Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.11.2014 22:38 - 24 ДУШИ ПРЕПОРЪЧАНИ ОТ КОМПАНИИ НА ДЖОРДЖ СОРОС ВЛИЗАТ В УКРАИНСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО
Автор: kolevm38 Категория: Други   
Прочетен: 881 Коментари: 0 Гласове:
0



24 души, препоръчани от компании на Джордж Сорос влизат в украинското правителство

24 души, предложени от компании, занимаващи се с набирането на професионални кадри и експерти, свързани с унгарския милиардер Джордж Сорос ще влязат в състава на новото украинско правителство

image

Базираните в Унгария компании за набиране на професионални управленски кадри и експерти Pedersen & Partners и Korn Ferry предложиха на украинското правителство избор измежду 185 потенциални кадри, които да влязат в състава на правителството и да ръководят ключови ресори в страната. Дотук се стигна основно заради липсата на квалифицирани кадри в Украйна.

По-голямата част от предложените кандидати са украинци, живеещи в Канада, САЩ или Великобритания.

След проведени интервюта 24 от кандидатите са одобрени да заемат държавни постове. Имената им обаче се пазят в тайна. За сега се знае, че четирима от тях ще оглавят министерството на земеделието, а други четирима ще са в министерството на финансите. В най-важните министерства. Renaissance Foundation , глобална мрежа от консултантски центрове, ръководена от американския imageмилиардер от унгарско-еврейски произход Джордж Сорос е спонсорирала набирането на тези кадри. Голяма част от организаторите на т.нар. „Евромайдан“са дългогодишни „ученици“ в Renaissance Foundation, обучавани чрез семинари и получавали известни финансови инжекции. Сорос призна неотдавна, че неговия Renaissance Foundation е „допринесъл повече от всяка друга организация за демократичните промени в Украйна“. На 16 юни, 2014г. украинския президент Петро Порошенко бе на среща, организирана от Renaissance Foundation с основателя на „Отворено общество“ (ляво). На тази среща Сорос уведоми, както пише в официалния сайт на украинския президент, че ще създаде екип от съветници, които да влязат в състава на бъдещото правителство. Нещо, което както виждаме, се случва днес.
Компанията е спонсорирала търсенето на кандидати, които да влязат в украинското правителство с $82 000 долара, които са били платени на двете унгарски компании. Украинското законодателство не позволява чужденци да заемат постове в правителството и държавните служби, за това президента Петро Порошенко започна да лобира пред парламентаристите за поправки в закона, които да допуснат това. Ако това не стане нарочените кандидати ще трябва да приемат украинско гражданство в краен случай. Двойното гражданство не е позволено в Украйна. Ръководителя на Украинската Централна Банка Валерия Гонтарева призова за същото, изтъквайки че в ръководството на ЦБ на Украйна трябвало да има чуждестранни експерти. „За съжаление украинското законодателство не ми позволява да наема чуждестранни граждани в екипа на централната банка.“, оплака се Гонтарева. „Украйна е изправена пред големи предизвикателства – сложна ситуация в икономиката, агресия от Русия, нуждата от ключови реформи и усилия, фокусирани в борбата срещу корупцията.“, това пък заяви заместник-ръководителят на президентската администрация. Той добави, че в новото украинско правителство трябвало да има „западни професионалисти с опит в публичната администрация“. Междувременно, Натали Ярешко, американски гражданин от украински произход и главен ръководител на Horizon Capital – частен инвестиционен фонд с активи, възлизащи на над $650 млн.долара е сочена за фаворит за нов финансов министър на Украйна според проучванията на журналистите от украинския Kyiv Post. Но най-шокираща е кандидатурата за вицепремиер на страната…бившия президент на Грузия Михаил Саакашвили, който е всеизвестен послушник на Вашингтон и понастоящем се изхранва в САЩ като преповдавател в неособено реномиран американски университет. Ситуацията силно напомня на начинът, по който беше „подреден“ и служебния кабинет след преврата и свалянето на Виктор Янукович. Тогава изтекоха телефонни разговори между Виктория Нюланд (помощник държавен секретар на САЩ, която се прочу с репликата „ЕС може да си го начука“) и Джефи Пайет – посланик на Съединените щати в Украйна. Случайно или не, именно лицата и длъжностите, които предлага, че трябва да заемат госпожа Нюланд влязоха в състава на служебното правителство. „Мисля, че Яц (Яценюк- бел.ред.) е нашият човек. Той има икономически и управленчески опит. Той е човекът.“, заявява в телефония разговор с Пайет Виктория Нюланд. По-късно именно Арсений Яценюк оглави служебния кабинет.   Сподели »



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10317838
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1991
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031