Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03.2012 15:56 - НАРОДНО ЛИ Е НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ
Автор: kolevm38 Категория: Изкуство   
Прочетен: 1509 Коментари: 0 Гласове:
2



v

НАРОДНО ЛИ Е НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ


 

Поне за сега така се нарича, но за да е народно трябва да бъде избрано от целият народ, а то се избира едва от около 41 % от имащите право на избор.. Това разбира се е и наша грешка защото имащите право на глас отказват да изпълнят това си право. Друг е въпросът защо не използват това си право. Не го използват защото нямат доверие в избраните законотворци и как да имат , като повече от 22 години водят страната ни към гибел. Нито едно народно събрание през този период не може да се похвали да е създало стабилно правителство, което да мисли за тоя народ. И как да мислят, като в него има хора още от Великото народно събрание. Хора, на които целият им трудов стаж минава да лъскат банките в народното събрание и не само това. Не мога да разбера, като за 22 години нищо не са правили освен да се обогатяват, защо още ги предлагат и защо ги избираме.Този партиен подход при избор за народни представители е пагубен за България. Време е тези господа, които само са стояли там, яли и пили за сметка на гласоподаващият български народ по два и повече мандата да ги изхвърлим. В народното събрание трябва да влязат млади законотворци необременени от миналото. Има вече достатъчно млади хора с нови виждания, но как да изгоним старите, като са захапали здраво кокала и не го дават на други.

Ако един работник направи брак в производството той го заплаща, а господата от Народното събрание, няма да са приели нито един закон, който след това да няма някакви корекции. Това говори, че има брак в тяхната работа. Обаче от тия лоши закони страда пак „материяла , както го нарече Бойко Борисов,“материял“ който ги избра тези господа.

Аз предлагам за всеки закон, на който се направи промяна в деня на промяната да се отбиват по 10 % от заплатите на тези депутати, които са гласували за приемането на този закон и колкото пъти търпи корекция, толкова пъти да им се намаля месечната заплата. Само така може да им се увеличи законодателната им активност и това предложение да се впише в правилника на народното събрание.

Второто ми предложение е за народни представители да бъдат издигани лица, които не са били повече от два мандата депутати.

ТРЕТО : Народното събрание да се състои от 80 човека и то млади специалисти.

Народните представители да получават само основните си заплати. Даването на средства за секретарки, експерти и др., ако се налага да ползват да се дават на определените лица, които са използвани, а не на депутатите , ако не ползват такива. Които не ползват, каквото им се полага да не се дава и да остава като икономия на бюджета след, което да се връща в националния бюджет, а не тези икономии да се раздават в последсвие като бонуси. Депутатите да имат право само на основната заплата, която не е никак малка, като се сложат и всички привелегии, които ползват, заплатата нараства значително. Участието на депутатите в комисии също да не се заплаща допълнително защото се извършва в рамките на едно и също работно време. Щом са на щат и го вършат в работно време си получават щата. Допълнително възнаграждение могат да получават само отговорниците на парламентарните групи.

Малки ли превилегии ползват народните представители, че ги зарявате с пари, а хората в страната по няколко месеца не могат да си получат заплатите, а фирмите първо си внасят данъците да има за вас, а за работниците каквото остане.

Уважаема госпожо Цачева, Вие говорите за откритос в Народното събрание. Щом сте толкова открити много Ви моля да поместите в Интернет и софийските ежедневници следните данни за народното събрание :

  1. Бюджета на Народното събрание за 2011 и 2012 год.

  2. Брутните заплати по отделно на всички депутати за 2011

  3. Средна издръжка на 1 депутат за 2011 год.

  4. Какви допълнителни материални бонуси ползват депутатите като: коли, шофьори, секретарки, преводачи, специалисти, храна, хотел, чистачки, миячки, телячки и др. и т.н.

  5. Колко лв. като субсидия получава всяка парламентарно представена партия по отделно за 2011 год.

  6. Колко субсидия получават партиите по отделно регистрирали се за участие в изборите./последните избори/

Ние не сме съгласни от бюджета да се субсидират партийните централи. Всяка партия си има членска маса имат и приближени фирми, за които изгатвят лобизки закони и да се самоиздържат.

Аз съм безпартиен и не съм съгласен от моите данъци да отиват в партийните каси, независимо в кои.

Защо за тях , депутатите се осигуряват екологично чиста храна и то на минимални цени, а народа, който ги е изпратил там и и с негови средсва със заплатата си не може да се изхранва, да няма за парно лекарства и др. Да не, заплатите на депутатите да са по-малки от тия на данъкоплатците. Кога един работник ще си позволи лукса да консумира като тяхната храна и то на минимални цени. Какво те се повече от нас,като ние ги издържаме, а освен това сега е криза. Тези хора имат ли срам, не ми се вярва.

Това не е ли геноцид към собствения си народ.

Не виждате ли господа избиратели, че народните представители сме ги угоили, като прасета за коледа.

Приехте „Декларация“, че по Живково време е имало насилие и гонения на лицата с мюсюлманско вероизповедание , тъй наречените български турци . Не ви ли е срам от тази декларация. За 22 години вие изгонихте в чужбина цвета на българската нация, като закрихте стотици хиляди работни места и с това принудихте, най-младите и най-способните българи да се скитат немили недраги по тая „пуста“ чужбина да стават бели роби и робини по чужди държави. Да подхранваме западните господари с проститутки. Ето до къде докарахте България.

Уважаеми господа народни представители предлагам да вземете следното РЕШЕНИЕ :

„Народното събрание, Правителството и държавните институции упражняват УМИШЛЕН ГЕНОЦИД срещу целият български народ“

Ако аз съм един управник няма един ден да стоя в народното събрание или в МС . ЩЕ НАПУСНА ДЕМОСТРАТИВНО защото не мога да гледам това, което вършите.

Вие работите против България.

С неадекватната си политика на изговане на елита на нацията вие рисковате да превърнете България в турски вилает Булгаристан, но това вече никой няма да ви го прости.

Предлагам също Народното събрание да се смени името и да се казва не „народно“ а „Противо народно събрание“, парламент, бърдак или както решите, но управляваща институция, която работи против собствения си народ не може да се нарича „НАРОДНО“ събрание.

Предлагам още, народното събрание да се премести в бившия партиен дом, а тази сграда да остане като“ музей на законността " Ако и това не може да стане то поне свалете мотото „Съединението прави силата „ и поставете на негово място „Съединението прави разделението“. Ние не сме били разделени толкова много никога до сега от 1396 година насам.

Разделението е повече от това по времето на Иван Шишман Той поне тогава е имал армия и се е опитал да защити България от османските пълчишта,а вие сега ще им я поднесете на типсия. Та вие сега и армия нямате да им се опъните. Вие какво мислите. че САЩ, Англия, Франция и Германия ще ви помогнат. Никой от тях няма да Ви погледне, както не погледнаха на Кипър .

Последното ми предложение е: Тъй като не оправдахте доверието на целия българси народ включително и на вашите избиратели, всички депутати и министри събирайте си багажа подавайте оставките си, докато не сте до разсипали България и до като народа не се е дигнал да ви помете като измет.

БОГ ДА ПАЗИ НАС И МАЙКА БЪЛГАРИЯ


 

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


 

  •  




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10359697
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1996
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930