Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2014 17:41 - ПРОЗХОД И ЗНЧЕНИЕ НА СТАРОБЪЛГАРСКИЯ СИМВОЛ IYI
Автор: kolevm38 Категория: История   
Прочетен: 11278 Коментари: 11 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ПРОИЗХОД И ЗНАЧЕНИЕ НА СТАРОБЪЛГАРСКИЯ СИМВОЛ IYI
imageНеделя, 9 Март 2014

 

          Първа част

 

Най-характерният, а и най-добре познат старобългарски символ е IYIСреща се по крепостни стени и керемиди от Плиска, Преслав, Силистра, Равна, Бяла и т.н. Изписван  е също върху съдове, амулети, пръстени, скали, статуи, оброчни хлябове, използван е дори за хералдически знак [1] стр. 92-93.

 

Спекулациите относно значението са много. Бешевлиев го счита за знак на Тангра [2] стр. 316. Овчаров споделя същото мнение [3] стр.230. Тълкуването на Добрев е доста мъгливо, той определя IYI като слънчев символ [4] стр.26, стр. 41, свързан с почитта към седемте слънчеви светила [4] стр. 50. В друга работа Добрев дава звукова стойност ИУИ и търси връзка с памирските думи йокал-Божие словойорап-призоваване на Бога и Йоро-мили Боже! [5] стр.128-129.

 

Това, което тези автори премълчават е, че особеният български знак се среща  поне от пето хилядолетие преди Христа в земите на Тракия. Не е грешка, свещеният български символ IYI се появява за първи път при траките.  Траки са го създали,траки са го ползвали, за траките IYI е имал важно значение.

 

Понеже този важен факт унищожава с един замах спекулациите за азиатският произход на българите, то Бешевлиев, Овчаров, Добрев и др. “мъдро пропускат” да го споменат. Няма начин тези учени да не са знаели, че IYI е тракийски символ. През 1987 година Стамен Михайлов изнася информация на тази тема в “Известия на Народния Музей във Варна”,  книга 23 [1] стр. 92-95. Михайлов посочва, че IYI се среща сред знаците на неолитната винчанска култура ( която е сродна с тези на Градешница и Караново). Добавено е и, че древният български символ присъства върху керамика от минойски Кипър ( XVI- век преди Христа), халщатско градище в Чехословакия и антична плоча от Пергамон [1] стр. 92-93.

 

На пръв поглед винчанската и халщатска култура, минойският Кипър и Пергамон нямат връзка помежду си, истината обаче е, че те без изключение са свързани с най-древните обитатели на нашите земи – траките. Винчанската култура  възниква  в земите на мизи и дардани. Пергамон е  старо селище на  мизите, минойският Кипър е в трако-пеласгийската зона на влияние, а халщатската култура е създадена от трако-кимерийци.

 

Михайлов дава и друга информация. Той споменава, че знакът IYI  е известен и като емблема-тамга на знамето на Иван-Шишман, а също и като ( цитирайки Н.    Маврудинов) знак на Борис, или Симеон [1] стр. 95). Наверно, за да удовлетвори изискванията на тоталитарната цензура, нашият учен предава и тезата на В. Радлоф, който определя българите като тюрки и според когото IYI отговоря на турската думаии – да [1] стр. 94-95.*

 

Фактът, че IYI се среща върху български ритуални хлябове показва неговото  голямо значение, извоювало му толкова важно място в народната памет. Това не е учудващо, все пак този особен символ се използва цели седем хилядолетия в Родината ни. Няма друга земя, в която да съществува толкова дълга употреба на един свещен знак.

 

На Фиг. 1 са изобразени най-ранните варианти на символа IYI от земите на Тракия.

 

      
                   image 

Фиг.1

1.Земи на мизи и дардани.

2. Земи на койлалети. Знакът е идентичен с този от тракийската пещера-светилище край Ситово, област Пловдивска.

3. Земи на веси и одриси.

