Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2014 20:11 - ГЕРБ ПРЕМЕТНА ПРЕЗИДЕНСТВОТО, КАБИНЕТА И НС
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 962 Коментари: 0 Гласове:
1



 

Последен брой


ГЕРБ преметна президентството, кабинета и НС Публикувано на 31.07.2014 от admin Само в БСП доволни от „окончателното” решение на Борисов да блокира работата на парламента

Румен Боянов

imageСнимка: Булфото

Актуализация на държавния бюджет няма да има, въпреки че тя беше предложена от правителството, приветствана от президента и подкрепена на първо четене в Народното събрание. Причината – председателят на ГЕРБ Бойко Борисов нареди на депутатите си повече да не осигуряват коврум за заседанията на институцията.

Само ден по-рано корекциите на финансовата рамка бяха одобрени на първо четене именно с помощта на ГЕРБ и гласовете на ДПС. Идеята беше спешно да се осигурят допълнително средства за Здравната каса, така че тя да може да завърши годината. Прогнозите са, че без актуализация ведомството на практика ще спре да изплаща пари на болниците, заради което лечебните заведения няма да могат да обслужват пациентите си.

Освен това ремонтът на бюджета предвиждаше и разрешение за теглене на нов международен заем на стойност 3.4 млрд. лв.

Народното събрание трябваше да направи още една важна стъпка, преди да бъде разпуснато – да даде правомощия на бъдещото служебно правителство да вземе и да се разпорежда със заема.

След като във вторник вечерта ГЕРБ подкрепиха актуализацията и предложиха текста за разширяване правомощията на служебния кабинет, Борисов изненада всички.

„Категорично сме против, след като година и два месеца ние искахме оставка, а другите в парламента подкрепяха правителството, сега да ни казват, че сме в съюз с ДПС”, каза Борисов. Той допълни – „Това беше”, като имаше предвид работата на 42-то НС.

От групата на левицата, които се обявиха против последните действия на НС, не скриха задоволството си от решението на ГЕРБ.

 

image Мая Манолова. Снимка: Булфото

Зам.-шефът на парламента Мая Манолова: Слава Богу, това е за добро

Това е за добро. Иначе държавата щеше да бъде натоварена с нови три и половина милиарда външен дълг, който не е необходим на републиканския бюджет. Усилията ни в пленарна зала явно имаха смисъл. Успяхме да покажем на гражданите бабуването на новата коалиция между ГЕРБ и ДПС. Това уплаши Борисов, той даде крачка назад и слава Богу, планът, който бяха замислили, няма да се случи”, каза Мая Манолова от БСП, след като научи за решението на Бойко Борисов.

http://reporterbg.com





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10387770
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1996
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930