Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2013 16:56 - КРЕМЪЛ ОБЯВИ: ЕС ПОГУБИ БЪЛГАРИЯ
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 1004 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

Скандално Кремъл обяви: ЕС погуби независимостта на България

  •  

Добавена:

Сряда, 24 Юли 2013 11:02

от Faktor.bg

inShare

 

Бунтовете в България са безсмислени, твърди "Правда" 

 

България преживя оставка на правителството и очаква следващата. Народът, протестиращ от февруари, не желае да вижда в парламента никого от действащите политици. Това написа руският електронен вестник "Правда" в статия под заглавие "Безсмислен бунт в България", цитиран от БТА. 

 Изданието коментира "масовите улични антиправителствени акции" у нас през февруари и "започналата на 14 юни втора българска революция, напомняща днес психическа атака".

"Всички проблеми на България от самото начало са свързани с неверния курс към влизане в еврозоната, с отказа от собствена енергетика, промишленост, селско стопанство", твърди "Правда".

България е призната за най-бедната страна от ЕС за 2012 година, пише мрежовото издание, като изрежда "безработицата, пратила отвъд чертата на бедността над 49 на сто от населението", покупателната му способност - "под 30 на сто от средноевропейското равнище", растежа на БВП, "не надхвърлил 1 процент". Раждаемостта е спаднала до нивото от 1947 година, страната заема първо място в Европа по смъртност, добавя "Правда".

"Щандовете в българските магазини са затрупани с хранителни продукти, докарани единствено от други страни. И това става в страна с нерисково земеделие, която хранеше Съветския съюз със зеленчуците и плодовете си", изтъква електронният вестник. Според него "България днес стои с протегната ръка към германските и френските банкери, но не може да издейства запазване на субсидиите за фермерите".

"Правда" коментира "оскърбителните официални инсинуации" на "френския и германския посланик, направили наскоро общо изявление с критики към българското правителство". "Всъщност дипломатите се изказаха в тон, че от месец насам в българската столица се провеждат съвсем не истински народни протести, а инициирани от определени лица за решаване на някакви тесни задачи", обобщава изданието.

"Кои са тези лица? Българският печат и блогосферата раздухват три версии", посочва то. Споменават се версиите за "руската мафия" - "доста популярна изкупителна жертва в България", за "втората мафия" - български "корупционен съюз между политици, олигарси (каквито в България няма, бел. на "Правда") и цигани" и трета версия - че протестиращите са подкупени от "опозицията, сиреч партията ГЕРБ, в която членува президентът".

Вътрешният министър Цветлин Йовчев призна, че българските власти засега нямат ясен план как да намалят растящата протестна дейност, напомня електронният вестник.

"В България няма проблеми със сменяемостта на властта. Затова пък има проблеми с непрекъснатото поскъпване на електроенергията и спада на жизненото равнище, и тези проблеми не са създадени от турците, масоните, Кремъл, дори не и от българските политици, а от самите български граждани чрез свободното им волеизявление. Днешното правителство няма да изтрае дълго, но какво ще стане по-нататък?" – пита авторът на статията. 

Според "Правда" няма да последва "никакво коренно подобряване", докато българите "не осъзнаят, че трябва да залагат на собствените си сили (. . .) и на Русия". България вече има такъв опит, трябва просто да издигнем сътрудничеството на ново равнище, заявява руското издание. 

 

 





Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10316813
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1991
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031