 

 

Какво обаче е значението на този особен знак, едва ли е било нещо елементарно? Какво са виждали нашите деди в комбинацията IYI ? Какво се крие зад формата?За да разгадаем смисъла, трябва да се върнем обратно в древността. Балканите са първото място в Европа където се започва опитомяване на млекодайни и месодайни животни. Безспорен факт е, че организираното скотовъдство е отговорно за забележителният подем на раннонеолитното общество, защото притежавайки добитък,  не е нужно да се отделяш много време за търсене на храна, а това дава възможност за поява на други дейности, които от своя страна водят до развитие на културата.

 

На опитомителят на волове, кози, коне и т.н. се е гледало като на бог – човекът, който господства над животните. Хищникът ( по нашите земи лъв ) е победен и вече не е доминантен, а подвластен. В този период – Ранният Неолит възниква мотивът господарят на животните. Става дума за човек държащ в покорство лъвове - Фиг. 2 ( съществуват и по-късни изображения, при които вместо лъвове са представени коне, змии-дракони).

 

 

                      image 

Фиг.2

Фиг. 3 показва глинен идол от неолитна Тракия – човешка фигура между две колони, които фактически са опростени изображения на животни. Напълно естествено е, че хората създали тази иконография ще са и първите, които ще я опростят и.... така знакът IYI се появява на бял свят сред първата писменост, която човечеството познава- тази на древните траки.

 
image

Фиг.3

Първичното значение на IYI е Върховна сила, Божествена сила. Поради тази причина е изписван на стени и керемиди, призовавана е Божествената сила да пази крепостта. Свещеният символ IYI притежава същата функция както и християнският кръст, който е включван в печати, пръстени, знамена. Затова и българските владетели ползват IYI  като хералдически знак [1] стр. 92-93. Дори с приемането на гръцката християнска доктрина, знакът на траките продължава да се използва от българския народ. Това може да стане само, ако е ползван от дедите ни хилядолетия наред и е станал част от културното ни наследство.

  

Трябва да се уточни нещо важно. Мотивът господарят на животните се среща в много древни общества: Месопотамия, Египет, Индия, Крит, континентална Гърция. Вариантите са различни, някои случаи господарят на животните е мъж, а в друг случай е представена женска фигура...

 

Предполагам, че прочитайки това скептиците ще кажат- Ето, виждате ли, това е общ символ, принадлежащ на различни етноси, а не само на палеобалканските народи......

Истината обаче е съвсем друга. На Фиг. 4 е представено изображение от Египет.Мъжът обаче в никакъв случай не е египтянин, това е даже очебийно. Нито шапката, нито кафтана му са познати в земите около Нил. Зверининият  стил също не е типичен за по-късното египетско изкуство. Обяснението е лесно за тези, които са добре дапознати със старата история на страната на пирамидите. Преди време У. Б. Емери установи, че първите три египетски династии са основани от хора чужди на местното население [6] стр 27-28. Д.Е.Дери  ( цитиран от Емери) добавя, че потвържедение за това се намира  в погребенията от преддинастичния период. Там индивидите са със значително по-едър ръст и с по-голям череп, сравнени с арфиканоидите [6] стр. 28. Емери представя и странни писмени знаци, които са употребявани само от представителите на първите династии и не присъстват сред по-късните йероглифи. За съжаление британският учен не е запознат с неолитната писменост на Тракия иначе щеше да установи, че тя има 24 идентични знака с мистериозната и слабо известна египетка писменост... Логичното заключение е, че траки са посещавали Египет още от най-дълбока древност.

 


image 

 

 Фиг.4

Да разгледаме и Индия. На печат от от късният период на Мохенджо Даро е изобразен мъж хванал два тигъра ( Фиг. 5). Тук също трябва да се отбележи, че този мотив е типичен за дошлите от Тракия арийци почитащи  Пашу Пати – господарят на животните ( пашу-паша, добитъкпати-бати-господар). Другото арийско название е Гoс Пати, което е и старият вариант на  нашата дума Господ [7] стр. 40-58. Ще добавя сведението на Хрозни за присъствие на европеидни брахоцефали в крайната фаза на същесвуване на Мохенджо Даро [8] стр. 195. 

