Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2014 19:04 - БЪЛГАРИТЕ КОНСУМИРАТ ГМО ОТ 2007 г. ЗАБОЛЯВАНИЯТА СА СЕ УВЕЛИЧИЛИ С 60 %
Автор: kolevm38 Категория: Други   
Прочетен: 625 Коментари: 0 Гласове:
1



Българите консумират ГМО от 2007 г., заболяванията са се увеличили с 60% Дата: август 12, 2014 В: България, Водещи новини | Коментар/и : 0

imageБългарите консумират генно модифицирани продукти от 2007 година насам, твърди д-р Огнян Тошев. Хирургът и уролог е цитиран в статия на вестник „100 вести“ днес. Изданието уточнява, че той се занимава с профилактика и превенция на здравето и изнася здравни лекции в цялата страна. В Габрово той изнесе беседа за заплахата от ГМО и изброи толкова много опасни храни, които изобилстват на нашия пазар, че шокира повечето от дошлите да го чуят.

Статията във вестник „100 вести“, с автор Надежда Тихова, предлага в големи подробности описанието на д-р Тошев за ситуацията днес:

„Факт е, че днес се увеличават с 50-60% заболяванията – в рамките на 5 години имаме изключителен бум на раковите заболявания, на диабета, на заболяванията с имунна недостатъчност, на алергиите, безплодието, устойчивостта на болестите към антибиотици и т. н. Предполага се, а и множество клинични разработки днес показват, че и генно мо-дифицираните организми вероятно имат отношение към тези заболявания.

Голям процент от храните, които би трябвало да бъдат идентифицирани с етикети, за тях се знае, че съдържат много от често използваните генно модифицирани продукти като соя и царевица. Произвежда се генно модифицирано нишесте от тях, което се влага в продуктите, които консумираме. Царевично нишесте, например, се слага в доматеното пюре и кетчупа, в лютеницата. Генно модифицирано може да бъде и картофеното пюре, а оттам и чипсовете са с ГМО. Генно модифицирана съставка има във витамините „Центрум“, в шоколада с лецитин от генно променени соеви зърна, в разтворимите супи има нишесте ГМО, в захарната тръстика и захарното цвекло, а оттам в захарта и в множество сладкиши. Но генно модифицираните соя и царевица днес са най-големите отрови, които ядем. Пуканките и царевичното брашно – също“.

Още едно интервю, което е провокация за мислещите хора може да се намери във вестник „100 вести“:

Бистра Мамулева, е преподавател по пиано към Музикално сдружение към Народно читалище „Априлов-Палаузов“ – Габрово. Тя споделя, че „не е завиждала на богат човек, но е завиждала на умния, на аристократа по душа“.

Източник: dariknews.bg





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10377661
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1996
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930