Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03.2014 19:06 - ЗНАКЪТ НА БЪЛГАРИНА Е ИСТИНА !
Автор: kolevm38 Категория: Други   
Прочетен: 5178 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Знакът на Българина е истина!
imageНеделя, 9 Март 2014

 

imageТози понеделник по ТВ7 ще се завърти първият епизод от хитовата българска продукция „Знакът на българина: Кървавият код”, направена по мотиви от романите на Димитър Недков по темата. Сериалът беше представен на бляскаво събитие в Националния исторически музей в София, а авторът издаде на гостите си някои, меко казано, любопитни факти за фабулата в центъра на сюжета.

Нито мястото на премиерата, нито името на продукцията (и на творбите на Недков) са случайни и зрителите ще разберат това от още от първия епизод.

Онова, което зрителите не знаят, е, че Знакът на българина е истинска легенда, която съвсем умишлено не е достигнала до тях! Сензационното разкритие направи самият Недков, чиито задълбочени проучвания включват шестгодишна усърдна работа.

"Знакът на българина" не е измислица – той е доукрасена художествена форма на една легенда, съвсем умишлено пренебрегвана, заяви той.

Ключът към разкриването на легендата на Знака от векове стои скрит в българските културно-исторически съкровища, пазени през годините под егидата на Националния исторически музей. В центъра на загадката е един от нетолкова известните български манастири – Земенския манастир.

image

Град Земен се намира в планинската част на Пернишка област. Най-голямото му историческо наследство е манастирът, намиращ се там, в центъра на който стои малък храм. Той пази своята невероятна история, заедно с невероятната история на Българската държава.

Знаете ли например, че в Земенския манастир се намира единствената религиозна реликва, изобразяваща момента, в който Иисус Христос е разпнат на дървения кръст?

Разбира се, и това не е никак случайно. Какво е значението на този факт и какви тайни разкрива след себе си той, ще разберете от епизодите на българския сериал.

Също толкова интересно е обаче защо легендата за Знака на българина е толкова старателно потулена пред хората. По думите на Димитър Недков зад тази мистерия стоят "много велики сили, които никак не са заинтересовани от това тя да излезе наяве". Защото България и Балканите крият историческа мощ, която може да се окаже огромна заплаха за нечии интереси. Да, легендата е много по-интригуваща, отколкото звучи, и заплашва да разчупи настоящото статукво в световен мащаб и да промени историческите записки по някои събития.

Освен това напълно обяснява защо браншът нарича Димитър Недков "българския Дан Браун".

image

Освен разкриването на хилядолетна загадка, филмът си е поставил и друга цел – да покаже на света големите български богатства. Той включва триминутно документално видео на Земенския манастир, снимано с помощта на модерна (и революционна за българските студиа) снимачна техника. "Такива филми ще имат всички български исторически ценности", издава Димитър Недков и пояснява, че това е своеобразна реклама на Историческия музей, под чиято егида и грижи се пазят повечето от тях.

Източник: bulgariautre





Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10315783
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1991
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031