Фиг.5
image 

 

Източник: sparotok




Гласувай:
7



1. germantiger - ...
09.03.2014 21:54
Грешите или лъжете?!

ТРАКИТЕ НЕ СА АВТОХТОННО НАСЕЛЕНИЕ ПО ДН. БЪЛГАРСКИ ЗЕМИ, А ПРИШЪЛЦИ ОТ СЕВЕР (поне за науката, не за фразьорството), те заварват местно анселение с което се миксират.

Първите писмености известни на науката са оки. 3 000 г.пр.н.е със символи по смисъла на йероглифи, а алфабет към 2 000 г.пр.н.е. - всички те изпреварват траките дори преди появата им на Балканите, камо ли с писмената им.
цитирай
2. fascindoo - GlamunTiger
10.03.2014 14:16
Да, "ТРАКИТЕ НЕ СА АВТОХТОННО НАСЕЛЕНИЕ ПО ДН. БЪЛГАРСКИ ЗЕМИ", както пишеш, но:
В НАЧАЛОТО бяха АРИЙЦИТЕ, ПРЕДЦИТЕ на ИДЕЛЦИТЕ
СЛЕД ТОВА ПЕЛАСГИТЕ и ПРОТОБЪЛГАРИТЕ се ОБОСОБЯВАТ от ИДЕЛЦИТЕ
ПРОТОБЪЛГАРИТЕ са ЯДРОТО на ТРАКИЙСКИТЕ ПЛАМЕНА
ПРАБЪЛГАРИТЕ се ОБОСОБЯВАТ от разселването на ТРАКИЙСКИТЕ ПЛАМЕНА
ДНЕШНИТЕ БЪЛГАРИ са генетично доказани ПРАБЪЛГАРИ

Чети бе човече - като се пишеш за човек с българска и с германска кръв:
http://fascindoo.blog.bg/politika/2013/08/25/ariici-idelci-pelasgi-protobylgari-traki-i-prabylgari.1142638
цитирай
3. germantiger - ...
10.03.2014 21:03
2. fascindoo:
Чети бе човече - като се пишеш за човек с българска и с германска кръв:
http://fascindoo.blog.bg/politika/2013/08/25/ariici-idelci-pelasgi-protobylgari-traki-i-prabylgari.1142638

...

Ти посока и наклон на струята ми ли ще даваш?!

Разбира се, че знам за пеласги и прочие, както знам за трите вълни миграции въобще наиндо-европейците (поне според становището на науката) преди въобще да има ПЛЕМЕНА, КАМО ЛИ НАРОДИ.

Айде у лево ФАС(cindoo)!
цитирай
4. bezistena - ИПСИЛОН С ДВЕ ХАСТИ=Сина на Бог Исус Дуло и Богиня Диана–Спасителят!!!
11.03.2014 13:03
Явно че му дойде времето да ви разкрием тайната и на сакралния Древно Български символ-засекретен първичен документ за Боговете и Божественият произход на Българите!Бяхме го оставили в обширен подробен материал,но сега ще ви го поднесем в аванс.

