Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.08.2014 14:44 - ЦЕЛТА НА САЩ Е ДА РАЗПАЛИ ВОЙНА МЕЖДУ РУСИЯ И ЕВРОПА
Автор: kolevm38 Категория: Изкуство   
Прочетен: 977 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Целта на САЩ е да разпали война между Русия и Европа

Идните пет години са решителни за САЩ и света

image

Това, което казвам може да го чуете от много хора. И далеч няма да цитирам само дисиденти като Чомски. Какво да кажем за Робърт Гейтс (бивш шеф на Пентагона), Пол Робъртс (бивш  зам.министър на икономиката при Рейгън), Збигнев Бжежински (бивш съветник по сигурността, отявлен русофоб), Ангела Меркел (канцлера на Германия), Рон Пол (неколкократен кандидат на САЩ)? Това са малка част от изтъкнати политици и експерти, които констатират, че агресията в Украйна е инспирирана от САЩ и че там фактически бе извършен преврат.

За нещастие малко български медии цитираха тези хора. Ние виждаме как с пълен ентусиазъм редакциите кипят – „имаме новина – снайперистите на „Майдан“ са били на Янукович!“, но далеч не с този ентусиазъм беше отразено становището на независимата комисия, разследваща чии са били снайперистите, което бе обявено преди няколко дни.

Според комисията снайперистите, които стреляха по невъоръжени протестиращи, не са били от „Беркут“ (тоест пратени от Янукович), „съдейки по типа боеприпаси, които са използвали“ и по обстоятелствата около убийствата. Например в единия случай немски журналисти разкриха, че по протестиращите се стреля от хотел, намиращ се зад тях, който при все това беше превзет от „майданците“ и превърнат в тяхна щаб-квартира, а силите на реда се намират фронтално от тях. Немските журналисти показаха и фотоси на стрелците, а радио-любител, който е прихванал честотите на „Беркут“-ите го предостави на журналистите. От него се чуват репликите на служителите на реда: „Кой стреля по тези?!“, „Не са нашите, ние стреляме само по въоръжените“. Още по-смущаващо неглижиран беше прихванатия разговор между между върховния представител на ЕС по външните работи Катрин Аштън и естонския външен министър Урмас Пает, в който се казва, че тези снайперисти са наети от лидерите на „Евромайдан“.

От държава на излишъците за няколко години САЩ се превърна в държава тънеща в дифицити с нарастващ външен дълг. А когато американската икономика тръгна по спиралата на долу започнаха войните в Ирак и Афганистан. Към днешна дата можем да кажем, че агресията в Сирия и Украйна беше инспирирана от САЩ отново по същите причини. Американците не си правят илюзии – те знаят, че не могат до безкрай да увеличават тавана на дълга. Впрочем, Китай вече е икономическа сила номер едно и това, което остава да направят е само да укрепят своята позиция. Можем да погледнем какъв икономически ръст има Китай спрямо Европа, САЩ или Русия.

Американците обаче имат своя шистов коз в тестето

и ще се възползват от него в близките пет години. Едва ли НАТО и САЩ са си и мислили, че успешно ще превърнат една съседна на Русия държава в свой плацдарм с техни военни бази. Това щеше да е само бонус, но нямаше как да стане. Русия реагира. Не случайно Запада само лицемерно превърта касетката с речите за „демокрация“ относно Крим. Както попита Рон Пол – „Какво ги интерсува САЩ чий флаг се вее на хиляди километри от тях?“. Всъщност те очакваха, че това ще се случи. Защо никой не рева за демокрацията, когато в Южен Судан под условията на гражданска война (една от най-дългите и кървави) се проведе референдум за отцепването на Южен Судан от Судан? Може би, защото към днешен ден американски компании като „Шел“ грабят петрола в Южен Судан – в такъв случай явно няма проблем да се проведе референдум.

