Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.06.2023 07:03 - Защо се говори само за изкуствения интелект, а почти не се коментира естественият на човешкия организъм?
Автор: mastino Категория: Новини   
Прочетен: 3222 Коментари: 9 Гласове:
2

Последна промяна: 02.06.2023 07:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Изкуственият интелект (ИИ) притежава може би една милиардна частица от супер естествения интелект на всеки човешки организъм!

Никой не коментира кой реално прибори SARS-CoV-2 и останалите без брой РНК вируси, с които се срещаме ежедневно?
Част от интервюто от 04.05.2023 г. по БНР :

Въпрос на Калина Енчева:  Възможно ли е изкуственият интелект (ИИ) да помогне в медицината при профилактиката, диагностиката и лечението на пациентите?

Отговор на д-р Танев: Непрестанно от масмедиите ни заливат с информация относно навлизането на ИИ в ежедневието ни. Обаче следва да направим Важно уточнение, което до момента не се коментира от никого по света – Никой не пита лекарите по тази тема.

1.     Човешкият организъм притежава естествен интелект (ЕИ), на който учените само могат да завиждат (включително и компютърните специалисти), но все още не му обръщат нужното внимание за разлика от прословутия технически ИИ?

2.     Факт е, че няма два еднакви човешки организма на Земята, т.е. крайно време е медицината да не е за всички , а за всеки!

3.     Всички микроорганизми в тялото ни развиват също естествен интелект, но той е на много по-ниско стъпало от този на човешкия организъм.

-         Единствено и само лекарите делят ИИ на естествен (природен) и технологичен ИИ (програмиран и създаден с определена цел) , защото: - Вирусите в медицината (не са органична материя) и са основен пример за естествен ИИ, а рекламираният в медийното пространство, го разграничаваме като технологичен, т.е. новосъздаден от техническо устройство ИИ.

Считам, че не компютърните специалисти са тези, които следва да са водещите, когато се касае за ИИ относно здравето на пациентите.

Въпрос на Калина Енчева:  Тогава не следва ли компютърните специалисти и лекарите да вървят ръка за ръка в тази посока?

Отговор на д-р Танев: Лично според мен лекарите и компютърните специалисти трябва да са един до друг и да обединят усилията си за да бъдат полезни и в услуга за хората!

Въпрос на Калина Енчева: Какво е необходимо да се случи?

1.     Лекарите познават много по-добре човешкия организъм, отколкото програмистите и компютърните специалисти.

2.     На хората по света не се дава информация, не се изучава и те не се образоват в посока и никой не коментира, че човекът е :

2.1.          е най-съвършения, недостижим суперкомпютър в близките поне 500 години , поради следните факти:

-         поддържа в себе и обработва информация много пъти над наличната (80 секстибайта) в момента цифрова такава на Земята като база данни в облаци, хранилища, сървъри, компютри и т.н.;

-         към 2024 г. две американски корпорации (консултанти към правителството на САЩ) прогнозират, че тези база данни информация ще е около 149 секстибайта/зетабайта.

-         Във всеки от нас се извършват трилиони логически обосновани операции в секунда което е недостижимо за всички събрани на куп суперкомпютри на Земята с цел поддържане динамичното биологично равновесие в организма ни;

-         човешкия организъм има трилиони клетки и като материална съставка от заобикалящия ни свят, трепти непрестанно и излъчва звук с честота 570 ТHz, описано още през 1989 г. в научните журнали в САЩ;

2.2.          Сам си произвежда необходимата за функционирането му енергия, без да се подключва към електрически мрежи и да търси външно захранване. На всичкото отгоре и му остава енергия и в то излишък, както и не му са необходима тонове течност за охлаждаща инсталация;

2.3.          При компютрите имаме предаване и усилване на информацията, а при хората - организмът ни непрестанно се усъвършенства и трупа опит.

Въпрос на Калина Енчева: Какво имате в предвид?

Отговор на д-р Танев:  Например:  В организма си всеки от нас съхранява информация за над 10 млрд. различни видове антитела, които ние сме в състояние да произвеждаме основно чрез В-лимфоцитите си (от 3 до 30000 за секунда) при нужда и при приета информация, но забележете не само от имунната ни система, а основно от първичната съдова система (PVS), която за съжаление не се изучава и е непозната на много от лекарите в България. При среща с някакъв външен патоген, организмът ни се ориентира моментално дали преди го е срещал или не. Ако го разпознае незабавно активира производството на антитела, ако ли не започва производството на специфични биологично активни вещества чрез които цели да го ограничи, изолира или унищожи на определено място.

