Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2013 16:48 - ОЧАКВАТ СЕ ТЕРОРИСТИЧНИ УДАРИ ПО ЮЖЕН ПОТОК. ЯДРЕНАТА ЦЕНТРАЛА СЪЩО Е ЗАСРАШЕНА
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 467 Коментари: 0 Гласове:
0



   
  •  
  • / Понеделник, Ноември 25, 2013
ОЧАКВАТ СЕ ТЕРОРИСТИЧНИ УДАРИ ПО ЮЖЕН ПОТОК. ЯДРЕНАТА ЦЕНТРАЛА СЪЩО Е ЗАСТРАШЕНА  

image

Българското общество спи дълбок зимен сън и не видя битката за газопроводите. Последното десетилетие се състоя скрита война между Русия и други големи играчи за конкурентните газопроводни маршрути Набуко и Южен поток. Тази скрита война дестабилизира много политически режими и в нея имаше съвсем реални човешки жертви. Нашето общество не знае и за голямата битка между Русия и Катар на газовия фронт. Развилият технологията за втечнен газ Катар е географско джудже, но разполага със стотици милиарди долари и огромни геополитически амбиции. Не случайно страната разгърна по света медийната империя „Ал Джазира“.

Почти никой в България не обърна внимание на знаковата среща на шефа на разузнаването на Саудитска арабия – Бенадар бин Султан с Владимир Путин през лятото в Москва. Според изтеклата информация Саудитска арабия е поискала от руснаците спиране на подкрепата за Башар Асад срещу десетки милиарди долари,  закупуване на руско оръжие, и блокирането на ислямския тероризъм в Русия в средносрочен план, включително до Олимпиадата в Сочи. След очевидния отказ на Москва да приеме тези условия, последва извършения от жена терористичен атентат във Волгоград.

В момента най-големите спонсори на опозицията в Сирия са Саудитска арабия и Катар. В процеса, макар и не така активно, участва и Турция. Най-мощният поддръжник на Башар Асад е Русия. Комбинацията между геополитически сблъсък и взаимоизключващи се енергийни интереси, особено в търговията с газ,  не предвещават спиране на конфронтацията. След като структурите на Ал Кайда изместиха Сирийската свободна армия, Турция  леко се отдръпна от подкрепата, но Рияд и Доха не. Сблъсъкът между ислямистките фундаменталистки режими и руснаците не се очаква да спре. Израел, поради страха си от иранската ядрена програма и близостта между Иран и режима в Сирия няма да има интерес да предпазва руският газопровод от терористични атаки, както може би се надява вицепремиерът Цветлин Йовчев.  Спoред някои анализатори лидери на световния финансов и политически елит искат да накажат „непослушното момче“ в Москва, защото не само вкара в затвора Ходорковски, който им беше продал руския нефт, но и спря разцепването на Руската федерация на отделни държави. Ако приемем тази логика, най-големите играчи на света няма да имат мотив да спират ислямските режими в сблъсъка им с руснаците на българска и европейска територия. Периодични саботажи и терористични удари по газопровода Южен поток могат го компрометират, да го направят икономически неефективен и накрая да го провалят

Голямата част от нашия политически елит изобщо не е в час за скритите войни, в които е навлязъл светът. Когато в България беше поканена сирийската опозиция в Правец (2012), а цялото правителство на Бойко Борисов отиде на посещение в Катар, едва ли са предполагали в каква буря влизат. Не се знае дали същото е предполагал служебният премиер Марин Райков, който прие катарска военна делегация, ръководена от началника на Генерални щаб на Катар генерал-майор Хамад бин Али ал-Атия. С него той подписа 12 споразумения в сферата на отбраната, транспорта, инфраструктурата, търговския обмен, енергетиката, образованието и технологиите.

Няма никаква причина да предполагаме, че след като Саудитска арабия и Катар нямат никакви морални скрупули да поддържат финансово и логистично структури на терористичната мрежа Ал Кайда на територията на която живеят техни братя араби-мюсюлмани, ще се въздържат в бъдеще от подобни действия на територията на православна България.

Знаейки от собствен опит какви рискове съпровожда приема на огромно количество хора с неустановена самоличност, самите саудити и катарци не приемат никакви бежанци от сирийския конфликт. В същото време, те както и Турция имат интерес големи маси мюсюлманско население да се засели в България и Европа. От една страна това е свързано с дългосрочната стратегия за купуване на земи и имоти в Европа, съчетано с масирано заселване, поради естествения стремеж за експанзия на ислямската цивилизация. От друга страна, обаче, това дава възможности за разгръщане на енергийната битка с Русия на европейска територия.

След като в България изглежда беше проведена целенасочена медийна кампания, която да приспи бдителността на обществото спрямо приема на огромно количество хора без документи за самоличност, у нас вече има над 10 000 човека,  за повечето от които въобще не е възможно да се провери дали наистина са тези за които се представят.  Твърденията на Плевнелиев и Кристалина Георгиева, че понеже сред тях имало много жени и деца рискове за сигурността ни нямало, са смехотворни. Някои от най-ефективните терористични актове се извършват от жени – пример за което е вече споменатия случай от Волгоград, а в Сирия има деца снайперисти. Още в началото на конфликта, имаше цели отряди от жени на страната на опозицията.

Това, което нашите политици също не знаят, или се правят, че не знаят, е, че структурите на Ал Кайда много често работят на принципа на спящите клетки, при който човек може да изчака и 10, и 20 години в мирен живот до активизирането си за терористична или военна дейност. Съвременният тероризъм показва, че е възможно да се извършват ефективни удари с големи поражения, дори от невъоръжени хора, какъвто беше случая 11.09 в САЩ. Симбиозата между структури на Ал Кайда и богатите ислямистки монархии винаги може да се разкъса, като ситуацията излезе извън контрол. Ал Кайда има собствени планове за Европа, които включват изграждането на Салафитски халифат с цената на всичко. Затова в България не само е вероятно да има удари по Южен поток, а и нараства и риска от по-страшен тероризъм. Никой не се замисля за това, че екип от няколко човека с хитрост, коварство и решителност може да проникне в ядрената ни централа и да я взриви.

Българските служби за сигурност проспаха десетилетия през които в страна ни проникват огромни суми от Саудитска арабия и Турция в ислямистки фондации, чиято цел е постепенна радикализация на исляма в България. В България са внесени милиарди долари, безотчетни пари и резултат от тях се вижда в делото за радикален ислям, което се води в Пазарджик. Това е само видимата част от върха на айсберга. Ако в бъдеще на българска територия пристигне жегата от пустинята, не само с глобалното затопляне, а и с горещите терористични удари, като част от политическата война, българските политици ще трябва да понесат отговорност затова, че са проспали риска на натрупването на потенциално експлозивни фактори.

България незабавно трябва да изиска Турция да осигури добри условия за живот на сирийците на своя територия, за които вече получи 100 млн. евро само от ЕС,  а не да ги прехвърля у нас.  Трябва да поставим в ООН и европейските институции въпроса богатите мюсюлмански държави и най-големите и силни страни по света да приемат добре и се погрижат за сирийците на своя територия. Трябва незабавно да се възстановят перфектно работилите до 2000 година защитни съоръжения по цялата ни граница с Турция, по примера на Гърция. Трябва да се поставят интересите на националната ни сигурност пред интересите на големите геополитически играчи.





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10386020
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1996
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930