Според МААЕ американските залежи от шистов газ са достатъчни, за да изместят сегашните лидери по износ – Саудитска Арабия и Русия. Но в доклада на МААЕ пише още нещо, което е хубаво и родните лобисти-защитници на американските шистови компании, обясняващи колко „безопасен“ е фракинга, да прочетат – залежите стигат само за пет години. След това всичко ще се върне по старому – СА и Русия ще си върнат позициите.

Ето защо приближени (в някои случаи като Хънтър Байдън – син на американския вицепрезидент, който бе назначен в борда на директорите на най-голямата частна украинска газова компания „Бурисма Холдинг“) до американски топ-политици вече са на ключови позиции в стратегически за икономиката на Украйна сектори. Така още преди свалянето на Янукович Виктория Нюланд (зам. държавен с-р на САЩ), по нейните думи, е „призовала президента да подпише договор с американските газови компании за добив на шистов газ. Естествено при крайно неизгодни условия. Седмици след назначаването на Арсений Яценюк, който няма как да спра да повтарям като пример, че на последните избори, в които участва получи 7% подкрепа и то не само в Западна Украйна, а от цялата страна, той констатира, че газовите хранилища били празни. Интересно с оглед на ситуацията защо на новото правителство беше нужен половин месец, за да констатира това. Къде изчезна газта? После се появиха информации (и до днес неопровергани официално), че златния резерв на Украйна е бил изнесен тайно от страната. Това си е техен проблем, приятелството със американците винаги е струвало скъпо, ако въобще отношенията между САЩ и някой от сателитите може да се нарекат „приятелски“. Но изчезването на остатъците украински газ само форсира газовата криза.

Европейците трябва да стоят на студено,

трябва да има газова криза и срив между отношенията Европа-Русия. Въпреки че те трябва да си сътрудничат, защото това е единствения шанс за мир и стабилност САЩ не трябва да го позволяват. Така Европа жертва своите интереси заради послушанието си към Съединените щати. Плахо и от родния ефир някои наши политици посочиха алтернативата на руския газ – американския шистов газ, или даването на концесии (и свалянето на мораториума) за добив на шистов газ на американско компании като „Шеврон“. Но как да убедим Ангела Меркел да налага санкции срещу Русия (говоря за реални санкции, каквито досега няма;), след като Германия купува руския газ на преференциално по-ниски и много изгодни цени? Може би отговора на този въпрос търсеха американските служби, когато подслушваха германския канцлер. САЩ и ЕС умишлено шикълкавят и подхвърлят дребни монети на Украйна. Целта е страната да не плаща колкото се може своите дългове към Русия (Газпром), след което доставките на газ към Украйна да спрат, съответно и към Европа. Саботирането на проекти като „Южен поток“ например е една от конкретните цели на САЩ, които касаят пряко и България. Но държави като Италия твърдо отказаха да саботират проекта. Има много неизвестни в американския план, при все че те не могат да подчинят цяла Украйна. Следващия й президент съвпада точно с тези решителни пет години, за това беше важно на всяка цена той да е някой про-западен като Тимошенко.

Това е простата истина и очаквам това, което стана в Либия, Сирия и Украйна да избухне и във Венецуела (една от най-богатите на петролни залежи държава, която изгони американските корпорации и национализира ресурсите си). Тези пет години са последния шанс на САЩ да запази своя „Пакс американа“. Времето изтича и САЩ трябва да действат. Нека не забравяме, че единствения реален победител след Втората световна война беше именно САЩ, защото докато Русия и Европа воюваха САЩ потриваше ръце. Великобритания изгуби влиянието и колониите си, Германия бе смазана, а Русия беше твърде изтощена. Архивите са разсекретени отдавна и в тях ясно се вижда, че възполозвайки се от това благоприятно положение САЩ умишлено са провокирали Студената война. Така че можем да се молим за нова фаза на Студената война, защото другия вариянт е световна война номер три.

 

Сподели »



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10377886
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1996
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930