Въпрос на Калина Енчева: Всеки компютър има антивирусна защита! А човешкия организъм разполага ли с такава защита? 

Отговор на д-р Танев :   Човек разполага с най-съвършените седем защитни системи на организма ни,  които не разрешават на който и да е враг да навлезе и коригира дейността и генома му, за разлика от SARS-CoV-2 , който успя да „излъже“ не генома ни, а организма ни, че е част от нашето тялото като се обви все едно със защитна мантия и по този начин блокира 2,14 и 22 хромозоми, отговарящи за производството на антитела. Тогава се активира естествения ИИ на вирусите от групата на херпесните вируси и те го ограничиха, като до петия ден го блокираха и изхвърлиха от организма ни, но той беше вече нанесъл щети на много от нашите органи, където се беше вселил. За съжаление медицината даде много жертви, защото получавахме инструкции от СЗО и от ЕС как да лекуваме хората по техни инструкции и указания, а не оставиха нашите лекари на място да се справят индивидуално с проблемите на всеки пациент.

3.     Към момента, лекарите ни са оставени сами да работят и се борят да променят и коригират нарушенията възникнали в най-съвършения и недостижим в близките столетия суперкомпютър – човешкия организъм.

4.     Създава се илюзията, че ИИ чрез статистика и изследвания ще помогне за подобряване на здравеопазването по света.

Въпрос на Калина Енчева: А какво би следвало да се направи според Вас?

Отговор на д-р Танев:  Дават се млрд. за фантазии и изчисления, а науката е доказала и има решение по този въпрос, защото ако запиташ човешкия организъм какво му има (като компютър), той ще ви даде точен и ясен отговор. Това е базирано на теорията за функционалните системи и на изследване и разчитане на простите и сложни резонанси.

Въпрос на Калина Енчева: Това е за в бъдеще, а какво може да се предложи в момента?

Отговор на д-р Танев:  До няколко месеца, а може и дни ще ви дам по-точен отговор. Вече са разработени и функционират апаратно-програмни комплекси (АПК), които могат да бъдат полезни на лекарите в профилактиката, диагностиката и лечението, но за съжаление са единици лекарите, които са обучени да работят с този вид апаратура.

Тази апаратура е единствената, която може да помогне на лекарите при предотвратяване и/или намаляване на ятрогенните състояния и заболявания, което означава „предотвратяване и/или намаляване на всички неблагоприятни последици от медицински действия, независимо от правилността или неправилността на тези действия, включително и медикаментозно лечение“.

Тази апаратура не е известна и на нея не се обучават дори и студентите у нас, но се надявам, че това ще се промени и то в най-близко бъдеще.   

Факт е, че държавата, ЕС и целия свят „луди“ дават пари за развитие на ИИ, но не и за съхраняване, и опазване на супер естествения интелект на човек.

Искрено се надявам, че това ще се промени и ще стартира от Бургас и то с участието на един от най-младите медицински институти в България – този към университета Проф. д-р Асен Златаров.




