Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.08.2014 00:02 - БСП СЕ ОБЯВИ КАТЕГОРИЧНО СРЕЩУ НОВИ САНКЦИИ СРЕЩУ РУСИЯ
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 534 Коментари: 0 Гласове:
1



БСП се обяви категорично срещу нови санкции срещу Русия

 

Левицата ревизира отношенията си с ДПС, записаха делегатите на 48-я конгрес в резолюцията на форума

Дума

29. Юли 2014 , брой: 172   707   0

Категорично против всякакви нови санкции срещу Русия се обявиха в събота вечерта делегатите на 48-я конгрес на БСП. Този текст бе записан в резолюцията на форума по предложение на Светлана Шаренкова. Той се добави към другия записан текст, че социалистите са срещу опитите за разделение между ЕС и Русия.
Налага се да ревизираме отношенията си с ДПС, за да спре използването на властта за икономическо облагодетелстване на тези, които управляват, обобщиха още делегатите на 48-я конгрес. ДПС не пожела да се отстранят деформациите в управлението, ограничи времето на неговата дейност и това съкрати живота на правителството, мотивираха своето решение социалистите.
В резолюцията си те декларират, че ГЕРБ остава основен политически опонент за левицата, защото е изразител на дясна и авторитарна политика със скрити зависимости. "БСП ще се противопостави на задкулисието, ще работи за върховенство на закона, за реабилитация на политиката като израз на обществени интереси. По тези въпроси ние сме готови да търсим съгласие с всички политически и граждански фактори", обобщават левите в официалния документ. В него те призовават за подкрепа от страна на българските граждани, за да могат да реализират основните си идеи и да изпълнят своята програма.
В резолюцията БСП посочва своите грешки през последната година - това, че държавата остана заложник на корпоративната власт и слабите действия по реиндустриализирането на страната. Здравеопазването и образованието не дадоха на хората по-справедлив достъп и по-високо качество, признават още социалистите. "Част от опитите за промени, които предприехме, засегнаха значителни икономически интереси. Това също ускори края на управлението. Не разполагахме с необходимата политическа подкрепа и не проявихме достатъчна настойчивост, която да мобилизира такава подкрепа", се казва в документа.
Социалистите смятат, че в момента в криза е представителността на политиката и заради това като техен основен приоритет е посочен установяване на социалната държава и премахването на корпоративната власт върху държавните институции.
"Основните проблеми, с решаването на които се ангажираме, са тези, които посочва мнозинството български граждани - безработицата, бедността, достъпът до здравеопазване, престъпността и корупцията. Това са язвите на днешната българска действителност, но не по-малко тревожен е духовният упадък", са сред другите приоритети на левицата. В документа те се ангажират за строеж на големите енергийни проекти - "Южен поток", АЕЦ "Белене" и удължаване срока на експлоатация и разширяване на АЕЦ "Козлодуй".

 





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10362059
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1996
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930