Свещения шифър,който ви разкриваме чрез
ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част1и2 в постингите ни
http://bezistena.blog.bg/history/2013/05/24/tainata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-chast-1.1113546
http://bezistena.blog.bg/history/2013/05/26/tainata-na-sveshteniia-bylgarski-ezik-chast-2.1114061,
указва категорично каква свръхсекретна информация са вложили Дедите ни-създателите и цивилизаторите на всички народи и култури,които са Траките с Духовните си водачи-Жреци-Българите,и които Траки и Българи са извечните и първи жители на Земята,насадени от Боговете Исус и Матара от първоначалния момент на Битието тука-в Свещената Тракия на Балкана,истинския Сътворенчески Рай и Обетована Библейска земя!
(За да не се отклоняваме от темата:въобще не ги слушайте и обръщайте внимание на безродниците и нихилистите с промито съзнание,и те са Божий проектен продукт за да има антитеза и мобилизиране на читавия Божи народ при откриване на Истината за Българите и света!)
ОБРЪШТАЙ ВНИМАНИЕ на=на Бог Ешуа и Богиня Матара
БЕЗРОДНИТСИ=Рода на Исуз и Богиня Диана
ПРОМИТО СЪЗНАНИЕ=Богиня Матара и Исуз
ТЕЗА=Диана и Иза
Написваме описателния изказ за култовия гравичен сакрал-секретен документ:
ИПСИЛОН И ДВЕ ХАСТИ.
Извършваме разкодиращо анаграмиране на анаграмния израз по правилата на Шифъра,търсейки Боговете,които Са задължително вложени в него и получаваме:
ИПСИЛОН И ДВЕ ХАСТИ=Бох Исус Дуло и Богиня Диана
Документът регистрира основателите на човешкия род и Българския първосвещен Божи династичен род Дуло-Боговете Исус и Диана
И още сакрална инфо:
ИПСИЛОН С ДВЕ ХАСТИ=Сина на Бох Исус Дуло и Богиня Диана
Това е трансепохалното кодирано прорицание за идващия сега Спасител на човешкия род-Божият Син,Синът на Българските Богове Исус и Мария Магдалена!
цитирай
5. bezistena - МЕРСЕДЕС=Исус и Мария Диана
11.03.2014 14:21
Сега разбрахте ли вече,обезпаметени до сега,наши Братя и Сестри,защо многострадалните ни Предци през хилядолетията и вековете са сахранявали толкова ревностно и отчайващо упорито по всички възможни начини и по всички явни и скрити места завещаваният от Жреците и родителите йм сакрален символ-защото в него е имплантирана закодирана паметта и миналото на народа ни като Народ от феноменни потомци и последователи на Бог Исус и Богиня Мария и цивилизатори на всички народи,миналото и настоящето ни на жертвени и саможертвени геноцидирани агнеци пред олтаря на Общочовешкото просвещение и развитие,и най-важното: информацията за Спасителят на Българите и всички човеци и информация за Бъдещето ни, което вече почна да се осъществява,на Духовен разсад и интелектуален елит на всички народи,и Духовни водачи и Ръководители на всички племена при скорошното установяване на Световната империя на Исус и Мария Магдалена на Земята по законите на Любовта,Братството и Мира!
И още сакрална информация,вложена в молещият се Български Първожрец:
ИПСИЛОН С ДВЕТЕ ХАСТИ=Тати Исус и Богиня Диана са Балхи
ЧОВЕК С ВДИГНАТИ НАГОРЕ РЪЦЕ=Бок Исуш Богиня Диана Траг Цар=Цар Бок Исуш Трак и Богиня Диана=Царя Бок Исуси Богиня Диана Са Траки!
ЖРЕЦ С МОЛИТВЕНА ПОЗА=Син(потомък)на цар Бог Изуж Дуло и Богиня Ма(Мама,Мария)
