Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.09.2013 12:16 - ПЕТЪР ДЪНОВ
Автор: kolevm38 Категория: Други   
Прочетен: 1791 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Буквите в българската азбука имат различни вибрации

Петър Дънов

Петър Дънов казва, че името на човека до голяма степен определя съдбата му. Когато давате име на дете и искате цял живот то да се радва на щастие и изобилие, е препоръчително да се доверите на нумерологията.

Дънов обяснява, че всяка буква от азбуката има единична, двойна или тройна вибрация. Единичните вибрации са невероятно силни и определят принципите и действията ни през целия живот. В тази група попадат буквите А, Б, Ц, Д, Е, Ф, Г, Х, И.

Двойните вибрации поддържат силата на човека и му помагат да гради духовния си свят. Такива букви са Ж, Й, К, Л, М, Н, О, П, Щ, Р.

За физическото ни поле пък отговарят буквите С, Т, Ю, В, У, Ш, Я, З, Ч. Те определят до голяма степен действията на човека в бъдеще.

Петър Дънов дава и един много полезен съвет – не е хубаво на дете да му се даде еднотипно име като Мими или Лили например. Учителя е категоричен, че когато съкращаваме името на човека, ние променяме изцяло съдбата му, тъй като енергията се променя и това винаги действа отрицателно. Според него имената не бива да се съкращават, тъй като по този начин етапите в живота му ще бъдат други. Всеки един от нас живее по 9 години във всяка буква на своето име, като след последната година на последната буква този цикъл започва отначало.

Дънов казва, че съвършеното име има нечетен брой букви. Учителя разделя името на 3 „камъка“. Най-силното влияние е на първия, защото човек е под вибрациите му цял живот. Централният също е много важен, тъй като служи за опора. Ако името е с четен брой букви, няма център и човек трудно се съсредоточава върху каквото и да било. Той постига резултати, но винаги по трудния начин. А от последния, третия камък зависи постигането на всички цели, които си поставяме през целия живот.

Четете още

Величието на Петър Дънов и принципите на неговото учение

05.06.2013 | Категория: Мистично | Публикувано от: Аглая Антонова

“Любовта е невероятното изкуство да обичаш някого без корист”, казва Учителя Беинса Дуно

 

Петър Дънов

Петър Дънов е абсолютен феномен в българския духовен живот и досега няма подобие по своите мащаби. Дейността му продължава повече от 40 години и през това време въвежда много българи в загадките на езотериката. Истината е, че знаем твърде малко за човека, допринесъл за духовното ни обогатяване и израстване. Докоснете се до неговия живот и биография тук.

Основа на делото му е словото на Исус Христос, издигнато на висота, отговаряща на ролята му в еволюцията на човека. Основните направления в неговото учение са: разбирателство и любов към ближните ни, свързване с енергиите в природата, да живеем в хармония с вселенските закони, да имаме правилни чувства, мисли и действия.

Дънов е напълно отдаден на мисията си на духовен просветител и я следва с невероятно постоянство, винаги готов да помогне на хората, да ги избави от заблудите, лежащи в миналото. Чрез неговото учение всеки от нас може да възстанови връзката си с първопричината. За тази цел той дава на последователите си формули и молитви, които са мощен инструмент в духовното израстване на човека. Те обикновено са кратки фрази, наситени с дълбоко духовно послание, които трябва да бъдат произнесени с концентрация. Чрез формулите се свързваме с положителните сили в природата. Съдържат невероятна сила, благодарение на която човек може да преодолее житейските изпитания – без страх и черни мисли, а само с безгранична любов напред по пътя.

В началото на 20-и век Петър Дънов прави няколко обиколки в България. Запознава се с жадни за знания хора, изнася беседи, постепенно освобождава съзнанието на народа от натрупани в годините заблуди, стремейки се да ги възроди за духовен живот. Често в речта си споменава Бог, говори за душата и духа на човека. Учението си изгражда на основата на принципите:

Любов

В света всичко живее чрез любовта и в нея. Тя е като стремеж дълбоко в сърцето, мощна сила в ума, красиво чувство в душата и принцип в духа. Любовта е невероятното изкуство да обичаш някого без корист, да не се замисляш дали той заслужава обичта ти.

Истина

Тя е реалността, която е основа на живота ни и съществува винаги. Според Петър Дънов истината не зависи от личните ни схващания. Нейното отношение си остава, независимо как я възприемаме и какво си мислим за нея.

Добро

Доброто може да се оприличи като непресъхващ извор, който тече постоянно и е основа в живота. За да бъде съвършен, човек преди всичко трябва да е добър. Велико е да вършиш добрини, дори и те да са малки, незначителни.

Мъдрост

Петър Дънов казва, че мъдростта е светъл лъч на безграничното пространство, който никога не угасва и ни води напред в живота. Чрез нея Бог е сътворил Вселената. Щом мъдростта озари душата ни, всичко си идва на мястото. Човек се хармонизира, идеите му придобиват яснота и определеност, а действията му стават смислени.

Правда

Това е съвършен процес на разпределяне на божествените блага. Правдата създава истинските взаимоотношения между хората и душите им. Появи ли се тя, се усеща и естественото уважение, което хората трябва да имат помежду си. Когато правдата тържествува, казва Петър Дънов, ще сме свещени един за друг и няма да гледаме с презрение. Първото стъпало към духовно пробуждане е справедливостта, чрез която се изразява и любовта към хората.




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10362180
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1996
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930