Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.08.2014 01:00 - БЕНОВСКА ПИТА БЛИЗНАШКИ: ...
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 1509 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  image Беновска пита Близнашки: Може ли да кажете, защо направихте този акт на уважение и търсене на дух от Църквата, каква енергия искате да получите за Вас и Вашето управление, призовавате ли политиците по този начин да потърсят опора и пречистване в религията

06-08-2014 19:16

Илиана Беновска: Можете ли да кажете, професор Близнашки, защо направихте този акт на уважение и търсена на дух от църквата? Каква енергия искахте да получите за Вас и за Вашето управление?


Георги Близнашки: Защото сме българи и трябва да търсим опора в нашите изконни, традиционни ценности. Църквата ни е крепила в най - тежки времена, а знаете, че много хора изнемогват в тези дни, особено тези, които са потърпевши от природните бедствия, пороите, наводненията, в такъв момент човек трябва да потърси закрила и подкрепа отвсякъде, откъдето може да я получи. Хората имат нужда от този знак и аз мисля, че постъпихме добре. Самият аз съм кръстен още при раждането, обичам Българската православна църква, свързан съм с нея. Владиката го познавам между другото още от детските си години, с патриарха сме близки приятели още от 70 - те години на миналия век, утре и при него мисля да отида да му целуна ръка и да поискам неговата благословия. Хората разбират за какво става дума.


Илиана Беновска: Призовавате ли политиците по този начин да потърсят опора и пречистване в религията и да се отвори нова страница в историята на политиката?


Георги Близнашки: Трябва да се опитаме да осмислим всичко онова, което ни се случва, нужна ни е повече човещина, повече милосърдие, за да почнем да си говорим смислено един с друг, в крайна сметка всички ние сме неразделна част от една и съща национална общност, има неща, които са по - висши и по - значими, които ни обединяват, от всичко онова, което ни разделя и ни противопоставя едни на други. Така че нужен ни е сговор, нужна ни е добра воля, добра дума и смятам, че действително трябваше да започнем оттук, от нашия изконен храм.


Илиана Беновска: Пеша ли дойдохте в църквата, през хората ли минахте?


Георги Близнашки: Да, пеша разбира се! Минах през центъра пеша, защото действително в църква се отива пеша, човек трябва да отиде със смирение, а не с официалните автомобили, почести и охрани. Църквата си има своя изконен ритуал и ние трябва да бъдем достатъчно смирени, за да можем да получим благословията на светите отци и оттук на Господа наш! Благодаря Ви!


Илиана Беновска: Благодаря Ви и аз!

 

Можете да чуете цялото интервю ТУК



Гласувай:
3



1. kmetova - Е това се казва "журналист"
08.08.2014 12:05
Браво на момичето. Много важни въпроси е задала на служебния премиер. Всички открихме най-сетне, че църквата е опора на духа, а също така научихме, че комунизмът е прекрасен идеал /или както там беше фразата/ Слава Богу! Сега всичко ще бъде наред. Най-после случихме на премиер. Ама аз все пак се питам с какви очи професорът-премиер гледаше веригите по вратите на Алма Матер, където би трябвало да е вторият му дом?! Та веригите са символ на зло, на робство, на несвобода! Натресоха ни един нагаждач и ренегат. Аз така мисля.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10315419
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1991
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031