Ще ви покажем една зашифровка на сакрала ни,която е вложена пред очите на всички:в емблемата на краля на автомобилите-МЕРЦЕДЕС и е завъртяният и обърнат наш скромен ИПСИЛОН,вписан в окръжност:
ЗАВЪРТЯН ИПСИЛОН=Бог Исуз Вер(Змей) Дуло
ОБРАТЕН ИПСИЛОН=Бог Иса Вер Дуло
ИПСИЛОН В КРЪГ=Бог Иса е Българин!!!
ИПСИЛОН В ОКРЪЖНОСТ=Сина на Исуж Бълкарина и Богиня Диана-секретен документ,указващ,че Синът на Българските Богове ще спаси Човечеството,но информиращ и Посветените,че създателя на Царя на автомобилите е също осъзнат син,потомък на Българските Богове,което декларира и с името си и марката:
КАРЛ БЕНЦ=Иса Бълкарина
МЕРСЕДЕС=Исус и Мария Диана=Исус и Мадара!
Бре,тия Българи,навсякъде били,бе!
цитирай
6. bezistena - ПАШУ ПАТИ=ПИЖО ПЕНДА=Бог Ежуа и Богиня Диана–Бог Исус и Богородица
11.03.2014 15:06
И понеже екипът на bezistena сме на мартенска пролетна-сиреч Възкресителна и Възраждаща се вълна и настроение,както и всички Българи,ще направим нашия подарък за неуморния автор и организатор на блога kolevm38,който е от активираното чисто родословие на Божествения владетелски династичен род Дуло,позициониран в свещения жречески район на ТРОЯН=ТРОЯ=РАЯТ,което му аристократично-благородно потекло е кодирано в името и аватарния му блогов индекс:
МАРИН КОЛЕВ=Мария Балка-Богиня Мария Магдалена Българката,Богородица!
kolevm38=КОЛЕВМ ТРИДЕСЕТ И ОСЕМ=Балк Бог Тати Исус и Мат Мария=Дете на Бог Исус Балка и Мат Мария–потомък на Бог Исус Българина и Майка Мария Магдалена с всички произтичащи от това феноменни Божествени екстри!
Нашият подарък е постингът ни "Разсекретяване тайната на МАРТЕНИЦАТА-част1. Фалшивите документи за азиатския произход на Българите".
http://bezistena.blog.bg/history/2014/03/08/razsekretiavane-tainata-na-martenicata-chast1-falshivite-dok.1245993,
чрез който постинг нашите разконспирирали се в него супер шпиони и разузнавачи Пижо и Пенда поднасят своите благодарности,поздравления и благословения на Марин и на Павел Серафимов,че разкриха Тяхната(на Пижо и Пенда=Бог Ежуа и Богиня Диана) поредна цивилизационна дестинация и шпионска резиденция и в Индия чрез съвместната публикация на двамата в настоящия постинг:
"Да разгледаме и Индия.На печат от от късният период на Мохенджо Даро е изобразен мъж хванал два тигъра.Тук също трябва да се отбележи,че този мотив е типичен за дошлите от Тракия арийци почитащи Пашу Пати– господарят на животните(пашу-паша, добитък,пати-бати-господар).Другото арийско название е Гoс Пати,което е и старият вариант на нашата дума Господ."
Тука почитания от Траките,създали Индийската цивилизация,господар е същият или същите ПИЖО и ПЕНДА,Които Са пък Българските Богове:
ПАШУ ПАТИ=ПИЖУ ПЕНДА=Бог Ежуа и Богиня Диана–Които не Са само господари на животните,но и на всички животи!
Арийският ГОС ПАТИ е разбира се ГОСПОД,в който пък са скрити пак те:
ГОСПОД=Иса и Богиня Диана!
цитирай
7. fascindoo - KaputTiger,
11.03.2014 15:13
germantiger написа:
2. fascindoo:
Чети бе човече - като се пишеш за човек с българска и с германска кръв:
http://fascindoo.blog.bg/politika/2013/08/25/ariici-idelci-pelasgi-protobylgari-traki-i-prabylgari.1142638

