тъй даром се впущат в работи, които не познават!“ /БЪЛГАРСКА СТАРИНА, МЕСЕЦ ЧЕРВЕН (ЮЛИЕ) 1-И. БУКУРЕЩ, 1865 г./
“Колко смешни са историците и любословците, между коим и много славяни зовими, а в очи коим тая реч е била като трън татарщина, и от того заключавали и решили, че дошавший … от Волжанските страни Кубрат с едно отделение бил татарин… А от мечтаний татарски язик никаква остатка не е останала, но слял се уж и се изгубил в мечтаний от тях славянский. Чудно приключение и хубава легенда.” /Георги Раковски. Съчинения Т.4 – С., 1988, 265 с./
Както старите гърци са ни хвърляли в скитская яма, тии днешни европейски учени ни съпричисляват с фински и черменски и не знам йоще какви племена и качват ни по уралските диви и пусти гори!”
/Г. С. Раковски, Ключ българскаго язика, Съчинения, том IV, София, 1988, с.194 /
По-късно Златарски налага нова рестрикция или квота и измества българското пристигане на Балканите през 60-те години на 7 в.

Източник: НИКОЛАЙ НИКОЛОВ  



Гласувай:
1



1. olivie - ???
17.08.2014 08:30
?????
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10386893
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1996
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930