Гласувай:
2


Вълнообразно


1. truthful - Д-р Танев е доста объркан
02.06.2023 09:41
SARS-CoV-2 - такъв вирус няма. Т.н. Ковид 19 означава в превод от англ. Сертификат за ваксинационна идентичност. И ... набодоха милиони хора с ваксини, в които всеки може да види в официалната информация какво съдържат. Тези които са "набедени" с фалшивите тестове за вирyса и влязат в болница, и ги лекyват за нещо дето го няма, трyдно оцеляват и си отидоха доста хора по този начин. А оцелелите "разправят" след това колко страшен бил вируса....
Имаше видео, в което немски лекар показа какво се слyчва с червените кръвни телца при ваксиниране за Ковид - загиват и стават на съсиреци.
При двама набедени с Ковид - при първия откривам стрептококи, а при втория - върнах го от yлицата да не влиза в болница - имаше вирyс, ама дрyг. И двамата са живи, но седяха затворени 7 дена в къщи.
А ИИ по който са запалени доста хора се създава съвсем с дрyга цел, но това на тях им е ясно толкова, колкото "разбраха" че ковид 19 - НЕТ.
цитирай
2. olivie - За мене всичко е ясно:
02.06.2023 13:27
Изкуствен интелект като човешкия е невъзможно да има просто защото човешкият мозък не работи с единици и нули. С др. думи може да има машина, имитираща разум, но както се казва горе, разум, постулиран на Покрустово ложе, с осреднена статистическа действителност, въз основа на която, по статистически критерии се пръкват учЕни и пандемии е просто подмяна на действителността с някаква виртуална, ИИ угодна "логика" на единиците и нулите. А е известно, че в медицината 2+2, не винаги е 4. ИИ може да поставя диагнози на оснава на тестове, но НИКОГА те не са 100% верни. Разликата до 100 е винаги летална! Така че не отписвайте медицината - тя ще се докаже точно в тези случаи. И все пак, от ИИ става безценен помощник като функционалист - само с един ентър ще прескачате между расите. Но мисля, че такава технология ще бъде обвинена в расизъм и няма да се утвърди!...
цитирай
3. mastino - До truthful
02.06.2023 14:57
За съжаление, такъв вирус съществува и не е измислица, а реалност!
Вярно, че спайка му е "пипнат", и от там идват създаваните на пациентите проблеми.
Дали д-р Танев е "Объркан", смея да потвърдя, че към момента все още съм в ред.
Не зная как установявате и разпознавате стрептококи и стафилококи, но това си е ваш проблем, както и с какви методи работите. Ковид 19 е названието на самото заболяване (пандемията), предизвикано от коронавируса. ...
цитирай
4. truthful - Простете д-р Танев..
02.06.2023 23:26
Не знаех, че сте Вие.
Последно Ковид 19 - какво е? Вирyс, заболяване или пандемия? Или за Вас всичко е едно и нема разлика?
Освен стрептококи и стафилококи, познавам - да речем всички видове кандида, дълговълнови гъбички дето при медицината ги ... няма, невроинфекции, вирyси, глисти и т.н. Да не говорим за многомерни yправляващи системи, магии, yроки и т.н. дето изобщо не са ясни на медицината.
Не само, че ги познавам, но и ги лекyвам където и да се намират в човешкото тяло - от ДНК ниво до ниво Система с последващо възстановяване. Правилно се изразих нали? При мен "хроничен, на" не съществyва. Ако се срещнем един ден мога повече да Ви кажа и покажа, какво не може медицината и ЗАЩО НЕ И Е ДАДЕНО ДА МОЖЕ!!!.....
А за това, както и какво представлява човека като препоръка трябва доста още да прочетете.
Ако имате неизяснени здравословни проблеми, "нелечими" или хронични на ЛС.
Поздрави д-р Танев.
цитирай
5. olivie - Е, работата загрубя
03.06.2023 15:14
Ако вкараме и магиите в уравнението, ИИ няма абсолютно никакъв шанс... ПП. Жалкото е само, че ни го налагат. Чрез СЗО (с ИИ) ще наложат диктатура на общественото здраве над здравеопазването. А лечението нна индивида остава на другия полюс на магиите. Аз имам 20г лекарски стаж и още толкова в обществено зздаве, значи е време да се обърна към религиите, а вълновата медицина (Бог) ще ми помага. Сполай Ви!
цитирай
6. radostinalassa - Разбира се, че има такъв вирус...
06.06.2023 20:58
Нашите учени се опитваха да създадат ваксина за него. Обаче казват, че е забранено изолирането му. Та той си е американска разработка. Проф. Монпелие, който почина, защото много приказваше каза, че в него има съставки на грип, ХИВ и още една.
цитирай
7. radostinalassa - Заболяването се счита за вирусно само през първите 3 дни...
06.06.2023 21:15
след това се размножават бактериите, кой каквито си има.Но най - добре е да се използват природните антибиотици, както и профилактично. Наскоро чух, че джинджифила, който успешно лекува Ковид и всичко друго разреждал кръвта , както аспирина.Аз лично го ям от 3 години.
цитирай
8. radostinalassa - Тук никой не разбира...
09.06.2023 17:24
от натуропатия.
цитирай
9. kolevdobri - Ако можеше....
27.03 14:32
...изкуственият интелект да дава точна диагноза за предразположение към заболяванията, след това за самата диагностика и да препоръча методи на лечение. Че ако можеше и да лекува... И всичко да стане на база на една капка кръв от пръста, както онази милиардерка обещаваше или по някакъв още по-лесен начин - тест на слюнка, урина и т.н. и това струване повече от 50 лева, ехеееееее, ни чака такъв живот, че само си викам - Дано, Дано, Дано....

Но дотогава приемаме, че ИИ се появява, защото естественият интелект хич го няма. Той просто запълва празнините. Нали знаете, че в природата празно няма.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: mastino
Категория: Новини
Прочетен: 351816
Постинги: 194
Коментари: 583
Гласове: 269
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031