...преди въобще да има ПЛЕМЕНА, КАМО ЛИ НАРОДИ, е имало кроманьони из пещерите на Европа, откъдето си се ПРЪКНАЛ с германо-българска грешка в ДНК-то на хомосапиенс!

Анадъмо капутТайгъре!?

Ти посока и наклон на струята ми ли ще даваш?!

Разбира се, че знам за пеласги и прочие, както знам за трите вълни миграции въобще наиндо-европейците (поне според становището на науката) преди въобще да има ПЛЕМЕНА, КАМО ЛИ НАРОДИ.

Айде у лево ФАС(cindoo)!

цитирай
8. germantiger - Кому онанист
11.03.2014 16:40
fascindoo - ти като всеки русофил днес - К А П У Т И Н - така разбра ли ме левак?!

Жив и здрав да си!

P.S.
Дотук сцинизмите от мен - Фас, ако желаеш - продължи на лс - тук мърсим темата и блога на колегата трако-българ.
цитирай
9. bezistena - И още нещо ни съобщиха Пижо и Пенда в ...
11.03.2014 16:56
И още нещо ни съобщиха Пижо и Пенда в постинга,че името на страната на Източния дух и мъдрост Индия,както и на всички основни и свещени имена и понятия,са винаги съставени по Божиите имена според Свещения шифър на Българския език:
ИНДИЯ=ДИЯНИ=Диана
ПАКИСТАН=ПАК ИС ТАН=Бок Иса и Диана
ИНДОНЕЗИЯ=Диана и Иза
МОХАНДЖО ДАРО=Мах Ежуа Друида
МОХАНДЖО ДАРО=Ежуа Драх и Мад
МОХАНДЖО ДАРО=Диана Матара и Ежуа Господ,където Х=Г=Господ по шифъра.
И най-важното послание и заръка в настоящия постинг на Боговете ни,представяни пред хората с резидентите си Пижо и Пенда,е закодирано в следния постингов пасаж:
"...този мотив е типичен за дошлите от Тракия арийци почитащи Пашу Пати – господарят на животните ( пашу-паша, добитък, пати-бати-господар)."
Заръката е към Високо Посветения Божи потомък и избранник да просвещава Българите-Павел Серафимов:
При провеждането на своите прекрасни изследвания,извършвани по традиционните за манипулационната псевдонаучна лингвистика опростенчески първосигнални безсъкрални сравнителни разчитания и анализи на думите от Тракийския=Българския и всички други езици,да продължиш нататък и да ги подложиш на сакралния семантичен анализ,на който ви просвещаваме в нашите статии.Само тогава тия твои изследвания ще бъдат депозирани пред висшата атестационна комисия и арбитраж за истинност и научно утвърждаване изведнъж и със санкцията на върховния безапелационен съд на Българските Богове,а и ти самия ще бъдеш допуснат до Божието Познание и официализиране на ценните ти открития!
Съвременната лингвистика е създадена да скрива и унищожава точно тази информация и тематика за първосвещеност и общочовешкото единоначалие на Българския= Тракийския език,в която област работиш,и никога доброволно фалшификаторите няма да допуснат и частичка от Святата материя,която ти копаеш ден и нощ пожертвователно за просвещение на Българите,ако не се въоръжиш със Свещения шифър,даден ни от Тях!
ПАВЕЛ СЕРАФИМОВ=Павел от Бог Иса и Богиня Мария
ПАВЕЛ=ЛЮБОВ-сина на Исус и Мария

