Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2014 21:40 - ФИНАНСОВАТА ЗАГАДКА НА ПРОТЕСТЪРИТЕ
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 2280 Коментари: 2 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Финансовата загадка на протестърите image Александър Симов е журналист от вестник "ДУМА". Свободен блогър, уличен проповедник и интелектуален екстремист. Интересува се от политика, блондинки и други магически явления   Автор: Александър Симов 31.01.2014 |  Видяна 128 пъти Финансовата загадка на протестърите        

/Поглед.инфо/ От първия ден на протестите една икономическа загадка занимава ума на страничните наблюдатели. С какво се издържат професионалните протестиращи, които дефилират по екраните на телевизиите като манекенки, рекламиращи нова сензационна диета? Това не е интригантски въпрос, а изключително съществено питане. Колко души могат да си позволят така всеотдайно да се посветят на една кауза, без да бъдат уволнени от работа или гледани накриво, че редовно отсъстват? Никой не се съмнява във високоморалния характер на описваните личности, но въпросът за тяхното финансиране не е икономически, нито личен, а обществено-политически.

Отговорът на мистерията стана очевиден. Повечето неправителствени организации, за хората с професия "протестиращ", се финансират от фондация "Америка за България". Институтът за развитие на публичната среда (ако някой ми обясни какво означава това, печели колекцията ми със снимки на Че Гевара) на госпожа Антоанета Цонева е получил 194 хил. лв. Това си е доста добра сума, както и да го погледнеш. Професионалните протестиращи твърдят, че парите по никакъв начин не влияят на техните убеждения, че сърцата им са чисти, хладни и непоколебими и не могат да бъдат насочвани от призрачната сила на капиталите, но все пак всички се чудим защо, когато въпросът за парите бъде поставен на масата, професионалните протестъри вдигат вой, все едно са видели Йосиф Сталин да се надига от гроба.

И не е ли парадоксално, че именно тези, които са се самообявили за съвест на нацията, всъщност са като стипендианти, които не могат да обяснят дали някога са полагали истински труд в живота си? Няма да изпадаме в подозрения, че когато получаваш пари от чужда държава, е трудно да твърдиш, че си изпълнен с най-патриотични намерения, но протестърите дължат ясен отговор каква независимост можеш да имаш, когато друг плаща за твоята музика. Или може би, когато парите идват от САЩ, те са божествени по своя изначален промисъл и не подлежат на дебати изобщо?

Не бих се осмелил да твърдя, че причини за протест няма.

Има. Винаги ще има.

Това, което всички се питаме обаче, е дали продължаването на протеста до линията на неговия окончателен абсурд и унищожение на смисъла всъщност не е било обект на плащане. Защото ние живеем в реалността. Там, където има толкова много пари, със сигурност има диригенти и задкулисие.

Фактът, че постоянно отричат, че го има, само ни прави по-подозрителни.

Дума


Прочети цялата статия тук: Финансовата загадка на протестърите - Александър Симов - Поглед Инфо



Гласувай:
1



1. josarian - ПЪРВОТО ИЗРЕЧЕНИЕ ОБЕЗМИСЛЯ НАПИСАНОТО - КОМУНИСТ ПИШЕ СРЕЩУ ПРОТЕСТЪРИТЕ
01.02.2014 10:09
ПОРЕДНИЯ ЧЕРВЕН КЕНЕФ, ИЗЛЯЛ ПОМИЯ ВЪРХУ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД.
цитирай
2. ok3223 - Посерко тъъп
02.02.2014 17:59
josarian написа:
ПОРЕДНИЯ ЧЕРВЕН КЕНЕФ, ИЗЛЯЛ ПОМИЯ ВЪРХУ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД.


Значи ТИ, ПОСЕРКОТО, и платените от САЩ протестери сте с претенции ,че имате нещо общо с българският народ.
Българският НАРОД няма, и никога не имал нещо общо предателите и платените слуги ЦРУ,слугите на чужди интереси и държави, не може, и никога няма да има.
СМЪРТ НА ПРЕДАТЕЛИТЕ, СВОБОДА НА НАРОДА.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10318941
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1991
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031