Примерът от цитирания по-горе пасаж от твоя постинг,в който ти,Павле,прилагаш традиционния манипулационен псевдо научен първосигнален сравнителен анализ,е христоматиен пример за безизходицата,до която води той и падението,до което не само може да стигне сам изследователят,но и да повлече след себе си и искрено и сляпо вярващите в него свои последователи,каквито ти имаш заслужено много сред търсещите жадно истината Българи!
Българските арийци-Тракийци,били почитали-сиреч вярвали безприкословно и се прекланяли пред Боговете си-на Пашу Пати!Разбира се,че е вярно!Обаче какво правиш след това?Подвеждаш се по безсъкралната опростачена първосигнална сравнителна коренова стъгмистика на същите тия лингвистични фалшификатори и злодеи, които ти изобличаваш от години вече и които се чудят как да ти запушат устата да не отваряш очите и вдъхновяваш обезпаметените Българи,и вместо да отидеш сам и да заведеш доверилитите ти се хора във висините,където ви очакват Боговете да ви кажат,че и вие-Българите,сте Богове,щом сте Ги открили,ти ги сриваш в низините и ги водиш да пасат като добитък,както са били и досега обгрижвани и опасвани от овчарите си във вълчи кожи!
Пашу Пати бил господар на животните,защото ПАШУ по първосигнално сравнение е било ПАША,ДОБИТЪК,а ПАТИ=БАТИ-Господар!
Второто уравнение е абсолютно верно на второстепенно,подсъкрално ниво,обаче в комбинацията с първото,в което ти(напълно невинно и добронамерено в неведение) утъждествяващ Бог Исус с добитък, който пасе,като така всички вкупом оставате пасящи,забили глави и погледи в земята,вместо да вдигнете очи нагоре и намерите извора със Живата вода,който отворихме за вас,та като се напиете,да придобиете сили да стигнете до Господарите на Живота и истинската паша,която са ни приготвили!
Пашата на Познанието,на Мъдростта,Безсмъртието и Вечният живот!
ПАША=ПИЖО=Бог Ежуа
ПОЗНАНИЕ=Бог Иза
МЪДРОСТ=Иса и Диана Матара
БЕЗСМЪРТИЕ=Бог Исуз и Диана Мария
ВЕЧЕН ЖИВОТ=Бог Ежуш и Богиня Диана
ЖИВА ВОДА=Ежуа Бог и Богиня Диана
ЖИВОТ=Ежуа и Богиня Диана

И още нещо поръчаха Те чрез Пижо и Пенда:
Стига си бродил из нетното пространство,а се завръщай сред шамарите в БЛОГ.БГ,защото си нужен на едните и на другите,а и такава е саможертвената орисия на Децата на Исус и Мария,а още повече на Първосвещеният Йм първороден династичен клан от първородното Йм дете Павел,чийто потомък си и ти!

Бъди благословен,Марине,и давай все така интензивно и ефективно,че не остана време!
ИНТЕНЗИВНО=Бог Иза и Диана-при обратен прочит
ЕФЕКТИВНО=Бокиня Диана и Бог
НЕ ОСТАНА ВРЕМЕ=Иса и Диана Богиня Мария
НЕ ОСТАНА ВРЕМЕ,че идват=че идват Иса и Богиня Диана Мария!!!
ВЕЧЕ ИДВА=Бог Ешуа и Богиня Диана
цитирай
10. letopisec - Павел Серафимов много добре работи ...
12.03.2014 10:49
Павел Серафимов много добре работи с македонски дупетати, като Аристотел Тентов и с руски псевдо-историци, като Чудинов, за да бъде унищожена ранната българска история.
............................................

Археоника — наука о духовной культуре человечества — всё более уверенно заявляет именно об этом. Например, санскрит это искусственный язык, созданный в I веке н. э. на базе русского языка. Поэтому нам не надо больше привлекать индийские аналоги, чтобы проследить этимологию слов русского языка, в котором более чем предостаточно нужных нам корней. Надо только немного поднапрячься. По данной тематике хорошо поработала секция «Докирилловская письменность», в которой выступили с докладами: Тентов Аристотель, член Палаты представителей Македонии («Древнейший македоно-славянский словарь»); Томеццоли Джанкарло, главный эксперт Европейского патентного бюро в Германии, и Серафимов Павел, дизайнер из Голландии.

za.zubr.in.ua/2010/05/28/6442/
цитирай
11. letopisec - Сръбските сайтове охотно дават ...
12.03.2014 10:50
Сръбските сайтове охотно дават трибуна на Спароток....

Павел Серафимов, Джанкарло Томеццоли: «Доказательства раннего присутствия славян на Минойском Крите/Новое азбучное прочтение ЛИНЕАРНОГО А письма/EVIDENCE FOR EARLY SLAVIC PRESENCE IN MINOAN CRETE. NEW AZBUKAS (SLAVIC ALPHABET) READING OF THE LINEAR A INSCRIPTION»
www.srpska.ru/article.php
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10314853
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1991
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031